Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Adamescu, lucrat frumooooos de caracterele de la “Romania Libera”!

Adamescu, lucrat frumooooos de caracterele de la “Romania Libera”!

Autor:

Dintre toti mogulii, Adamescu a fost cel mai antipatic. Era un securist arogant, rapace si tepar. Decan al afacerilor jegoase cu Statul si victima a Statului.

 

A distrus Statul si Statul l-a distrus pe el. Pe cetateanul de rand, Statul il protejeaza sau il pedepseste. Pe Adamescu, Statul l-a privilegiat si l-a exterminat. Se recomanda ca eminent expert in business si germanofil de elita (“ii dispretuiesc pe cei care nu vorbesc germana” -hai, siktiren!), dar a fost un client lacom al Statului, care i-a dat pe de-a moaca Astra Asigurari, Hotel Rex, Unirea Shopping Center, Otelul Galati. Astra a crescut datorita Statului – contracte cu Tarom si Armata – si in detrimentul oamenilor asigurati, pe care i-a nenorocit.

In presa, Adamescu a fost un securist cu strategia depasita. Pe marele prafuit al Securitatii l-au tradat cativa mercenari ai Sistemului – lefegiii lui de la “Romania Libera”. Nu ma pricep la gradele militare, dar in viata civila, ierarhia ticalosiei arata astfel (am mai prezentat-o saptamana trecuta): canalia, jigodia, japita, licheaua, jevruta. In timp ce jigodia care se credea canalie era torturata in puscarie, jevrutele de la “Romania Libera” taceau. Ca jevrutele o ardeau deontologic si nu mazgaleau articole de atitudine – nu ma mir. Dar familia lui Adamescu a trimis documente din care reiesea clar ca patronul jevrutelor era batjocorit in puscarie. Jevrutele nu le-au publicat. Na, independenta, nu te joci cu independenta! La noi, independenta e pe banii patronului si la ordinul Sistemului. Traiasca deontologeala si s-o mierleasca omul care ne plateste! Profund uman!

“Romania Libera” se va inchide, dar fraieri ar fi alti patroni de presa daca nu i-ar angaja pe baietii astia de caracter! Grigore Cartianu ar fi primul ziarist pe care l-ar lua un adevarat mogul. A lucrat pentru Carciog (a murit, saracu’, si chiar era baiat bun), Patriciu (mort), Adamescu (mort), Voiculescu (in puscarie), Adrian Sarbu (se pregateste). Cum sa nu-l iei pe Grigore? Fidelitatea lui (fata de profesie, pentru ca numai meseria conteaza pentru acest reper al intransigentei) e intrecuta doar de talent.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!