Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Balarii, rugina si deontologeala

Balarii, rugina si deontologeala

Autor:

Ia sa enervez eu putin plutonul de deontologi, care manipuleaza populimea la comanda! Cam de doua ori pe saptamana, in presa romana citim 50 de articole identice. Apostolii deontologelii dorm in acelasi pat? Da, in patul germinativ al institutiilor distructive.

 

N-am vorbit in viata mea cu Puiu Popoviciu, dar consider ca ar trebui decorat. De ce n-as exagera si eu cu vorbe, daca Statul exagereaza cu arestari si condamnari? Si datorita lui Popoviciu, de la Aeroportul Henri (se pronunta “Anri”, in franceza, reporterizdelor de televizie!) Coanda pana la Arcul de Triumf, chiar pana la Athenee Palace, ai senzatia ca esti in Occident. In zona de mall-uri Baneasa, au aparut peste 10000 de locuri de munca si exista un rulaj de milioane de euro. Acum ce sa facem, sa daramam tot fiindca a dat Popoviciu o filodorma unor profesori de la Institutul de agronomie? “A furat pamantul Statului!” Daca singurele tale lecturi sunt comunicatele Secu, atunci ai dreptate! Terenul a apartinut Statului doar sub comunisti. Ultimul posesor particular a fost Profesorul Nae Ionescu, mentorul Generatiei Criterion. Nu stiu daca filozoful avea intreaga suprafata sau numai bucata din stanga, cum iesi din Bucuresti. Primul roman cu Maybach (la sfarsitul anilor ’30, Nae Ionescu avea Maybach) a primit terenul tot ca filodorma. Spaga, dom,le, spaga, ca sa priceapa si deontologii! In 1936 -1937, Nae Ionescu era foarte legat de Berlin si, in aceasta calitate, i-a mijlocit lui Malaxa un import masiv de fier, din Germania. “Asta pe mine ma umple de admiratie, caci nu-i vad nici pe Blaga, nici pe Iorga, Parvan sau Lovinescu tratand importuri cu marii industriasi.” (Dan Ciachir, “Bucuria de a fi rasaritean”). Petre Tutea povestea ca, la inmormantarea lui Nae Ionescu, Malaxa a trimis o coroana de flori cat o sonda petroliera.

Saptamana asta, comanda pentru deontologi – “la atac, batalion, la atac!” – este strandul “Cutezatorii”, devenit Pescariu Sports&Spa. Trei probleme. 1. Dinu Pescariu din titulatura nu-i Dinu Pescariu tenismanul, ci tatal lui, pe care il cheama tot Dinu Pescariu. Seniorul e cel care a facut cea mai frumoasa baza sportiva din Bucuresti. Il cunosc din 1991, de cand eram vecini de bloc, pe Stirbei, iar Pescariu adusese la parter firma Rifle. 2. Terenul e in continuare al Statului. 3. Pe marginea lacului unde se afla centrul Spa au mai fost cateva stranduri. In locul acelor spatii de agrement au crescut blocuri, dar deontologii n-au primit comanda sa scrie si despre subiectul asta.

Pe sistem mucles se merge si in privinta celor care au luat hoteluri si le-au lasat prada ruinei. Si ruginei. Si balariilor. Minunatele statiuni Neptun si Olimp au decazut pentru ca niste frati carbogazosi au primit de la Stat noua hoteluri si tin inca in camere mobila lui Ceausescu. In sifoniere – acarieni, in cuverturile de pat – plosnite, chiuvetele – ingalbenite. Degeaba incearca altii sa construiasca modern in jurul acelor focare de infectie. Baietii au prabusit zona. La fel s-a intamplat cu Amfiteatru – Panoramic – Belvedere. Iar cand acest complex va fi reabilitat, vinovati vor fi cei care l-au readus in circuit, nicidecum distrugatorii lui. In Romania, inertia e un certificat de onestitate.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!