Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Balena albastra e la Vama Veche

Balena albastra e la Vama Veche

Autor:

“Paparazzi de la Sobogazeta au hartuit-o pe domnisoara Chitaici, iar domnisoara Chitaici i-a reclamat la Securitate”. Nu, nu-i sinopsisul unei productii de pe HBO. Am extras dintr-un desen animat, difuzat de Disney Junior. O fetita a avut de ales intre paparazzi si Securitate!

 

Mai departe. Dialog la o gradinita din Pipera. Prescolarul: “te impusc!”. Prescolara: “daca ma impusti, o sa mor!”. Prescolarul: “nu-i adevarat! O sa mori doar daca-l iubesti pe Iisus”. Prescolarul e de alta religie si nu sunt nebun sa acuz un copil de misionarism agresiv, mai ales ca ideile anticrestine au gasit un sol mai fertil pe Facebook si in presa decat in creierul baietelului.

De o saptamana, tot aud despre clopotul Catedralei Neamului – “cel mai mare si mai scump clopot din lume”. Clopotul neamului a costat cat patru-cinci limuzine in care se plimba justitiarii neamului, acesti apostoli ai sentintelor cu executare. Sunt de acord, totusi, ca acest clopot are si un defect. Cel mai mare clopot e prea mic. Si prea usor pentru cei grei de cap – rockeri, feisbucari, corporatisti. Cat cantareste clopotul? 25 de tone? Ar trebui sa aiba 250 de tone, intr-o tara in care:

  1. spovedania se face la procuror
  2. Balena albastra a ajuns la Vama Veche si se pregateste sa intampine drogatii care vor veni de 1 Mai
  3. Secera si Ciocanul au fost inlocuite cu Anusul si Ciocanul.

In incheiere, le doresc un Paste fericit familiilor (cu sau fara copii), celibatarilor, celor vaduvi sau divortati!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!