AcasăItaliaMiza canalului Bâstroe. România rămâne fără apă pe Tulcea, Sulina și Sf....

Miza canalului Bâstroe. România rămâne fără apă pe Tulcea, Sulina și Sf. Gheorghe

”Slava” dă lovitura de grație României

Dacă ucrainenii vor continua să ne sfideze și vor înainta cu lucrările de adâncire a canalului Bâstroe, România riscă să rămână fără apă pe brațele Tulcea, Sulina și Sf. Gheorghe. Consecințele nu vor fi legate doar de distrugerea Deltei Dunării, ci și economice, pentru că va fi anhilat cel mai important canal de navigație, cel de pe Sulina. Specialiștii din zonă ne spun că cel mai periculos moment va fi dacă Ucraina va intra cu săptăturile pe brațul Chilia, unde sunt ape comune și s-ar trece la încălcarea frontierelor.

După ce ne-am autosabotat economic, blocând portul Constanța pentru agenții economici români, pentru a asigura cale liberă navelor ucrainene, după ce tirurile supraîncărcate din Ucraina ne-au distrus drumurile, după ce le-am acordat refugiaților bani și drepturi de care românii nici nu visează să beneficieze, iată că ne primim răsplata. Ucraina profită de susținerea SUA și a UE în conflictul cu Rusia și forțează un proiect la care lucrează din 2000. Deschiderea pentru circulația navelor mari a canalului Bâstroe. Care sunt consecințele pentru România? Dezastruoase. Pe lângă distrugerea Delei Dunării, România va rămâne fără apă pe brațele Tulcea, Sulina și Sf. Gheorghe, iar taxele percepute pentru navigația pe canalul Sulina se vor muta în Ucraina. ”Acum ucrainenii folosesc această situație nefericită a războiului în avantajul lor. Joacă o carte. Prin canalul Bâstroe ucrainenii ajung unde ar ajunge și când navigau pe brațul Sulina, dar prin brațul Sulina costă bani. Există statistici care arată că, la deschiderea navigației pe brațul Bâstroe, chiar după faza I, la 5 metri și un pic adâncime, mare parte din traficul pe Sulina s-a mutat pe Bâstroe, pentru că ucrainenii percepeau taxe mult mai mici la tranzitarea canalului”, ne-a declarat Marian Tudor, director general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării Tulcea (INCDDD). În plus, România are proiecte pe care le dezvoltă la Sulina, cu zona liberă, cu zone de acostare, și ar însemna o lovitură economică foarte grea pentru țara noastră. Dacă lucrările la canalul Bâstroe vor continua, riscul va fi ca România să aibă mai puțină apă pe brațele Tulcea, Sulina și Sf. Gheorghe, iar factorul de control al Deltei Dunării este apa, fără care vor fi afectate și flora și fauna. Și așa au început să apară din ce în ce mai des ani secetoși, care au condus la scăderea debitelor Dunării, susțin specialiștii.

Conflict periculos

Și totuși, directorul general al INCDDD Tulcea, Marian Tudor, nu crede că ucrainenii vor putea să sape brațul Chilia. Acesta amintește că așa a fost și la primul diferend. Ucrainenii au făcut lucrările pe brațul Bâstroe și a răbufnit în public abia când au ieșit pe brațul Chilia, adică pe ape comune. ”Că nu-i tot aia ca atunci când sapi la tine în curte și vecinul doar te înjură peste gard. Lucrările de adâncire pe care le-au făcut și le mai fac încă la canalul Bâstroe nu sunt suficiente pentru scopul lor. Următorul pas necesar este să adâncească pragurile de pe brațul Chilia până la adâncimea care să permită navigația cu vase mari. Dar aici se intră pe teritoriu comun și este deja mult mai complicat pentru că șenalul, porțiunea cea mai adâncă, nu este totdeauna pe mijloc, ci depinde de sinuozitatea brațului. Deci săpăturile ar trebui făcute câteodată mai spre un mal, altădată mai spre celălalt mal, iar asta presupune acordul total al vecinului. Iar la o eventuală încălcare a frontierelor, nivelul la care se discută este altul”, ne-a precizat Marian Tudor, directorul general al INCDDD Tulcea.

Comisia Europeană, complice?

Scandalul a început, de fapt, pe 16 ianuarie 2022. Filiera folosită de ucraieni, de data aceasta, a fost Ministerul Transporturilor, nu Ministerul de Externe, cum ar fi trebuit. În mod obișnuit, când se discuta despre problema Bâstroe, tot schimbul de documente, studii, orice, se făcea prin Ministerul de Externe. De data aceasta, la Reprezentanța permanentă a României la UE, a venit o solicitare din parte Ucrainei pe transporturi, de includere a canalului Bâstroe în coridorul European TEN-T, semn că aranjamentul s-a făcut deja la Comisia Europeană. În 18 ianuarie solicitarea a plecat spre România și în 7 februarie a reacționat Ministerul Transporturilor, trimițând o informare la Ministerul Mediului. Iar termenul impus de Comisia Europeană pentru a primi un punct de vedere era de o lună, adică 17 februarie.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
7.535 afisari

80 COMENTARII

    • Nu e nimic grav. Important este ca pe canalele dragate să se transporte tot ce au nevoie Ukrania și proprietarii Ukraniei. Restul nu contează. Ce importanță are o amărâtă de deltă a unei regiuni de subnormali cum e România față de viktoria ukronazilor asupra rușilor? Dragarea canalelor Bâstroie și Chilia va duce în mod sigur la victoria strălucită a Ukraniei și înfrângerea catastrofală a Russiei. Să zicem „bogdaproste” dacă se mai alege președintele nostru surdomut cu o șapcă gratis de la Zele-Vogue. Și să fim mândri când vom vedea dune de nisip în Delta Dunării și cămile cu 5 cocoașe circulând pe-acolo și să fim mulțumiți că Zele-Vogue nu continuă dragarea până la Turnu Severin.

      • Dragarea inseamna o cantitate de apa intre 2.000.000 – 8.000.000 mc, o nimica toata, se duce ecosistemul Deltei Dunarii pe Pu la, asta multumita tradatorilor care ne conduc

      • Lasă mă așa va trebuie.
        Le-ați oferit ” refugiaților” adică mafiei ucrainene case, bani de mâncare ,iar ei cu sacose de bani, mașini de lux care se plimba pe la noi in tara,hoteluri 5* și la amărâții ăștia ai noștri îi lasă cu o pensie care nici de medicamente nu le ajung dar mite sa și trăiască.
        Bravo președinte de căcat și ăla mafiot care și-a luat părticică lui. Lasă o între și peste noi jadanii . Uffff daca trăia …ii anihila pe toți evreii

      • Voi ăștia „parlamentari” adică mai jigodii o sa vina peste voi , voi nu vedeți că ăștia rad de noi?
        Bravooo Putin dale…dalee stergetii de pe harta că merita.
        Ia punetiva întrebarea Daca eram noi in locul lor ne ajutau .
        Ne dădea cu sictir de toma por culo
        VOTATI MA PROSTILOR PE MAFIA CA ASTIA NE VAND TARA SASI FACA EI CURU MARE.
        VA E FRICA ,

        • Mare mirare sa nu fie cutremurele provocate că prea nu se leagă între ele prea la adâncimi mici sunt toate.
          Bine acum totul e posibil daca au văzut că nu reușesc terestru au început subteran ca cărțile. Nu au reușit să-l doboare pe Rusu, cu toate ajutoarele primite de la toți, ăla se lupta singur nu-i trebuie ajutoare.daca Ucraina nu primea ajutoare era teren arabil nici urmă de evreu nu mai era

    • Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati.

      Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

      Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

      Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

      Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

  1. Pentru ce-i plătim pe politicienii din Guvern și Parlament?Vedeți doar că nu fac nimic pentru tara ,ei doar isi măresc salariile pe ascuns din bani nostri.Chiar nu trebuie să răspundă pentru acceptarea tacită a agresiunii asupra României?

    • Ținerea în brate a ucrainenilor de către UE și în special SUA, are legătură cu afacerile lui Hunter și multe ale dedesubturi, noi ca prosti am ajutat această nație, deși ei ne urăsc de moarte,sistarea tuturor ajutoarelor este imperios necesară,

  2. Tradatorii de tara, jegurile peneliste din echipa cistigatoara ne-au vindut iar!

        • Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

          Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

          Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

          Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

          Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

          Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

          Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
          Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

          Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

          Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

      • Cine să l dea? ,ciolacu este omul lui Werner ,, pnl este o cloacă plina de oamenii lui Petrov turnătorul, credeți ca mass-media coruptă și vasala globalismului satanist va semnala vre,o neregulă în aceasta imensă bătaie de joc ,vor sarja pe aceiași gargara urât mirositoare ,ca trebuie ajutat circarul care si,a bătut pl de pian ,iar acum își bate de nația română

  3. Daca ne purtam ca niste sclaveti, suntem tratati ca atare.
    Nu-l mai suna nimeni acum pe Zelenski, sau e ordin pe unitate de la Bucisel sa mergem pe burta, ca si asa scade apa in Delta.Halal conducatori avem

  4. nu tin cu ucro cii dar asta e vrajeala de romani hoti si mincinosi ! pana in 59 l-au folosit bine mersi . dupa ce au construit ai nostri magistrala albastrui maronie a inceput sa se colmateze bistroele si pen ca a cazut urss-ul n-au ami avut bani nici de curatare si nici de comert. acum baietii si-l decolmateaza ceea e corect

    • Proasta pu la a fost la cu ru Lu ma ta, fmm de sluga ordinara. Cu cat iti vinzi nevasta si copii? Doi euro

      • Dizolvarea guvernului,alegeri anticipate ,apoi suspendarea impostorului Werner, sunt priorități imperios necesare ,pt cea mai rămas ca onoare din această nație românească, bătaia de joc a atins cote inimaginabile

  5. mUE ucraina, sa ma chis pe slava voastra, avea dreptate nebunul putin, sinteti acelasi neam de criminali ca si rusii.

  6. Tradatorii de tara, jegurile peneliste echipa cistigatoare pnl ne-au vindut iar!

  7. MOARTE TRADATORILOR !!!
    ZIDUL TARGOVISTEI EXISTA INCA .
    SA-L FOLOSIM CIT MAI ESTE TIMP !

  8. Asta merită o țară care se lasă condusă de un apevist retardat, scuzat fie-mi pleonasmul.
    DOAR SE ȘTIE CĂ SPECIALII MILITAURIZAȚI SUNT HANDICAPAȚI MINTAL!!!

    • Ha! Ha! Ha! Tu ești prostul!
      Ei au pensii speciale, tu ai clanță de 3 ori pe zi… Adică, ajutor social, indemnizație de handicap și ajutor de șomaj.

  9. NU-MI STĂ IN FIRE SĂ FOLOSESC CUVINTE MURDARE, DAR SITUATIA DE ACUM MĂ OBLIGĂ. După ce Austria s-a șters la C U R cu noi, folosind urzici, acuma venit rândul Ucrainei, care din ” recunoștință” veșnică care o caracterizează, ne termina și singura bijuterie care a mai rămas cât de cât întreaga, DELTA DUNARII. Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești, cam aşa este răspunsul fasciștilor de lângă noi. Iar noi romanii, ca nişte proști, boi, netrebnici, si ce alte epitete or mai fi, le cântam in continuare in strună. Ia să fi făcut actorașul de 2 bani aşa ceva lui Orban al Ungariei, cred ca sărea in aer toata maghiarimea si nu numai. Noi ne consolam cu tâmpita zicere, ” asta e, nu ai ce face ”. Bai si încă dur. Ia să nu mai permitem tranzitarea armamentului străin prin Romania, a grâului care ne distruge căile de transport si agricultura românească, să-i punem pe ucrainenii , primiți cu braţele deschise, si cărora li se aloca mult mai mulţi bani pentru traiul zilnic, decât oricărui roman de pe acilea, să-și suporte traiul si școlarizarea, si multe alte asemenea măsuri. Dar noi nu avem președinte, nu avem guvern, nu avem PARLAMENT, nu avem partide si oameni politici capabili să apere măcar un milimetru din interesele României. Toate sun subordonate intereselor străine, noi romanii nu vom fi puși decât să plătim oalele sparte. Iar caimacul îl vor lua STAPÂNII, FIE EI CHIAR STĂPÂNII DE PESTE OCEAN, CARE NUMAI CU ASEMENEA METODE O DUC BINE, BAGĂ LUMEA IN RĂZBOIAE SPRE CĂȘTIGUL BABAN AL LOR. Sper să nu fiu cenzurat, revolta este prea mare pentru a fi mai ponderat in postare.

    • Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati.

      Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

      Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

      Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

      Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati.

  10. Canalul bistroe e de pe vremea lu’ stalin, nu mai mancati k k t! Si nu mai.afecta delta si pensiunile secvristilor de acolo.

    • Ba ca ca t cu ochi, proasta pu la a fost la cu ru Lu ma ta, tactu sta beat in fiecare seara ca nu ai fost Av ort at, ba sluga ordinara, noi in delta nu putem bate un cui sau tăia un pom. Iar ăștia o distrug de tot

      • Ai vrut să-ți bați un cui în cap și nu te-au lăsat? Păcat. Ar fi fost un prost mai puțin…

      • D’aia e plin d e pensiuni ale gunoaielor din sistemul de forta ca tine asa? Hai sictir!

  11. Acunm ar fi momentul sa facem o intelegere cu rusii. Cedam Transnistria, cu tot cu armament, ne unim cu Moldova, adica anexam Moldova. Si mai ales sa intam in Ucraina si sa luam partea din delta romaneasca. Si sa ne unim cu Rusia la Odesa. Ar ramane toti rahatii astia ..masca. Trebuie sa ai curaj sa arunci manusa. Sieg.

    • te unesti cu mrtii si dmnezeii matii de nspalat violtor de copii !!!! tutzi unirea matii sati ft !!! FMM de maimutza, mars in imperiul maro

      • Ba tra mvai ce ti o ba gi in cu R , ba ga mi asi pu la in morții ma tii de bu lan, pi sa Mas pe tine de slug oi, cu cat ti ai vândut familia si bunici, sluga?

      • Nu ma duc in imperiul maro. Mi ar placea insa sa ne luam revansa din ultimul razboi. Dar nu se poate ca suntem mici , prosti si lasi. Asa ca macar pe ucrainieni sa i vad desfintati si distrusi. Ca sun toti un drac. Rusi, curati. Poate mai nenorociti. Dar cine sa se mai gandesca la revansa? Nici macar germanii nu vor asta. Sincer, daca as fi neamt, nu as putea dormi zi si noapte din cauza gandului ca am pierdut razboiul, asa nemeritat. Ca m am batut cu toata lumea. Le as da atomica si la rusi si la ucrainieni.

  12. Cine crede ca dupa razboi ne mai lasa ucrainienii sa sapam dupa gaze acolo, e naiv.

    • Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

      Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

      Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

      Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

      Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

  13. Daca conducea tara un anumit Maresal, faceam asa ceva. Acel om ar fi avut curajul. Binenteles, s ar fi facut impreuna ceu cei 4 milioane de tradatori fugiti in alte tari. Care nu mai este.

  14. Trebuie ,iesit in strada ,proteste,contra UE,si a guvernului Romaniei ,astia dupa ce au furat teritori Romaniei,continúa sa o faca ,sint mult mai rau ca rusi, doar uitativa ce le face la romani „ucrainieni „de pe teritorile furate in 1947 ,sint rasa cea mai singeroaza si criminala din Europa de est

  15. Si asa o sa vedem in curand un frumos razboi intre romanasi si ukro-na-zi, dar speram ca pana atunci rusnacii aia salbatici sa ii faca si pulbere pe toti cirkarii lui Zele-Vogue, ca praf oricum au fost tot timpul, ica din 1992, de cand cica s-au infiintat !! Bai ciukanezule, bai maimutza umblatoare din BUkale, baga-l cu capul in jos pe Bokulet in canalul Bastroe, numai astfel o sa poti masura si verifica veridic cat au sapat pe acolo prietenii tai nazisti din ukro-na-zia 🙂 Ha ha ha 🙂 Oricum, de la faza asta sigur se va ajunge la ceva bubuiala, la propriu, cat de curand !! Asa ca, Ciukanezu reales, la al 15-lea Congres 🙂 Ha ha ha 🙂 Bai ciukanezule gras, obez si de neam prost, vezi ca numai prieteni iti faci cu toti vecinii tai din jur, toti va iubesc de nu mai pot 🙂 Sa vedem, cam care ar fi prietenii astia: ukro-na-zia, rusnacii salbatici, ungurii, bulgarii, sarbii, albanezii, austriecii, pana si Marea Neagra deja se uita chioras la voi, asa c ainvata repede cum se face pluta corect pe Dambovita in sus, in caz de ceva, sa ajungi in siguranta vasland pana la Budapesta 🙂 Mori, bai maciukanezule ordinar, bai transpiratule imputit, la propriu, faza tare e ca pe hotii astia oridnari ii doare fix in pw-ula de Delta Dunarii, astia nu stiu cum sa le zica la romanasi sa urmeaza ca din martie sa ii bage dulapul si ciukanezul in razboi, o sa ii ia cu arkanul direct de pe strada pe toti tefeleii de cobai pampasi inutili, care mai sunt si multilateral vaxxinati in cap, ca ultimii sclaveti ordinari 🙂 Bai ciukanezule, o sa sfarsesti mai rau ca celalalt niku, stii tu care, cizmarul !!

  16. Ukraina își urmărește interesul național, iar noi cu pieptul înainte deștepți nevoie mare am stricat relațiile cu Rusia prin sancțiuni pentru cine pentru ce, pentru Austria, America ? Nu distruge Delta, ukrainizam Romania cu comunități de refugiați, ne alegem cu drumuri distruse de tiruri ukraina occident, . Problema apei era și pină 2014 în Crimeea, de aceea au ocupat rușii, au vrut bani și iar bani, la fel bani pe conductele de petrol spre Europa de au determinat Rusia să ocolească ukr

  17. Parlamerntul nostru tace.De ce tace?Pentru ca partidele sunt gasti organizate de mafioti pe care ai intereseaza numai castigul, de tara ba. Au intrat in Parlament avansand niste sume mari de bani.Pe ei ai intereseaza numai recuperarea banilor dati si bineinteles castigul de cel putin 4-5 ori mai mare decat suma data la partid.Parteneriatul strategic cu SUA este numai in favoarea lor. De ce guvernantii nostrii nu-i sesizeaza pe americani de situatia creata?SUA nu mai are nicio investirtie majora in Roamania, ceea ce insemna ca in viitorul apropiat vom fi iarasi in sfera de influeata a Rusiei.Pentru Romania intrarea in NATO si EU este un mare fiasco.Ne-am distrus industria la indicatia lor pentru a deveni o tara de consumatie a produselor lor de proasta calitate.Conducatorii noatrii si ministrii de externe si-au dovedit tradarea de tara si in relatia cu Ucraina, cedandule teritorii prin acorduri dubioase.Este timpul sa fie sistate toate ajutoarele catre Ucraina si expulzarea celor 3,5 milioane de ucrainieni din tara noastra prin retragerea ajutoarelor. Cei ce se integreaza in Romania vor fi bine primiti, ceilalti plini de bani sa-si gaseasca alte destinatii geografice.Trebuie sesizate toate guvernele europene de situatia creata, de lipsa de respect al trataelor incheiate de Ucraina, iar inarmarea excesiva a acestei tari va conduce la alte razboaie dintre Ucraina si tarile vecine in caz ca Rusia pierde acest razboi sau face o pace defavorabila. Trebuie in alianta cu Ungaria si Polonia sa ne cerem raspicat teritoriile luiate prin Pactul Ribentrop cu Molotov de la Ucraina.De ce istoricii si politicienii nostrii nu publica acel pact sa-l vada tot romanul? Din cate sunt informat NU exista. Toti romanii trebuie prin initiativa cetateneasca sa faca totul, daca guvernantii nostri nu o fac, pentru anularea pactului Ribentrop-Molotov cu consecintele lui si stoparea tuturor ajutoarelor si intelegerilor cu Ucraina.Vrem barbati de stat NU carpe.

  18. Dupa al 2-lea razboi mondial doua dintre tratatele nazistilor au ramas in functie, ambele in defavoarea Romaniei!
    Primul Ribentrop-Molotov cu repercursiunile cunoscute si al 2-lea, Tratatul din septembrie 1940 de la Craiova prin care Romania a fost obligata sa cedeze Cadrilaterul.
    Asta a fost recunostiinta lui Hitler pentru petrolul si granele romanesti care au sustinut Germania in razboi. Nici pana azi nu le-au platit.
    Daca Romania nu a fost in stare sa-si recapete Tezaurul, teritoriile furate, granele si petrolul, credeti ca o sa faca ceva in privinta Deltei si a canalului Bastroe? Eu nu prea cred, cu toate ca-mi doresc!

  19. Constantinescu cat ai spus 70 de metri adancime, tu te crezi in ocean sau in groapa Marianelor😂😂😂😂😂😅😅😅😅

  20. UN POPOR DE IDIOTI !,ASTA SUNTEM . O vorba romaneasca „eu cu mila dupa tine ,tu cu sula dupa mine „,asta-i facerea de bine in problema ucraineana .
    Ma explic : teritoriile romanesti de sub stapanire ucraineana :subcarpatia (Maramuresul de peste Tisa ),Bucovina de nord + Herta ,Hotinul ,Jud Bolgrad si Ismail ; interzicerea limbii romane in scoli !,desfiintarea a peste 100 de scoli cu predare in limba romana ; investitiile Romaniei la KRY VOIROG de peste 1 miliard de $ de care s-a ales praful si pulberea ;Insula Serpilor ;procesul pentru platoul continental !,Sabordarea cargoului Rostok pe canalul Sulina si inchiderea navigatiei pe canal ;Canalul Bastroie=sabotarea navigatiei pe Canalul Sulina si disstrugerea deltei ; primirea refugiatilor ucrainieni si ajutorurarea acestora !;asigurarea tranzitului spre si dinspre Ucraina in vreme de razboi ;blocarea portului Constanta pentru exporturile ucrainiene ;infrastructura distrusa de transporturile agabaritice ucrainiene ! si PENTRU CE ?,PENTRU O NATIE CARE NU RESPECTA NIMIC !.
    AVEM SAU NU GUVERN ?,AVEM MINISTRI SAU POPANDAI ?, SUNTEM SAU NU O TARA ?,DACA MAI SUNTEM CEVA ,DACA AVEM INCA DREPTURI !,ASTA TREBUIE SA SE VADA IN RELATIILE CU ORCINE ,INCLUSIV CU CEI OBRAZNICI ,NESIMTITI SI HOTI .

    • Pentru interesele lui Hunter biden si ale ovreimii mondiale, al carei exponent este Belinski!

  21. Dupa vizita lui alzheimer, actorasul a prins aripi; face ce vrea. Oricum glasul coloniei nu se aude indiferent de situatie.

      • intrebare de baraj, de artilerie desigur, de ce nu l-a bomabradat putin pe zelensky pana acum ca ala n-a fugit din kiev? alta intrebare : de ce nu l-a bombardat pe bideu cand a venit ca doar era pe tritoriu inamic? nu cumva astia sunt intelesi? ca si lu’ putin ii convine o reintoarcere la razboiul rece si amerlocilor. singurii care o iau in barba sunt francogermanii care nu au fost in stare niciodata sa conduca toata europa doar acolo in vest si ala a supravietuit doar cu resursele din colonii ca altfel ii cucereau arabii de mult

  22. MULTI PARLAMENTARI SI EUROPARLAMENTARI, ORI BEIZADELELE LOR DE BANI GATA, AU CASE DE VACANTA SI VILE COCOTATE IN REZERVATIA DELTEI DUNARII. SI LE TREMURA CHILOTII CA VOR DA RUSII CU BOMBARDEAUA IN VAPOARELE UKRAINEI SI LE CADE AVUTIA IN DUNARE. CREDETI CA LE PASA LA MAMELUCI SI ZDRENTELE POLITICE DE DELTA DUNARII? SIKTIR! UITATI-VA LA MOACA NORICAI NICOLAI, TINERETE DE REGIMENT, PANA A NIMERIT COMANDANTUL, AFACERI CU ARMAMENT, PROTEJATA DE RELATIA COLEGI DE FACULTATE MONICA MACOVEI, ALTA CONTRABANDISTA, APROAPE CRIMINALA ASTAZI. SI AICI SE MAI POATE ADAUGA RENATE WEBER SUGACEA LUI GEORGE SOROS, avocata tradatoare a poporului roman. Dar e evreica si ea, cum sa tina cu Romania, cand Zelenski ii e mai drag inimii ei?! Numai rapandule, ruinate acum, bandite pana recent! Va pasa de Delta Dunarii?! De Rezervatia Biosferei Delta Dunarii? Sigur ca da! Sturioni, vanatoare si braconaj…ADUC UCRAINIENII CANALUL CHILIA IN CIRCULATIE FLUVIALA, IMBECILILOR! ADICA AU SOLUTII, DESI SUNT IN BUDA. NUMAI PUTOAREA DE LA COTROCENI SI GHENERALUL ARMATEI DISPARUTE NU AU SOLUTII LA NIMIC. PUTORI SI GARGARAGII.

  23. Nu știe bărbatul ce știe satul…. ! Dar avem servicii secrete plătite împărățește care ar trebui să știe și musca cînd vrea să zboare din ukr spre Ro., sa informeze dregătorii țării. Sa aflat de canal după ce au terminat de adîncit cum sa aflat la 3 zile de auronavele pline cu muncitori români plecați în Germania pe vremea epidermei. Așa au aflat și specialiștii seismologi a doua zi de cutremur, brava armata dotată la standarde nato afla din presă cînd survolează o drona sau racheta teritoriul, tot așa afla ministerul agriculturii și guvernul de secetă, dar după ce se ofilesc culturile. Păzim neobosiți resursele țării și pamintul strămoșesc de invazia rușilor, dar cedăm gratuit austriecilor sau cui o vrea, alegem in fruntea țării reprezentat cu pensie specială asteptind sa desființeze pensiile speciale. Lista e infinită……

  24. La AMANET AUTO nu exista in timpul contractului o crestere a comisionul. La Amanet Auto se plateste doar comisionul stabilit prin contract indiferent de cresterea Robor sau a altor indicatori ascunsi in contractele de credit.
    Noi practicam comisioane decente iar in 10 minute pleci cu banii.
    Ai nevoie doar de actele masinii si buletinul.
    Informatii la telefon 0724998826
    http://www.amanetcar.ro

  25. Canalul e foarte bun iar asta este o falsa problema ridicata de romanaii lasi care nu indraznesc sa revendice pe fata teritoriile romanesti cotropite de bolsevici si pastrate de ucrainieni.

  26. Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

    Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

    Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

    Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

    Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

    Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

    Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
    Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

    Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

    Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

  27. Portul Constanta a fost blocat în defavoarea, nu pentru agentii economici români. Mai învātām si noi limba strābunā, suntem ziarici sau ce suntem? Pentru s-o fi blocat, dar în favoarea altora.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger