AcasăPoliticaCiolacu vorbește despre modificarea Constituției: „Ar fi cazul să...” - VIDEO

Ciolacu vorbește despre modificarea Constituției: „Ar fi cazul să…” – VIDEO

Ciolacu vorbește despre modificarea Constituției: „Ar fi cazul să...” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

Președintele Camerei Deputaților și, totodată, liderul PSD a făcut, marți, mai multe precizări pe tema modificării Constituției, legea fundamentală a statului.

Liderul formațiunii social-democrate a amintit că a mai existat o încercare de modificare a Constituției, fiind de părere că s-ar putea porni de la acele dezbateri.

Trimitere la actuala majoritate din Parlament

„Este un proces amplu, după cum bine știți, și urmează printr-o dezbatere cu toate instituțiile, o dezbatere în Parlament. Dar, de obicei, când ai majorități atât de consistente cum există această coaliție cu o asemenea majoritate în Parlament îți propui și lucruri mai îndrăznețe și mai mărețe.

Știți foarte bine că a mai existat o dată o încercare de modificare a Constituției, presupun că trebuie pornit de la acele dezbateri”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, 10 mai, aflat la sediul Legislativului.

Ciolacu: „Nu consider că trebuie modificate atribute de la președinte”

Nu sunt singurele explicații venite de la liderul PSD pe acest subiect. „Societatea se modernizează, provocările sunt, după cum vedem, cu totul altele. Cred că nimeni nu se mai aștepta în Europa să avem de-a face cu un război. Și atunci trebuie privite toate unghiurile și sunt ferm convins că vor fi mai multe opinii”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă atribuțiile președintelui ar trebui modificate, Ciolacu a dat un scurt, dar cât se poate de clar: „Nu, eu nu consider că trebuiesc modificate atribute de la președinte”.

Liderul PSD: „Ar fi cazul să pornim acest demers”

Încă nu se știe când ar putea fi început un astfel de demers. Ciolacu a mai spus, însă, că în opinia sa ar trebui să se constituie o comisie specială la nivelul Parlamentului. „Este un demers care trebuie pornit. Eu astăzi am făcut un anunț că ar fi cazul să pornim acest demers, ținând cont și de majoritatea pe care o avem.

Cred că ar trebui constituită o comisie specială, fiind și de la Cameră și de la Senat, cum se face acum și cu Legile Siguranței Naționale și acolo pornit acest demers”, a conchis Ciolacu.

322 afisari

6 COMENTARII

  1. Jos labele de pe Constitutie ca voi nu ati facut nimic bun nici macar o sutostrafa di vreti sa lucrati la ea!!!! Voi sunteti daunatori acestri natii toata generatia asta de politicieni.

    • Cine te crezi TU mah, Ciolacule? NU te atingi de Constitutie. Constitutia USA are peste 200 de ani si nu a modificat nimeni, nimic, CRETINULE!

  2. Le-a rezolvat pe toate aceasta mizerie pesedista. A rezolvat cu locuri de munca,autostrazi,wc-uri si canalizari la sate, spitale, scoli, gazul electricitatea, mai da pe la unguri si austrieci statii de carburanti, gaze din Marea Neagra, terenuri si cladiri, ii lasa sa cante , sa urle si sa ne ponegreasca in limba lor cum vor si ce vor la noi in tara, pompeaza ajutoare la aia care ne-au furat teritorii, se pupa cu ameriolacii, pompeaza din greu la ei cu bani ptr fiare vechi. Pentru asta a votat prostimea gasca de dusmani de tara pnl,psd,usr. Acum le sta in gat constituia,vrea sa faca smenuri si la constitutie. Chiar nu ne putem debarasa de aceste lichele usr,pnl psd? Apropo a trecut luna cu astia si acusica trece anul si otreapa de Plescoi e tot bine mersi, petrov tot in parlamentul UE! Tara de derbedei si lichele!

  3. Acest cocalar de Buzau care a face parte diner un partid care a distrus RO s a associate cu alte gunoaie corupte PNL

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger