Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Aurica Aprozar si fumatorii de trabuc

Aurica Aprozar si fumatorii de trabuc

Autor:

Tigara face parte din cultura restaurantului latino-oriental si reprezinta — o sa va surprind — faza intermediara dintre fumat si nefumat.

 

Deasupra fumatorului si a nefumatorului se afla, nu neaparat ierarhic, fumatorul de trabuc. Aici ma refer la adevaratii fumatori de trabuc, nicidecum la pingopanii de cartier, care umblau toata saptamana cu tramvaiul, iar sambata isi aprindeau, ostentativ, trabucuri in club.
De cand cu legea antifumat, o tigara o mai pacalesti, totusi. Tragi trei fumuri in parcare, o arunci, te intorci la masa, mai iesi peste un sfert de ora si tot asa. Dar protocolul trabucului cere timp, de la o jumatate de ora in sus. Nu poti sa expediezi un trabuc in cateva minute. E ca si cum ai bea coniacul, cafeaua turceasca si paharul de vin rosu ca pe tuica,
aruncandu-le peste cap.
Presupun ca aceste randuri le-au produs delicii fostilor fumatori metamorfozati in talibani antifumat, cat si proletarilor occidentali de la multinationale. Potrivit noii ordini de local, nefumatorii merg in Paradis, iar fumatorii de trabuc trebuie chinuiti, pentru ca au bani, pe care i-au furat de la noi, poporul.
Sunt curios ce parere are despre aceasta situatie tanti deputat Aurica Aprozar, nascatoarea legii hapciupalitice, situata pe liziera fascism-comunism. Asa ceva n-ar fi fost posibil nici pe vremea lui Ceausescu! Auricai Aprozar nu i s-ar fi permis sa se creada Inchizitie, sa dea legi, sa faca pe reformatoarea, sa aiba idei. Aurica Aprozar e desteapta, e un geniu al socialismului elevat, numit socialismul corporatist! O alint Aurica Aprozar pentru ca Aurica si-a desavarsit educatia chiar la aprozar, unde cara lazi si cantarea cartofi. Aurico, spune drept:  Tu ai devenit asa desteapta cand descarcai pepenii din remorca ? Sau ceapa?


3 comentarii to Aurica Aprozar si fumatorii de trabuc

  1. Santaromica

    Razvane da’cei ce fumeaza narghilea cum procedeaza in viziunea aprozaresei?

  2. Fabian

    Daca 80% din pretul unui pachet de tigari cumparat de mine pleaca in buzunarul statului, coanei Aurica ar trebui sa-i placa si fumul de la tigarile mele de banii astia.

  3. maria

    Aurica ca Aurica! Dar cine sint ineligentii aia care au pus botul si au ridicat mina la aberatia asta. Pe cind rationalizarea apei si a aerului? Vad ca pentru apa a inceput antrenamentul. Vom primi apa de la vreo multinationala , unde ,bineinteles, nu poate patrunde cineva sa faca analize microbiologie.Aurico spune drept cine ti-a facut o rana-n….cap?


Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-11-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!