Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Alcatraz romanesc pe Insula Serpilor

Alcatraz romanesc pe Insula Serpilor

Autor:

In toata Europa, oamenii ies in strada din ratiuni economice. Asa ar trebui sa se intample si la noi. Mobilizare masiva, sindicate, pensionari, someri, gravide – “Jos Dragnea, ca ne-ai nenorocit cu preturile!”

 

Da, sa iesim pentru bani, nu ca sa “aparam Justitia”! Neomarxistii atei din Piata vor abera ca exista o legatura indestructibila (hau, hau!) intre preturi si Justitie. Lasati, lasati, scutiti-ne de lozinci! Tefeloazelor, “coruptia ucide” nu e tema romanilor si acest adevar se reflecta la vot! Voi va pregatiti, iarasi, sa aparati abuzurile din justitie, nicidecum Justitia! Asta-i tara in care urarea “La multi ani va dorim!” a fost inlocuita de “La multi ani va promitem!” Ani cu executare.

Daca le zici tefeloazelor ceva de Soros, iti rad superior in fata. “Iar ati scos bazaconia cu Soros, asta-i teoria conspiratiei!” Bravo, tefeloazelor, ignorati certitudinile, sfidati-ne! Despre organizatorii din Piata Victoriei au aparut date exacte, cifre la virgula – 67542,86 dolari sau 41764,83 de dolari a luat cutare ONG. Sigur ca 99% dintre neomarxistii atei n-au primit nimic. Presteaza pe baza de pasiune, fiindca n-au ONG. O sa descriu situatia, umbland la parabole. Intai o iau cu frumosul. Imperiul genialului Soros –  ca batranul e genial, un cuceritor genial – poate fi comparat cu o flota aviatica. Soros e turnul de control, oengistii – pilotii, iar voi sunteti parasutatii si parasutele. Tot n-ati priceput? Atunci va iau cu uratul. Soros da o masa, premiantii strategului miliardar se ospateaza, iar voi mancati, plescaind zgomotos in Piata Victoriei, ce elimina oengistii cand se pun pe tronul din incaperea cu liniste si faianta. Nici macar nu sunteti multi. 40 – 50.000. O data, o singura data, v-ati strans vreo 100.000 si ati raportat la Bruxelles depasirea de plan – 600.000. Dar voi chiar va inchipuiti ca ati fost voi? Copii, voi n-ati fost voi! Au fost Cei sapte Pitici sau Cei sapte Magnifici. Iar voi erati septarii si septelul. Au fost Cele sapte Servicii Secrete, care consuma de cel putin sapte ori mai mult decat vechea Securitate. Franta are cinci Servicii Secrete. Germania – tot cinci. Italia – patru. Rusia – patru. Spania – unul. Romania are SRI, SIE, SPP, STS, DGIA, DIPI si, parca, DOS, insa n-are bani pentru spitale.

Dar de ce ma complic si supar lumea? Ia sa ma distrez si eu, dupa o viata de munca! Domnul Traian Basescu e din nou foarte activ pe tema (in)justitiei. Ma si mir ca n-a ajuns inca in Costa Rica, unde s-ar putea turna filmul “Bunicul va deveni tata”. Stau si ma gandesc (se stie, mai mult stau) ce ar fi facut domnul Basescu, in mandatele sale, daca Insula Serpilor s-ar fi intors la noi. In Antichitate, se zicea ca acolo ar fi cenusa lui Ahile, iar Boccacio dadea de inteles ca Ovidiu ar fi fost ingropat pe una din insulele din Pontul Euxin. Tampenii. Cred ca domnul Basescu ar fi transformat Insula Serpilor intr-un Alcatraz romanesc. Unde ma tem ca ar fi ajuns el, dupa 2014. In exil. Regim deschis, precum Napoleon. Daca se deshidrata, putea sa evadeze, ca Papillon. Muncitorii de pe platformele petroliere si pescarii iesiti in larg l-ar fi incurajat. “Hai, Papilloane, inoata, Papilloane, nu te lasa, Papilloane, ca iti aruncam acum o saltea artizanala, din dopuri de pluta!”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!