AcasăPoliticaPe când ne vaccinăm și în stația de tramvai?

Pe când ne vaccinăm și în stația de tramvai?

Spectacolul oferit de guvernanți nu are legătură cu pretinsa campanie de vaccinare. Este un kitsch ce se vrea ridicat la rang de izbândă. Premierul își dă ifose ținând scurte cuvântări colo și colo, prin parcări, vorbind nimicuri. Ține seama la vaccinați ca un socotitor de CAP. Dan Barna își aranjează interviurile, indicând reporterilor ce întrebări să i se pună. Ministresa Sănătății face vizite de lucru prin Bihor, la cabinetele medicilor de familie. Iar Gheorghiță, doctorul în haine militare, anunță că cine vrea să fie vaccinat de el să vină colo sau dincolo. E o mândrie să te vaccineze șeful campaniei? Se dau poze cu autograf?

Iarmarocul vaccinărilor

Televiziunile dedulcite la miluirea guvernamentală se întrec în reportaje propagandistice. Am auzit cele mai cretine întrebări, de la „de ce vă vaccinați?” și terminând cu „acum, că v-ați vaccinat, vă simțiți mai bine?” Răspunsurile, la fel inteligente ca la concursurile Miss Universe: „Vreau ca pacea să triumfe în lume, să nu mai fie bogați și săraci și copiii din Namibia să nu mai moară de foame”. Cum ar fi fost să fi răspuns „mă vaccinez pentru ca animalele fără stăpân din România să nu mai fie chinuite”?

Campania de prost gust

Ceea ce ar fi trebuit să fie o campanie serioasă, documentată și cu mare priză la public a ajuns un soi de manea politico-medicală. Unele centre de vaccinare își întâmpină doritorii cu acorduri de muzică, să curgă serul în ritm de vals. La Castelul Bran, un afiș te anunță că se fac vaccinări de neuitat. Până unde se întinde prostia?

Discriminare Ioana Mihăilă nu împarte și insigne Nu m am vaccinat

Imaginația ghiolbanului român este de nestăvilit. Lipsesc doar ofertele, „la un vaccin făcut primești un dans în poală de la vampirițe topless”. Dar cum ar putea fi luată în seamă campania asta din moment ce Ioana Mihăilă, ministresa Sănătății, face transmisii în direct pe Facebook sau pe la televiziuni când își miluiește înțepații de mâna ei cu insigna „M-am vaccinat”? Atâta revărsare de prost gust rar întâlnești.

Insigna de vaccinat fruntaș

Triumfalist, din oră în oră, televiziunile parte cu puterea la propaganda asta dezmățată anunță numărul de vaccinați. 2.000, 3.000, 4.000, încă 1.500 la începutul zilei. Suntem anunțați că numărul tot crește, ca să scăpăm de pandemie, de parcă restul nu ar vrea asta. Fanfaronada cu note cosmopolite e tot mai agresivă și prostească. Te uiți pe burtierele televiziunile și vezi cum ne vaccinăm în drive-true, în drive-thru, drive-tru și niciodată în parcare. Ne vaccinăm internațional, nu românește. Pentru ce atâta circ? De ce atâta scălâmbăială? Premierul se grăbește să anunțe că până la sfârșitul lunii vom ajunge la 5 milioane de vaccinați. Nu cred și nu văd de ce atâta grabă.

Ne vaccinăm pentru ca urșii din România să fie salvați

Undeva se ascunde un lucru care nu ni se spune. În statisticile europene probabil că vom figura cu un loc fruntaș dacă vom ajunge la numărul visat de Cîțu. Ce vom câștiga din asta? Dă Europa note pentru hărnicie și impresie artistică? Ne scade prețul la următoarele achiziții de vaccinuri? Poate ne va împărți insigne precum ale Ioanei Mihăilă, dar nu ne va spune și la ce ne sunt de folos.

Stația Pfizer

Preocuparea lui Florin Cîțu de a ajunge mai repede la 5 milioane de vaccinați mi se pare falsă. Îl interesează sănătatea noastră dar nici acum nu a mișcat un deget în privința spitalelor. Internări refuzate, spitale blocate, operații amânate. Dintr-odată, România și-a rezolvat toate problemele, educația, nivelul de trai, șomajul, rămăsese doar vaccinarea. Este atât de pornit să o termine încât ar fi în stare să deschidă centre și în stațiile de tramvai, ca să nu mai zic de benzinării. Până și la trecerile de pietoni s-ar putea monta două cabine. Până se face verde tot mai prinde doi clienți. Altminteri lipsită de obligativitate, vaccinarea a descoperit calea constrângerilor. Pe măsură ce trece timpul vor fi tot mai puține lucruri pe care le-ai putea face dacă nu ești vaccinat. Șantajul cu zemurile anti Covid sunt tot mai evidente.

author avatar
Valentin Boeru
1.871 afisari

19 COMENTARII

  1. Circ și panaramã, vorba aia. Cît despre șantaj, să nu li se întoarcă împotrivă acestor gāști de împuțiți marca Cîțu (sic!). Bande de jepcari ce proliferării in ultimele trei decenii. Mai vine judecata aia, odată Pentru crimele săvîrșite, locul ãstora e sub pămînt, nu la țîțele vacii de muls numită România.

  2. „Bande de jepcari ce PROLIFERARII in PRILIFERARA „. Tovarashul Boeru m-a obligat sa ma vaccinez in nas la buda , putea a hoit !

  3. Boerule , la articolul din 06–05-2021 , ora 18:39 , de ce nu ai deschis comentariile ? Ai o tarseala sau nu-ti convine sa primesti replici ? Cand incetezi cu ipocrizia ?

  4. Am facut yoga , io imi tin socoteala in gura si -mi sug acadeaua pana iese untul din ea , gem de fericire si ascult pe Loredana cu Jador : Feri , feri , feri fericire …..hihihihihi

  5. De la revolutia din 89 pana in noiembrie 2019 am fost cazuti in rapa , am iesit buimaci si incercam sa ne gospodarim cu ce a mai ramas dupa parjol .

  6. Problema e ca astia tot pluseaza: Al treilea rapel ! Nici macar firmele farmaceutice nu sustin asta, nici agentia medicamentului, nici UE…doar Guvernu ‘ nostru care se pricepe la virusologie !
    Sa mai primim o doza.Ca e gratis si daca tor mai raman in frigider…

    • Ioana , nu te obliga nimeni sa faci a treia doza , bine ca nu te-ai nascut in India , sarmanii de ei n-au de unde sa primeasca nici pe prima si mor pe capete . Nevasta lui Catarama spune ca in India a fot eradicat coronavirusul . Ia-te dupa esteticiana Alberts , vezi ce iese ….

      • Esti sigur/sigura ca nu mor vaccinatii???? Cati sunt vaccinati din cei care mor (in India sau oriunde in lume), cati sunt nevaccinati? Ti-ai pus intrebarile de mai sus? Daca nu ai facut-o …. vezi ce iese

  7. Sa nu cadem in minciuna acestor arme biologice atunci cand crezi ca ai scapat atunci te omoara. Sa ramanem vigilenti un timp.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger