AcasăPoliticaPacepa, împachetat și pus la rece

Pacepa, împachetat și pus la rece

Al doilea om al spionajului din epoca ceaușistă a murit. Știrea a apărut în presa română, poate și la alții, în lume. Puteam să scriu de acum câteva zile despre asta, dar am preferat să aștept. Voiam să văd până unde se ajunge cu interpretările. Și încă ceva, dar vă spun la final.

Pacepa a dezertat în iulie 1978. S-a predat americanilor, la ambasada lor de la Bonn. A fost extras și dus urgent în SUA, unde i s-a pierdut urma. Un personaj de talia lui nu mai putea rămâne la vedere. Sunt singurele lucrurile reale. Ca și moartea lui. Când a murit nu se știe. Mereu, din 2017 încoace, mai apărea câte unul care îi anunța moartea. Deși puțini, foarte puțini l-au cunoscut, îi numeri pe degetele de la o mână, după ce a decedat uite cum tot mai mulți l-au cunoscut. Mă surprinde că încă nu au avut curajul să spună că au jucat și ping-pong cu el. Presa de aici a născocit povești, căci subiectul era prea ispititor și generos. S-au născut și legende cretine, că la 23 de ani știa pe dinafară cartea de telefoane până la litera L, atât de deștept era. Nu știu la ce să-i fi ajutat, căci acolo unde e acum nu mai poate suna nici măcar la recepție, să ceară o cafea.

Zile la rând am văzut cele mai halucinante interpretări ale vieții și morții lui, dar și cele mai tâmpite opinii. Nimeni nu a vorbit despre subordonați de-a lui, care cu greu au mai ajuns în țară după ce a dezertat. Și nici despre cei care au murit încercând să ajungă acasă. Pacepa era interesant doar pentru că a murit. Punct. Nimeni nu și-a dat seama că, între timp, guvernarea a scăpat caii din dârlogi și, când va veni factura la energie, românii vor plăti cât nu fac toate cărțile scrise de negrișorii lui Pacepa. Nimeni nu a băgat de seamă că moartea lui Pacepa a apărut la țanc, pentru a abate atenția de la haosul românesc. Vaccinarea se împotmolește în propriile prostii, prețurile își fac de cap, salariile se reduc sau se blochează, pensiile vor crește când va învia Pacepa și Covidul se mișcă după cum își freacă acesta umerii de copârșeu. Cred că și procurorii își reglează tirul dosarelor cu afaceri peneliste de pandemie tot după cum mustăcește Pacepa. Pacepa a devenit element de PR pentru românul care s-ar bate pentru un loc mai în față la știrile despre un ticălos care e împachetat și pus la rece. Va fi scos cu altă ocazie, cum se întâmplă din 2017 încoace. Nu e greu să fii prost. Greu e să îți dai seama.

author avatar
Valentin Boeru
2.058 afisari

18 COMENTARII

    • Corect. Cel mai mare tradator de romani pana prin 95, de atunci sa ingrosat tare randul tradatorilor de tara si de romanii. Printre ultimii guvernul lui peste prajit si presedintele de doi bani ai acestei tari

  1. unul care isi vinde subalternii se numeste tradator si daca a crapat sa raspunda sus !!!!!!!!!

  2. Într-o perioada a vieții sale, Pacepa, poate a fost ticălos. Și-a răscumpărat greșelile fugind în USA. Voi ăștia doi, adică Boanchis și Boeru, sunteți niște berbeci, care dați cu coarnele, în prima gluga de ciocani pe care o întâlniți. Sunteți cei mai buni la înjurat!

    • Un tradator ramane tradator indiferent ca a tradat ptr rusi sau americani. Un jeg care trebuia omorat de altfel ca si multi din ziua de azi tradatori de tara , fiind in slujba partenerilor strategici”

  3. Acești berbeci nu sunt TRĂDĂTORI ca PACEPA sau ca alții ; ei sunt adevărați
    PATRIOȚI care iată ne deschid ochii prin JURNALUL
    LOR în care semnalează deviatiile de la normalitate ale
    celor care se prefac că ne conduc țara încărcandu-și conturile lor !
    În România au existat și există
    TRĂDĂTORI DE ȚARĂ, începând cu cele mai importante INSTITUȚII DIN VÂRFUL PUTERII – ROMÂNIA
    fiind țara cu cea mai
    CORUPTĂ JUSTIȚIE DIN LUME și cei mai CORUPȚI
    POLITICIENI – începând cu președinții de țară după „89”.

    • Girele , te-ai nascut in Baisoara , Bantesti , Dinulesti , Iacovile , Mamu sau Madulari ? Toata comuna are 1460 de locuitori , cum de-a iesit asemenea somitate din satucurile astea valcene ? E greu sa fi propriul pamfletar ? De ce cochetezi cu Dreapta Republicana din Oradea ? Pune o melodie cu Simona Dinescu sau inregistrari cu varu Sandel , viata e scurta , Partidul AUR Tinca te vrea relaxat . Tinca nu e o comuna in judetul Bihor ?

  4. cine si pana cand ridica pensia de general a lui Pacepa care e decedat? alo casa de pensii a MAI ce ziceti?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger