Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Bine ca esti tu destept!

Bine ca esti tu destept!

Autor:

Se spune ca televizorul si internetul tampesc. Nu-i adevarat. Actioneaza astfel doar asupra tampitilor finiti si gata ambalati. Tampitul desavarsit interpreteaza aiurea. O poate lua razna si daca il citeste pe Cioran si Dostoievski. Se sinucide sau se apuca de  mierlit babe.

 

Cine cauta tampenia plenara, o va gasi la matracuca de shopping, la clubberita care a sarit de la  „Pupaza din tei” direct la Pascal Bruckner. Un prieten a divortat de  mobila sa stil si cu  intarsii aparte (se cheama piercing), judecatorul incredintand copilul parintelui responsabil. Adica lui. Omu’ are facultate, casa si firma, iar iscusita blonda n-a terminat nici liceul. Fireste ca la mijloc a fost o drama, dansa e prevazuta cu inclinatii intelectuale, dar s-a certat, in clasa a douaspea, cu diriginta si, nelipsindu-i ceea ce au toate proastele — „eu nu renunt la principiile mele, draga!” — s-a uschit de la scoala. Principiala n-are, insa, apasari cand vine vorba sa-ti tapeze fostul sot de necuvenite dividende. Ultima data cand l-a sunat, ma aflam cu el la o crasma si, deoarece sunt cam magar de felul meu, i-am zis „da escroaca pe speaker, sa ne distram putin!”. Si a  inceput recitalul. Cascada de cultura si perversitate inunda eterul.

„Nu conteaza ce a fost intre noi, important e copilul. Trebuie sa ne intalnim si sa discutam serios, fiindca am consultat un specialist si mi-a zis ca micutul manifesta un comportament dual”. In timp ce ma stricam de  ras, i-am soptit prietenarului sa o intrebe cat il costa vrajeala cu comportamentul dual si daca s-a lasat tavalita de specialistul ala. Normal ca discutia a degenerat. El a amenintat-o, printre hohote de ras pe care nu le acopereau nici lautarii, ca o  denunta la politie, iar ea, cunoscand amanuntul ca fostul sot nu-i chiar un heruvim, a servit istorica replica: „hmm, tu si legea, ce pleonasm!”. Am crezut ca ma inec de atata caterinca. Elevata  creatura confunda pleonasmul cu antinomia. Dupa ce ex-consortul i-a atras atentia, n-a ramas datoare, nimicindu-l cu expresia favorita a romancei jignite: „bine ca esti tu destept!”.


3 comentarii to Bine ca esti tu destept!

 1. facbase

  Cum draq faci, Fat Frumos, ca toate ghidusiile tale se petrec in carciuma ? Sa intelegem ca tu nu de la internet te-ai tampit, nu ? Ca ambalat esti deja.

 2. Gigi oieru

  Maestre , unde-i era responsabilitatea cind i s-a sculat si a luat-o de nevasta. Atunci era : Cei frate am incercat s-o schimb, era fata buna … rau, dar nu s-a putut.

 3. fratele jder

  Frate, din dantela creponată a spumei halbei de bere, învăluită în norii tot dantelaţi ai fumului de ţigară se făcea că se mijea sclipind ca spinarea munţilor în amurg, colorând gândurile de cleştar ale mesenelor ..o idee. Era o idee de rahat, dar era o idee.

  Mirobolant !

  În concluzie Boanghiş, dă-te-n plm cu caterinca ta cu tot.

  PS. Mooooe nene Popică matale personal şi la tot restul de prostu familiei care eşti şi care îţi scrii singur mesaje şi-ţi răspunzi tot singur. Te mooesc cu drag oriunde te-ai afla.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!