Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » “2 din 3 tineri face facultatea degeaba”

“2 din 3 tineri face facultatea degeaba”

Autor:

Vlad Voiculescu, de meserie socotitor. De vocatie, comisar pus de Ciolos peste medici. Un barbat hotarat. Si dur. Simpaticul e dur. E foarte dur. Pe facebook.

 

Luati o mostra din gandirea lui lirica. “PSD, un partid de care orice om cu o urma de bun simt ar trebui sa se delimiteze acum… (Se crede Ioan Chirila, a desertat punctele de suspensie asa, de chichi, n.m) Iar cei care nu vor face asta, la fel ca toti cei care au fost parte astazi la ce s-a intamplat in parlament… (alte puncte de suspensie, adica ne-a pus pe ganduri, avem remuscari, n.m.) toti acestia trebuie sa stie ca NU VOM UITA (cu majuscule, ooooaaaaa, ne-am scapat pe USR de frica, n.m.). Nu vom uita atunci cand ii vom vedea pe strada (omu’ e smecherul cartierului, ne-a dat interzis pe strada, n.m.), nu vom uita atunci cand ii vom vedea la un eveniment (stam acasa, asta e, sa nu-i stricam seara lui Vladut, n.m.), nu vom uita atunci cand vor incerca sa pozeze in cetateni decenti, in cetateni europeni” si tot asa, ca m-am plictisit. Pana a terminat Voiculescu izbutita compunere, Moscova s-a mutat la Bruxelles.

Periculosul e dulce foc, dar nu asta-i discutia. Randurile de mai sus reprezinta sau nu amenintari? S-a dat drumul sau nu la liste negre? Nici eu nu voi uita ca PSD se scarpina la modul masochist, de aproape doi ani, sa schimbe legile terorii. Trebuia sa le rezolve iute si hotarat, dupa prima saptamana de guvernare. Nici eu nu voi uita ca PSD ne-a zapacit cu abuzul in serviciu in loc sa lupte impotriva tuturor abuzurilor, facute de organe pe care nu le-a votat nimeni. Nici eu nu voi uita ca au ars de vii niste tineri intr-un club de rockereala si pe rugul lor s-a suit un guvern de salamandre oengiste. Nici eu nu voi uita ca Vlad Voiculescu, prestator de anticomunism la seral, a spus ca noi n-avut Rezistenta (Rezistenta a inventat-o Generatia Rezist, desigur) precum polonezii, jignind astfel Rezistenta din munti si martirii din inchisorile comuniste. Rezistenta din munti este Everestul anticomunismului. “Solidaritatea” lui Walesa, Budapesta ’56, Revolutia de catifea de la Praga sunt razboaie in pantaloni scurti pe langa vitejia eroilor antisovietici, de la Elisabeta Rizea la Tudor Greceanu, de la Gavrila Ogoranu la Coposu.

Vlad Voiculescu se numara, totusi, printre tinerii care mai citesc cate o carte. La un moment dat, el va invata chiar sa scrie. Acceptabil. Problemele apar acolo unde se intalnesc tefeloazele si ziaricii. Stiti ce am vazut pe o burtiera, la soporificul post DIGI? “2 din 3 tineri face facultatea degeaba.” Da, dar “2 tineri din 3 merge gratis cu trenul si zice lozinci in Piata Victoriei.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!