Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » „Memorialul Durerii” si adevaratii eroi ai Romaniei

„Memorialul Durerii” si adevaratii eroi ai Romaniei

Autor:

TVR n-a produs  doar lipitori bugetofage ca Margarina Almasan, Vlad Enachescu si mironosita care da lectii de moralitate si s-a maritat cu un maseur turc.

 

Sambata, am vazut (inca) un episod impresionant din „Memorialul Durerii”. Povestea lui Valentin Motorga. Prietenul meu Valentin Motorga este videojurnalist la TVR si reprezinta cea mai sloboda voce dintr-un areal inchis. Valentin Motorga a fost ranit la Revolutie. Sapte gloante au bagat in el niste ticalosi, niste bezmetici sau ce dracu’ or fi fost. Tatal lui Motorga a fost si el ranit la Revolutie. Mama lui Motorga a murit la Revolutie. Impuscata. Iar Motorga si-a spus istoria. Barbateste. Era ca o baricada vie. Vorbea cu emotie si revolta stapanite. Fara lacrimi, desi fluviile sarate ale dorului ii inunda viata de 26 de ani. In aceste zile, TVR difuzeaza niste tocsoaie in care bugetofagii se smiorcaie ca au dat faliment. Mai bine l-ar promova pe Motorga! Si pe post, si in consiliul de administratie, pentru a legitima o institutie fara credibilitate.

In emisiune a fost si Grigore Cartianu. Asa cum am stiut sa-l injur cand s-a dovedit neodogmatic si macoveist, asa trebuie sa-l laud acum. In 2007, Cartianu i-a gasit pe asasinii mamei lui Motorga. Cu nume, prenume si grade. N-au platit, normal ca n-au platit.

Cateva cuvinte si despre „Memorialul Durerii”. Doamna Lucia Hossu-Longin realizeaza singura emisiune in care se mai aminteste despre Rezistenta din Munti, despre adevaratii haiduci ai Romaniei, despre „tinerii frumosi si liberi”, autenticii „tineri frumosi si liberi”, care n-au nici o legatura cu panaramezii de pe facebook. Din punctul meu de vedere, Rezistenta din Munti este Everestul anticomunismului. „Solidaritatea”  lui Walesa, Budapesta ’56, „Revolutia de Catifea” de la Praga sunt pistoale cu apa in comparatie cu Rezistenta din Munti. Faptele tuturor eroilor antisovietici, de la Elisabeta Rizea la Tudor Greceanu, de la Ogoranu la Coposu,  au fost descoperite si mediatizate de „Memorial”. Acestea sunt legendele noastre, nu naparlitii despre care am invatat la istorie. Tinand, insa, cont de mimetismul bruxellez in care traim, nu m-ar mira ca „Memorialul Durerii” sa fie interzis. De ce? Pentru ca multi dintre bruxellezii de azi sunt fiii kominternistilor de ieri.


3 comentarii to „Memorialul Durerii” si adevaratii eroi ai Romaniei

 1. Tino

  Editorialul de azi ma face mindru ca am avut privilegiu sa-i schmb pampersii maestrului Razvan alexandru B.

 2. Cristian

  Pai au dat si o lege absurda in care daca pomenesti ceva de adevaratii eroi,amintiti de tine,poti face si puscarie.
  Nu stie aproape nimeni ca noi am avut cel mai longeviv “partizan” din istoria lumii”Moshu”Ogoranu..
  Japonezii l-au “pretuit” cum se cuvine pe soldatul lor gasit inca aparada-si cazemata prin anii ’60 in jungla din Filipine.
  Noi ii numim inca banditi,asa cum ne-a invatat nikolski..

 3. maria

  Dle, nu mai spun ca astept cu deosebit interes aricolele dvs., ca as deveni pisaloaga.Cum am mai incercat si altadata, va sugerez acum un alt subiect de investigat. Ce s-a intimplat cu banii strinisi in ideea construirii unui monument in memoria Elisabetei Rizea?
  Era unul, un basist, ongist, cu fata de boschetar si tragator pe nas, fost pe la Catavencu,care se agita sa stringa bani pentru acel monument,care urma sa fie amplasat in fata la Casa Scinteii.Aparea si pe la TVR. Sa nu-mi spuneti ca si asta a fugit cu banii in Dubay.Cineva imi sugereaza ca numele de scena al acestuia ar fi fost Mircea Toma.Pai daca cei care i-au hacuit pe partizani,sau urmasii lor, si care se afla la butoane , cum sa fie de acord cu difuzarea unor emisiuni pe tema rezitentei anticomuniste. Ati auzit ca Vestul sa condamne comunismul asa cum au procedat cu fascismul? Globalizarea asta nu vi se pare ca este o noua nternationala comunista?


Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!