Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Apocaliptic! Un ministru al lui Basescu s-a apucat de scris

Apocaliptic! Un ministru al lui Basescu s-a apucat de scris

Autor:

Din doi in doi ani sunt injurati comentatorii trimisi de TVR la mondiale sau la europene. Asta era una dintre pasiunile mele de vara, dar m-am plictisit.

 

Pe tema s-au exprimat meseriasi in domeniile lor (Nicolae Iliescu, Marcel Puscas) si tone de ageamii multilaterali. E cazul sa pun lucrurile la punct, pentru ca stiti vorba aia – “pe unde am taiat eu copaci, altii culeg surcele!”. Comentatorii TVR nu sunt mai hapciupalitici ca la alte editii. Si va rog a se slabi cu mitul Topescu! Marii ziaristi sportivi ai Romaniei nu sunt Topescu si Chirila, ci Ioanitoaia, Cupen si Satmari. Ma refer la ziaristii de specialitate, pentru ca, in “cronica sportiva de arta”, cel mai bun a fost Fanus Neagu. Cat despre Topescu, fostul calaret fruntas avea un timbru vocal placut, doza in mod inteligent informatiile si poseda un bun simt generat de prudenta. Stia ca nu are cultura si se abtinea. Era un absolvent al facultatii de tumbe si urcat pe spaliere, citise niste culegeri de aforisme. Nu vreau sa repovestesc cum l-am prins pe Topescu, dupa ce a furat/plagiat cartea lui Virgil Ludu. Intrebati-l pe Radu Paraschivescu, fiindca el a publicat varza lui Topescu, la Humanitas! Saracul Topescu! N-ar fi plagiat  si el din Huysmans. L-a lucrat pe Ludu, un profesoras de sport. Verificati, ca poate mint!

Comentatorii de azi (mai putin Emil Hossu – Longin, baiat destept,  cu biblioteca acasa si priceput la sport) sunt un fel de Topesti incapabili sa evite ridicolul, dar nu mi se par niste catastrofe de teapa cascadorilor politruci de la posturile de stiri. Iar invitatii din studioul TVR (la ziaristii sportivi ma refer) sunt cei mai buni din Romania. Buzarin si Mitran au mai mult talent (pe hartie) si mai multa cultura decat toti opiniotii de la televiziile politice. In ceea ce-l priveste pe Ioanitoaia, el i-a invatat pe Buzarin si Mitran sa navigheze prin apele presei sportive. Ioanitoaia e pontiful acestui domeniu, a facut ziare si emisiuni cu sigiliu.

Dupa aceasta introducere care (nu) v-a convins, sa vedem ce parere are si un reformator al invatamantului, un Pestalozzi al pixelului albastru. E vorba despre Daniel Funeriu, ganditor basescian in viata. “Am privit CM la televiziuni din Romania, Moldova, Franta si Germania (televizia prin cablu e o dovada de eruditie, n.m.). Comentariile post-meci, cu Ioanitoaia si Stoichita denota (fostul ministru al Educatiei are probleme cu virgulele, pe cea dintre Stoichita si “denota” a halit-o) epoca de piatra in care evolueaza vechea garda a mogulilor fotbalului (forme de genitiv/dativ in serie, n.m.) romanesc. Abjectia lui Ioanitoaia e ca raia ce te face sa vrei sa te scarpini tot timpul.” 1. “Te face sa vrei sa te scarpini” – trei verbe la rand pentru o mancarime produsa de stangacia in scris. 2. “Abjectia lui Ioanitoaia?” Care abjectie? Funeriule, tampenii poate sa verse oricine, reciteste-ti textuletul stupid ca sa-ti dai seama! Dar de la o parere eronata pana la abjectie e o autostrada nesfarsita, ca de la analfabet la ministru al Invatamantului. N-ai proprietatea termenilor, micule Spiru Haret din guvernul patronat spiritual de intelectualii Basescu si Udrea! 3. “Epoca de piatra  in care evolueaza vechea garda a fotbalului romanesc.” Nu mai umbla cu metafore, ca iti faci deservicii. Stoichita s-a inscris in noua garda, a lui Burleanu, care a dus fotbalul romanesc in epoca de scrum. Epoca de piatra? Tu ai nevoie de o piatra ponce, ca sa-ti cureti limba romana de bataturi!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!