Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Afrodita Ceausescu si Cleopatra Merkel

Afrodita Ceausescu si Cleopatra Merkel

Autor:

Romaniaaaaa – cea mai talentata tara din lume! Securitatea e cu Uniunea Europeana, iar tefeloazele cu Evul Mediu. Justitiarii globalisti din Piata Victoriei fac bannere cu politicieni spanzurati. Si in zeghe. Nicaieri nu mai exista zeghe, dar ei vor zeghe. Si spanzuratori, ca in Irak. Ii injura pe politicieni, dar iubesc camatarii, adica pe bancherii care ii spinteca lunar cu ratele.

 

Sa nu va inchipuiti ca am ceva personal cu tefeloazele. Cum sa am? Eu am, da, am prieteni care, de dragul sincronizarii cu orice dileala updatata, au votat USR. Ce sa le fac, sa-i zdrentuiesc pana la ecorseu? Tefeloazele de varsta a doua si a treia sunt ca mosii care-si vopsesc frezele.

Pe cat de tortionare se vadesc tefeloazele din Piata Victoriei – pe atat de mierosi se arata odangiii Sistemului. Cristian Tudor Popescu a comparat-o pe sefa procurorilor cu Nefertiti. O fi fost cenzura comunista odioasa, dar avea si darul de a te scapa de ridicol. Niciun poet de partid n-a scris ca Elena Ceausescu e Afrodita. Daca se intampla asa ceva, ar fi fost chemat de cenzori, care i-ar fi zis “ia o vodca, tovarase poetastru, si termina cu ditirambele, ca tot ce-i exagerat devine hazliu!”. Cum ar fi sa citim in presa franceza ca Macron e Napoleon? Ce misto suna, Napoleon si Macron! Dar pe Merkel credeti ca a asemuit-o cineva, in Germania, cu Cleopatra? Ar putea s-o ia mai jos, spre Austria, ca dilimandrosul mustacios care a ravasit secolul trecut, si sa spuna ca Merkel e reincarnarea Imparatesei Sissi, daca tot a aparut un jambon cu chipul lui Sissi pe ambalaj.

Tefeloaza a contaminat si cultura romana. Un mare scriitor l-a intrebat pe un ziarist din Craiova de ce la Teatrul Marin Sorescu din acest oras nu se joaca nicio piesa de Marin Sorescu. Raspuns: “Astia zic ca Sorescu e expirat” Daca e expirat, schimbati numele teatrului! Si puneti o piesa nouazecista, douamiista, fracturista, malahista, tefelista. Va dau si titlul. “Nunta Andreei Pora cu Portocala Periculosu”. Nas: Gabi Liiceanu. Si Pora si Liiceanu sunt foarte culti, dar Pora e mai talentata. Si nu stiu ce se intampla cu Gabi, baiat frumos. In ultima vreme ma ingrijoreaza. L-am vazut recent la televizor (combatea, ca-i tanar) si avea fata ca un trapez, cu baza mica intre tample si baza mare intre falci.

Aceeasi situatie la Cluj. “De ce nu se joaca nicio piesa de Lucian Blaga la Teatrul National Lucian Blaga?” La replici suntem de Nobel. “Blaga, alt expirat. Nu-i ajunge ca are statuie in fata Teatrului?” Noroc cu mine, ca am solutii si pentru Cluj. Subiectul – pesedistii tehnocrati de Manastur. Am creionat si inceputul piesei. E o fictiune, insist, deci rezist, e o fictiune. “Dupa ce l-a visat toata noaptea pe minunatul premier Dacian Ciolos, pesedistul tehnocrat din Cluj a ras, la micul dejun, un pahar de Lagavulin de 16 ani, ca asa sunt socialistii moderni. Nu mai poarta sapca. Beau Lagavulin. Pe urma, pesedistul tehnocrat s-a apucat de-un proiect, de-un studiu de fezabilitate, de-o stocarie din asta. Capodopera s-a intins pe cinci pagini. Si a vandut-o cu 500000 de euro. Dar a dat-o ieftin. Din patriotism. Lucrarea facea usor cinci milioane”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!