Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Ambasadoarea Romaniei in Spania plus Iohannis egal fidelitate

Ambasadoarea Romaniei in Spania plus Iohannis egal fidelitate

Autor:

In Romania nu domnesc Iohannis si Dragnea. Aici domneste armonia. Mai marii patriei sunt prieteni, dar stiti ce prieteni? Prietenari cu degetele aratatoare insurubate. Din pacate, exista si elemente destabilizatoare in tara asta.

 

Domnul turist Iohannis a fost in Tenerife, la un hotel ieftin in raport cu pozitia domniei sale. Ritz Carlton Abama – 800 de euro pe noapte, apartamentul. Slabut, presedintii de state se cazeaza in Las Palmas, la 5000 de euro apartamentul si blocheaza, cu suita, doua etaje. In Romania, s-a spus ca informatia ar fi fost data, pe facebook, de o femeie din Teleorman, care smotruieste in Tenerife. Se numeste Adina Maria Chiru, dar amanuntul mi se pare insinuat la modul gros. Consul onorific in Tenerife este doamna avocat Alina Elena Ramaru si cred ca, macar prin prisma profesiei, ar trebui sa-l infasoare in ziduri de confidentialitate pe presedintele Romaniei. Cine e Adina Maria Chiru, din Teleorman? O romancuta care intregeste diaspora. De ce sa introducem elementul discordiei – Teleorman! – cand Dragnea si Iohannis se iubesc la infinit?

Niste prieteni de-ai mei din Spania mi-au furnizat o versiune pe care refuz sa o cred. Ambasadoarea noastra la Madrid este o persoana foarte destoinica, doamna Gabriela Dancau. A escaladat versantii diplomatiei cu sprijinul vechiului PD. Ca sa ne reprezinte cu onoare, s-a sacrificat pe altarul demnitatii nationale, apropiatii sai omagiind-o pentru ca a schimbat doua locuinte de serviciu, la Madrid, din 2016 in 2017. Au existat si ambasadori proletari, care ne-au compromis in ochii Europei, locuind in ambasada. Nici nu mai conteaza ca ambasada noastra nu are bani pentru proiecte in Spania, din moment ce doamna Dancau e cazata confortabil. Si nici nu abuzeaza de locuinta de serviciu, debordeaza de bun simt. Cand a fost  atentatul terorist  de la Barcelona, in 2017, singurul ambasador care lipsea din Spania era Dancau. Plenipotentiara Gabriela are un colaborator foarte apropiat, Ciprian Baltoiu. Ma refer la relatii stricte de serviciu, pentru ca domnul Baltoiu nu se incurca aiurea in relatii clasice. E integrat in U.E., e un senior emancipat. Baltoiu a fost viceconsul la Madrid, impus de Basescu. Dupa ce i s-a terminat misiunea in Spania, domnul Baltoiu a ramas pe loc, in calitate de corespondent Digi TV. Aceasta respectabila televiziune, Digi RCS – RDS, fiinteaza cu succes si in Spania, felicitari! Invidiosii sustin ca Baltoiu a facut lobby pe langa RCS – RDS ca sa sustina activitatile ambasadei conduse de doamna Dancau, iar plenipotentiara l-ar fi angajat pe corespondentul patriot in functia de consilier (diplomatic) de imagine, preluand si cheltuielile dumnealui – vreo 2500 de euro salariu. Indemnizatie plus casa, plus chirie, inca vreo 2000.

Va imaginati ca expunerea de mai sus are legatura cu sifonarea lui Iohannis? Nooo, filiera consul Tenerife – ambasador Madrid – omul Digi e o fantezie de-a rautaciosilor si s-a pliat excelent pe mintea mea halucinant – fabulatorie. Poporul trebuie sa ramana cu impresia ca sasul elocvent ca un Trabant a fost dat in primire pe filiera Teleorman. Totusi, domnule Iohannis, ar fi binisor spre bine sa fiti mai atent la ambasadori. Sa atinga toti Everestul de eruditie cucerit de Emil Hurezeanu, de pilda. Sibian de-al dumneavoastra, domnule Iohannis! Hurezeanu nu a fost banuit de relatii oculte nici cand a luat bursa Herder de la Ana Blandiana si a ramas in Occident.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!