AcasăPoliticaCulmea propagandei în războiul din Ucraina. ”Ne cerem scuze că am spus...

Culmea propagandei în războiul din Ucraina. ”Ne cerem scuze că am spus adevărul!”

Războiul minciunilor din Ucraina

Minciuna a fost ridicată, oficial, la rangul de adevăr, în tot ceea  ce privește conflictul din Ucraina, iar dictonul machiavellic, ”scopul scuză mijloacele”, a atins culmi nebănuite. Organizația Amnesty International, laureată a premiului Nobel, a fost obligată să-și ceară scuze că a spus adevărul despre atrocitățile comise de ucraineni, care și-au sacrificat propria populație pentru a crea o imagine diabolică a Rusiei. 

Raportul devastator al Amnesty International, elaborat după cercetări minuțioase și, probabil, extinse dincolo de practica obișnuită, dat fiind că au dus la concluzii șocante, a dat o lovitură cruntă propagandei de război de la Kiev. Raportul vine după mai multe relatări ale jurnaliștilor străini, care, practic, spuneau aceleași lucruri, dar care au fost contestate brutal de oficialii ucraineni, dar și de guvernele țărilor UE, care i-au acuzat pe cei care au îndrăznit să spună adevărul că fac jocurile propagandei ruse. Despre Amnesty International, o organizație care apără drepturile omului, laureată a premiului Nobel și care refuză să accepte donații de la guverne, nu poate spune nimeni că ar face jocurile cuiva, mai ales că aceasta nu s-a compromis niciodată în cei 61 de ani de existență. Tocmai de aceea concluziile cercetărilor din Ucraina, din care reiese că civilii sunt folosiți de armata de la Kiev pe post de scuturi umane, reflectă, fără echivoc, realitatea acestui război murdar. Supusă unor presiuni din partea guvernelor europene, precum și al Marii Britanii, unde organizația își are sediul, și certată, în stilu-i caracteristic, de Volodimir Zelenski, Amnesty International a fost nevoită să-și ceară scuze public că a spus adevărul. Exact așa. Și-a cerut scuze că a spus adevărul, pentru că, dincolo de regretul exprimat pentru provocarea ”suferinței și furiei” conducerii Ucrainei, Amnesty International a afirmat: ”ne menținem concluziile!”.

Propaganda rusă spunea adevărul

Încercările oficialităților ruse de a relata ce s-a întâmplat, cu adevărat, erau urmate, invariabil, de corul mass-media, care discredita orice afirmație venită de la Kremlin și pe care o eticheta drept propaganda rusă. Despre scuturile umane folosite de Zelenski, Federația Rusă a atras atenția de foarte mult timp, reiterând ideea că Zelenski vrea să lupte până la ultimul ucrainean. Atacurile asupra școlilor și spitalelor erau făcute, de fapt, asupra unităților militare ucrainene stabilite în incinta acestor clădiri. Dar cine să stea să-l asculte pe marele invadator? Care, nu-i așa, minte precum respiră, se acredita ideea. Dar iată că s-a dovedit că propaganda rusă spunea adevărul. Pentru cei care au reușit să-și păstreze neutralitatea și au privit la rece acest conflict, lucrurile erau cât se poate de clare. Federația Rusă a făcut eforturi considerabile pentru a evita victimele colaterale. Orice analist neplătit de o parte sau de cealaltă vă va spune că Rusia, dacă ar fi dorit, ar fi ras Ucraina de pe fața pământului, cu toate armele trimise de SUA și de Occident. În ultima perioadă, războiul informațional s-a dus pe tema centrului de deținere a prizonierilor de război din Elenovka și centrala nucleară din regiunea Zaporojie, unde părțile beligerante se acuză reciproc. Problema este că, odată ce s-au demonstrat minciunile propagandei de la Kiev, credibilitatea a fost pierdută definitiv.

