AcasăPoliticaIohannis ne „vaccinește”

Iohannis ne „vaccinește”

După felul în care a deschis gura, nu e sigur ce vrea să facă președintele. Ne vaccinează sau ne „vaccinește”? Degeaba nu o să recunoască, toată țara a văzut că era sufocat de emoție și neputință și nu mai știa „pe unde să scoată cuțitul”, căci „îi ajunsese cămașa la os”. Sau invers, căci îi ajunsese cuțitul la os și nu mai nimerea să scoată cămașa.

S-a văzut și că nu mai are soluții. Era la capătul puterilor și covidul îl alerga de mama focului, fără ca el să găsească vreo scăpare. De emoție, Iohannis a scăldat-o când în vaccinuri, când în „vaccine”. Sunt sigur că era doar emoție. Și spaima că trebuie să vorbească iar în limba română, o chestiune la fel de periculoasă și străină ca președinția. Vom cumpăra „vaccine”,  a decis președintele. Nu acum, ci abia la primăvară. Pentru jumătate de populație. Cealaltă jumătate n-are decât să încerce cu apă de gură, poate are noroc.

De unde va lua Iohannis vaccinuri? De la ce firmă? De la ruși, de la chinezi, de la Marele Albion, de la un prieten de-al lui? De unde? N-a spus sau n-a știut să spună, ceea ce înseamnă că nimic nu este sigur. Ce eficacitate are vaccinul? Când a fost testat? Cu ce rezultate? N-a scos o vorbă despre asta. A ținut-o langa cu Uniunea Europeană și convențiile pentru prima tranșă, de parcă asta ne interesa pe noi, dacă Uniunea va asigura cote egale tuturor, nu dacă vaccinul este ceea ce toată lumea așteaptă. „Vaccineala” va începe întâi cu medicii și alte cadre medicale, apoi cu ceilalți. În ritmul în care evoluează pandemia, ceilalți înseamnă ce mai rămâne dintre cetățenii vii ai României, ăia care încurcă zilnic cifrele în comunicate. Și așa cum Gheorghe Flutur s-a trecut pe listă medic, împreună cu tot neamul, pentru a fi testați primii, probabil că și PNL va figura tot ca un partid de medici, să fie vaccinat primul. Nu de alta, dar sunt doctorii care ne vindecă de toate. Da’ chiar de toate.Cât costă „vaccinele”? De unde bani? Cine suportă cheltuielile? Nu contează, Iohannis dă „vaccine” la popor. Din vorbe.

author avatar
Valentin Boeru
2.637 afisari

2 COMENTARII

  1. Sa inceapa cu domnia sa…
    Cine.nu e inca imunizat natural la primavara….la cate infectii avem zilnic….poate sa se vaccineste cu antivirusu’ lui Iohannis.
    10000 cazuri zilnic × 30 zile….x 5 luni….

    .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger