Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Am scris „Fratii Jderi”. Sadoveanu n-a luat atitudine

Am scris „Fratii Jderi”. Sadoveanu n-a luat atitudine

Autor:

Victoras a zis ca in 2003, cand a devenit el mare doctor in „biliard de buzunar” (asa numeste Kusturica masturbarea, in cartea sa autobiografica), nu se puneau ghilimele. Sigur ca da, s-au inventat dupa „Trofeul calitatii”.

 

In realitate, ghilimelele sunt obligatorii inca din 1862, cand a dat Cuza Legea plagiatului. Fanii lui Victoras spun ca nu avem de-a face cu niciun plagiat, din moment ce autorul lucrarii, pagubitul cum ar veni, nu a reclamat nimic. In conditiile astea, voi publica si eu „Fratii Jderi”, sub semnatura mea si a eruditilor Meme Stoica si Ana Maria Prodan. Credeti ca Sadoveanu se va supara? Sunt convins ca nu. Chiar ma va intreba „cand scapa Adrian Nastase, ca sa tragem o vanatoare ca lumea?”. Victoras, biliardul asta de buzunar poti sa-l joci tu cu Iacov si cu Rizea, dar nu tine cu oamenii care au facut macar 7 clase pe vremea lui Ceausescu. Doctoratul nu-i o lucrare de diploma pe care o plesnesc toti nataraii, ca sa obtina o licenta prapadita. Doctoratul inseamna originalitate, trebuia sa vii cu o contributie stiintifica menita sa-i sparga pe Iacov si Rizea, care ar fi zis „te doare mucii, frate, ce baiat cilibiu e Victoras!”. Puteai, de pilda, sa expui in fata comisiei savantul tau plan cu ajutorul caruia ai rezolvat-o pe Nadia Pandrea. Te-ai dat prietenar cu fiica genialului mandarin valah si ai lasat-o fara casa de la Poiana Tapului. Asta da stiinta!

Si ne mai miram ca doctoratele si titlurile universitare de azi sunt la fel de valoroase ca diplomele scolilor de corectie si profesionale de ieri. Pai cine-i cel mai cunoscut profesor roman? Ei, cine? Dati pe Antena 3 si veti afla ce a mai gandit — taaaantanaaaa, suspans! — profesoruuuuul Voiculescuuuuu!

 


4 comentarii to Am scris „Fratii Jderi”. Sadoveanu n-a luat atitudine

 1. nea Popică

  Boanghine , Anamaria , nu Ana Maria , vrei să te înjur ?

 2. markus

  boanchis, mai respiri , ma ? inca nu te-a terminat alcoolul ? :)))))

 3. cici

  hi, hi ce amuzant

 4. jiji bec

  te mai trezesti si tu la relitate uneori si scrii dragalas;dar tot ai uitat ceva ,sau mai bine pa cineva:inegalabilul tau coleg de e-misie ,lingvistul de ca(ca)tifea roby nita.


Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!