Cetățenii ucraineni, transformați în ținte militare

În raportul care a provocat reacții agresive din toate părțile, Amnesty Internațional a stabilit că forțele ucrainene au pus civilii în pericol prin stabilirea de baze și operarea sistemelor de arme în zone rezidențiale populate, inclusiv în școli și spitale. ”Într-un oraș la est de Odesa, Amnesty International observat o practică a soldaților ucraineni, care folosesc zone civile pentru cazare și ca zone de așteptare, inclusiv așezând vehicule blindate sub copaci în cartiere pur rezidențiale și folosind două școli situate în zone rezidențiale dens populate. Cercetătorii Amnesty International au văzut forțele ucrainene folosind spitale ca baze militare de facto în cinci locații. În două orașe, zeci de soldați se odihneau și mâncau în spitale. Într-un alt oraș, soldații trăgeau din apropierea spitalului”, se arată în raport.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.990 afisari

11 COMENTARII

  1. Pe timpul Impuscatului era o vorba care spunea despre mincinoși ca mint ca o gazeta imperialista. A venit vremea sa constatam pe viu, cum se spune. Asa ca noi, cei care am trăit vremurile zicalei, n-am „pus botul” la minciunile propagandei ucrainene și la știrile false ale presei occidentale. Cum sa crezi presa din US? care și-a denigrat președintele știind ca i s-au furat alegerile, doar pentru ca acesta era din partidul politic advers patronului ziarului sau postului tv? Revenind la război, sunt destui prosti, și pe la noi, care-i lauda pe ukropi ca si-au transformat orașele in cetăți. Mari idioți! Adică altfel spus ukropii s-au ascuns după copii și după fustele mamelor, nevestelor etc. Cretinilor, un obiectiv își pierde caracterul civil dacă acolo se desfășoară activități militare, mai ales dacă de acolo se executa foc. Asa cum spunea și Valentin Stan, omul cu laptopul. Dar cui sa explici? la cretini? pierdere de vreme1

    • CENZURA CAT INCAPE , NIMIC NU TRECE , DE CAT CEI CE LAUDA SSASUL TRANTOR SI PE GENERALUL IDIOT PLAGIATOR , IN REST NIMIC

      JEGURILE DE ANALFABETI CE PUBLICA PE ZIARE.COM , AU SI MII DE CONTURI ANONIME DESCHISE LA COMENTARII , SI INSULTA SI AMENINTA PE CEI CE CRITICA PUBLICATIILE LOR DE KAKAT

      ZOAIE.COM SITE-WUL EXCREMENTELOR SI DEJECTIILOR

    • Prietene, problema este in America, daca republicanii nu vor riposta cum se ,,cuvine”, democratia mondiala se va transforma in dinctaturăăăă! Problema lor este ca nu au luat in calcul Naționalismul! Nu există bombă nucleară să distrugă Națiolanismul!

    • Occidentul a vrut sa transforme Ucraina in piata de desfacere. Rusia s-a opus asa ca Ucraina va fi distrusa si dezmembrata. Logic.

  2. MINCIUNA UKROPIENILOR NEOFASCISTI INCEPE SA IASA LA IVEALA CU TOT PUPINCURISMUL JEGNARLISTILOR & POLITICIENILOR „OCCIDENTALI”….SICTIR PROFUND UCRAINA SI ZDRELENSKI….

  3. Avem dreptul sa nu ne intereseze chestia dintre rusi si ucrainieni?..bateti-va pana va ia dracu

  4. Bestia de nazist jidan ucrainian Zelenski trebuie să dea socoteala pentru toate crimele și minciunile împotriva poporului său idiot care încă îl susține. Vine vremea….

  5. CINE ESTE IN SPATELE PROPAGANDEI MINCINOASE ?,CINE SE RAZBOIESTE CU RUSIA PRIN INTERMEDIARI ?,CINE ARE DE CASTIGAT DIN RAZBOI SI ISI VINDE ARMAMENTUL ?.
    CINE A INVITAT UCRAINA IN NATO ??,UCRAINA CARE AVEA CONFLICTE DESCHISE !!,CINESI-A PERMIS SI S-A C…T PE PRINCIPIILE NATO ??.

  6. Repet ce mi- a spus un primar ucrainean dintr- o comuna de granita. Cu ucrainienii sa nu faci afaceri si mai ales sa nu-i crezi niciodata. Cata dreptate avea…pacat ca nu mai traieste sa vada adevarul spuselor lui, dar a stiut ce spune…

  7. Mint si fura ca asa e ucraineanul. Popor inventat de Stalin si khruciov. Ultimul era chair ucrainian.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger