AcasăPoliticaEpilare Pfizer în ziua de Paște

Epilare Pfizer în ziua de Paște

Ioana Mihăilă a ajuns ministru. Nu știu de ce. M-am uitat și eu prin ziare, văd că o recomandă doar partidul, nu și priceperea doftoricească. Așa scrie la gazetă. Și or fi recomandat-o și cele două clinici private de epilare pe care le are. Sau înfrumusețare. Sau cosmetică. Sau Academia de machiaj și ojă. Pentru mine sunt toate la fel.

Prima măsură bună luată ca ministru la Sănătate. Verifică dacă spitalele au autorizație de funcționare de la ISU, de la pompieri. E la mișto, mie așa mi se pare. Niciun spital nu o are. Sau nu o are în totalitate. Nici Parlamentul nu are, nici Ministerul de Interne, nici Guvernul. Poate doar așa, puțin, pe lângă becurile de la stâlpii de iluminat din curte. După cum nici pompierii nu au autorizație de funcționare în câteva cazărmi care stau să cadă la primul cutremur mai măricel. Ce ar fi putut să facă ea ca ministru? Ce să vindece? Țara asta este atât de bolnavă încât nici cu toate antibioticele produse în lume vreme de un an nu îi trec infecțiile. Așa că a început și ea cu ceea ce seamănă cu grija față de cetățenii bolnavi. Seamănă, dar nu răsare.

Ne spune ministresa că, dacă avem programare la vaccinare, să mergem chiar dacă e Paștele. Nu știu dacă medicii sau asistentele vin să înțepe în ziua de Paște, oricum noi avem alte obiceiuri. Mergem la biserică, ciocnim ouă roșii, mâncăm miel și cozonac. Cu vaccinarea, mai încet. La noi, preoții cântă în biserici „Hristos a înviat!”. La ea, medicii strigă în spitale „Pfizer a înviat”? Nu râdeți, Pfizer e și el un fel de Dumnezeu grijuliu, care a ajutat-o cu bani când a avut nevoie. Sau n-a avut.

Are două clinici de epilat, spuneam, dar nu se pricepe la marketing. Uite aici ofertă specială pentru Duminica Paștelui. La un Pfizer primești jumătate de epilare inghinală adâncă. Adâncă până la os. Sau nu așa se face? La un AstraZeneca, în a doua zi de Paște, o axilă epilată din loc în loc, că vaccinul ăsta e mai făcătură, nu e chiar grozav. Cu Moderna se poate câștiga un sfert de epilat unde vrei tu, pe loc sau cu programare. Pentru un epilat complet, nu așa, pe sferturi și jumătăți, trebuie să mai aduci doi vecini care să fie înțepați. Îndemnul ei pentru a ne vaccina de Paște mi se pare bun. Foarte bun. Ne arată că, în sfârșit, am dat de un ministru de care aveam nevoie. Ca Iohannis, care ne îndeamnă să mergem cu bicicleta la serviciu. Unde i-om fi găsit?

author avatar
Valentin Boeru
2.454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger