Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » “Ala mi-a cerut un peste, iar asta imi da o tuica”

“Ala mi-a cerut un peste, iar asta imi da o tuica”

Autor:

N-am scris – ce sa scriu, cu ce as umple macar un rand? – despre CFR Cluj, noua campioana a Romaniei. Hopa, am gasit randul! “CFR Cluj are mai putini suporteri decat ceferisti de meserie in conducere.”

 

Daca n-as avea atatia prieteni si atatea amintiri din fotbal, as abandona subiectul. O sa termin textul cu o amintire frumoasa. Pana atunci, o intoarcere mica in trecutul recent. Un ziarist foarte bun, nu sunt autorizat sa-l deconspir, isi zice, pe facebook, “Cronicaru si Atat”. Omul a scris o poveste colosala de la alegerile din aprilie 2018. In sala construita de Mircea Sandu, “Cronicaru si Atat” statea in spatele unor votanti – tarabagii, ca stiu eu de ce ii numesc tarabagii. Un tarabagiu din Calarasi, celalalt tarabagiu din Constanta – nici Constanta mea nu-i perfecta. “Dom’le, acum e altceva, Burleanu a venit sa discute cu noi. Inainte de 2014, Kassai ne cerea sa-i aducem peste”, a zis pescarul din Calarasi. “Da, dom’le!”, a confirmat garidul din Constanta. Dupa ce s-a terminat votul presedintilor de sarsana, Bodescu al lui Burleanu a trecut pe langa cuplul Calarasi – Constanta. Iar incoruptibilul din Calarasi i-a zis “felicitari, dai si tu o tuica?”

Un presedinte de clasa s-ar fi comportat altfel in campania electorala. “Cate mingi mi-ai dat, domnu’ Burleanu? 14? Mai da-mi inca 60! Multumesc, esti un copil bun, desi nu le-ai dat de la tine. De votat, o sa-l votez pe Lupescu, fiindca respect fenomenul unde am onoarea sa fiu figurant”

Poate ca nu stiati sau ati uitat, dar dupa alegerile alea s-a smiorcait si numaratorul de cornere Andrei Vochin. Presa a scris ca “a plans de emotie.” Era emotionat rau ca va pierde cateva mii de euro pe luna, in timp ce juniorii mor de foame, dar el iubeste juniorii. Mai plangea, mai baga declaratii, iar mai bazaia, iar mai manca bors. Despre mine. “Boanchis m-a facut numar de cornere”, potrivit GSP. Da, exact, numarator de cornere, si inca unul jenibil, care nu se pricepe la fotbal. L-ai injurat 20 de ani pe Piturca si l-ai adus pe Daum la nationala. Dar esti un parinte si poate un viitor socru fericit. Datorita tie, Ilie Dumitrescu a ajuns si el, in sfarsit, cineva. Socrul lui lucreaza la federatie. Nici nu stiu daca romanta mai tine sau putem vorbi deja despre “lumina stinsului amor”. Versul e de nea Mihai. Dar nu Stoichita. Un alt “nea Mihai”, mai slab orientat.

V-am promis o povestioara. In 2011, Mircea Sandu a vrut sa infiinteze o comisie de etica, din care faceau parte Razvan Theodorescu, Dan Bitman, Iordanescu, un domn avocat si sussemnatul. Comisiunea nu a fost validata. Mai bine, ca poate m-as fi trezit chemat pe la organe. La talentul meu, mi se rupe de etica, insa ma invitase Nasu’  sa judec declaratii calomnioase si fiindca la varsta de cinci ani, trei luni si patru zile eram mai talentat (ce bine ar fost sa raman mic!) decat tot departamentul de imagine al lui Burleanu, format din sase sau sapte bucati – ziarici, in viu. Dupa prima si ultima intalnire a acelei adunari pitoresti, am asistat la un moment naucitor. Razvan Theodorescu il implora pe Iordanescu “sa-i transmiteti salutarile mele domnului Gabi Oprea, si multumirile, si toata stima, si omagiile mele!” Comportamentul uriasului carturar m-a inmarmurit, dar mi-am revenit iute. Stati asa, ca Gabita Oprea e si el un intelectual de prestigiu! Na, ditamai conducatorul de doctorate! A citit atatea lucrari de doctorat ca nu mai stie in ce si-a sustinut el doctoratele – niste capodopere. Cat despre Iordanescu, sunt convins ca nu i-a transmis nimic lui Oprea, fiindca  nea Puiu, om cu mai multe grade si demnitati decat cuvinte in vocabular, il confunda pe Razvan Theodorescu, eminent bizantinolog, cu Naste si Lazareanu, doi portari din anii ’70 – ’80, care aveau tot atata par cat Telly Savalas “Kojak”.



    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!