Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Basescu, primul comandant debarcat de ospatari

Basescu, primul comandant debarcat de ospatari

Autor:

Traian Basescu a fost la TVR, dar nu prea stia cu ce ocazie si in ce calitate. Ca sa ajung la ce a facut el in emisiunea lui Ionut Cristache, o voi lua pe o linie maritima ciudata, voi trece alt Gibraltar. Am o intamplare veche.

 

S-a petrecut in urma cu vreo zece ani, pe un stadion. Echipa de filmare incerca sa-si instaleze sculele, dar intampina rezistenta unui directoras destoinic al clubului organizator. Orice ii spuneai, orice il intrebai, ambitiosul de meserie raspundea: “asta nu se poate, cat sunt io aici!” “Nu va merge cu smecheria, cat sunt io aici!” “Ba, nu misca nimeni, cat sunt io aici!” “Ati inteles, da? Cat sunt io aici, trailailai si trailailai!” Exasperati, oameni l-au sunat pe presedintele consiliului de administratie, un om foarte inteligent, cult si discret. Ziaristii i-au explicat: “domnule presedinte, exista un contract intre televiziune si club, dar domnul asta ne obstructioneaza, nu ne scoate din <<cat sunt io aici!>>”. Inspirat si neconflictual, presedintele a gasit solutia in trei secunde. I-a zis unui alt actionar “vezi ca o sa-l trimit pe viteaz la tine, spune-i ca l-ai chemat ca sa-l intrebi nu stiu ce.” Pe urma, presedintele s-a dus intre ziaristi si i-a soptit tenacelui doldora de importanta “domnule profesor, vedeti ca va cheama X, e nevoie de competenta dumneavoastra in toate sectoarele de activitate.” Destoinicul a plecat, iar presedintele li s-a adresat ziaristilor. “Gata, faceti cum am convenit in contract! Vedeti? Nu mai e aici! Specialistul nu mai e aici!”

Asa si cu Basescu. Exact ca in jocul copilariei: e aici, dar nu-i aici, e la groapa cu furnici, dar el crede ca-i aici. Iar furnicile, oh, tradeaza si furnicile, batranul greiere a fost vandut de furnici. Saracul de el, se credea undeva prin 2010, inca se certa, la TVR, cu mogulii! Degeaba, degeaba ii explica maesssstrul umorisssst Crisssstoiu ca mogulii au fost inlocuiti de sergenti majori. Degeaba. Cand l-a rugat Cristache sa comenteze o declaratie a Elenei Udrea, Basescu i-a cerut moderatorului s-o sune – “nu mai aveti numarul ei?” Dar matale, nea Traiane il mai ai? Iti vine sa-l atingi cu degetul, in unele seri, cand esti in dispozitie de romante?

Incercatul matelot a laudat-o si pe Ingrid Mocanu, care i-a transmis unei procuroare “daca doreai sa fii vedeta, trebuie sa te faci artista!” Reactia doamnei Mocanu este demna de superlative, fara discutie. Dar cine a creat acest corp de balet, domnule Traian Baryshnikov?  Capul sus, ochii spre chelner, fiindca exista si infidelitati mai mari! Impotriva dumitale a intors armele si intelectualitatea rasata, pe care ai furajat-o. Regret, nea Traiane, dar esti primul comandant de cursa lunga pe care l-au debarcat ospatarii!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!