Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Academia Infractorilor cu gradinita neterminata

Academia Infractorilor cu gradinita neterminata

Autor:

Pe un prieten de-al meu l-a mancat anticomunismul pe facebook si a pomenit despre punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara. I s-a raspuns ca el ar face bine sa scrie despre Proclamatia de la Carul cu Bere.

 

O replica in acelasi registru ar trebui sa primeasca ziaricii de televizie,  care n-au avut tevi cu invizoace in copilarie si ne intoxica, seara de seara, cu Academia Infractorilor romani din UE. Hotii de bijuterii nascuti la Piatra Neamt au manuale, examene, fise bibliografice, restante pe toamna. I-am vazut in actiune pe studiosi. Un singur lucru le iese. Se tireaza repede, in mai putin de un minut, de la locul faptei. In rest, sunt galagiosi, vandali, fura la intamplare (obiecte multe, de cateva sute sau mii de euro, in loc de unul singur, dar de referinta) si ii prind pietonii inaintea militiei. Da, nu glumesc, cand au parasit un magazin, i-a fugarit pe strada o pensionara. Unul dintre marii mafioti a cazut dupa ce l-a altoit baba cu umbrela si a fost imobilizat de o farmacista si un postas care-si dezlega bicicleta.

Ce banditi sunt aia care lasa ceva scris? Auziti, „Codul infractorilor”! Nici macar la Scoala de la Paltinis nu se proceda asa. Acolo totul era din vrajeala, in miscare, oamenii peripatetizau.

Mi-a placut, insa, ca ziaricii si-au gasit si papagali care sa creada basmele lor cu banditi internationali. Faza strict autentica! Doi corporatisti, in parc. Cunoscuti de-ai mei, din pacate. Unul se mira. „Dom’le, seful de banda arunca pe jos 50 de obiecte si ucenicul trebuia sa le adune in 10 secunde!”. I-am zis „da, ma, era ca la voi, la team-building!”. Celalalt corporatrica tacea. Era ocupat. Copilul lui urca pe scara toboganului, iar el stergea balustrada cu un servetel umed.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-11-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!