AcasăPoliticaA început globalizarea. Cetățenii statelor UE pot candida la alegerile din România

A început globalizarea. Cetățenii statelor UE pot candida la alegerile din România

Globalizarea, dictată din Parlamentul European

Cetățenii din cele 26 de state membre ale Uniunii Europene vor putea candida la alegerile din România, pentru orice fel de funcție. Senatul a adoptat o hotărâre prin care își exprimă acordul față de o propunere de Directivă europeană, care ar sprijini, astfel, o participare largă și favorabilă incluziunii cetățenilor mobili ai UE. Totodată, viitorii membri ai Parlamentului European pot candida în orice țară din UE.

Uniunea Europeană a mai făcut un pas important către globalizare. Astfel, orașele și regiunile din țările UE vor putea fi avea la conducere cetățeni de pe întreg teritoriul UE, fără ca aceștia să dețină cetățenia țării în care candidează. România pare a fi cea mai vulnerabilă la acest capitol, dat fiind multitudinea de personaje de altă etnie decât cea română aflate în funcții cheie ale țării sau care s-au perindat prin aceste funcții.

Mai mult, finanțarea puternică a campaniilor electorale ar putea face ca, într-un viitor nu prea îndepărtat, românii să fie o raritate prin aceste funcții. Senatul României a adoptat, la începutul acestei luni, o Hotărâre referitoare la propunerea de Directivă a Consiliului de stabilire a dispozițiilor detaliate de exercitare a dreptului de a vota și de a candida la alegerile locale de către cetățenii Uniunii care își au reședința într-un stat membru a cărui cetățenie nu o dețin. Astfel, Senatul a constatat că propunerea de Directivă a Consiliului de stabilire a dispozițiilor detaliate de exercitare a dreptului de a vota și de a candida la alegerile locale de către cetățenii Uniunii care își au reședința într-un stat membru a cărui cetățenie nu o dețin respectă principiile subsidiarității și proporționalității.

Românii pot candida și ei

Potrivit Hotărârii Senatului, măsura ar facilita dreptul cetățenilor mobili ai UE de a alege și de a fi aleși la alegerile locale în statul membru de reședință și ar face parte din drepturile aferente statutului de cetățean al Uniunii, consacrate în partea a doua din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Totodată, prin această decizie, s-ar sprijini o participare largă și favorabilă incluziunii cetățenilor mobili ai UE la alegerile locale în statul membru de reședință, astfel că Senatul României, conform avizului Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări, a considerat oportună consolidarea mandatului experților naționali din grupurile de lucru la nivelul instituțiilor Uniunii Europene. Propunerea de directivă presupune, în egală măsură, și participarea românilor din străinătate la alegerile din țările în care muncesc, însă este puțin probabil ca aceștia să aibă vreo șansă de a fi votați.

Europarlamentarul universal

O altă propunere de Directivă validată de Senatul României a fost și cea care stabilește dreptul de a vota și de a candida la alegerile pentru Parlamentul European de către cetățenii Uniunii care își au reședința într-un stat membru și care nu sunt resortisanți ai acestuia. Și în acest caz, Senatul României constată că propunerea de Directivă a Consiliului respectă principiile subsidiarității și proporționalității, subliniind importanța consolidării libertății de circulație a cetățenilor UE și folosirea unei limbi vorbite la scară largă de acești „cetățeni mobili” rezidenți. De asemenea, Senatul a apreciat fundamentarea dreptului de a alege și de a fi ales în Parlamentul European și a dreptului la buna administrare. Având în vedere că un europarlamentar ar trebui, teoretic, să reprezinte interesele propriei lui țări, universalizarea acestei funcții nu pare să aducă niciun beneficiu. Probabil însă că această măsură este o pregătire pentru un viitor parlament european unic, ai cărui membri vor fi votați de toate cele 27 de state ale UE.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare și  în aeroporturi.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
15.961 afisari

60 COMENTARII

  1. Deci dintr-o colonie mijlocie,vor ca sa ne transforme intr-o MAXI colonie plina de scaveti ,condusa doar de urecheatii de la Bruscxeles.Frumos,chiar ca suntem pielea pu li-i.

  2. daca acum pot fi adusi la putere indivizi precum catu , orban , ciuca , ciolacu , la urmatorul pas vor fi adusi soros , clotilde de tot felul etc , ca si cum noi nu am avea destui ciolosi si barne si tot felul de tradatori .

  3. Prostia universala pleaca de la uestii astia dusi de tot cu mansarda astia chiar vor sa duca batrana europa de rapa. Turnul babel a fost nimic pe langa ce vor astia lipsiti de Dumnezeu ca deaia ii duce capul numai la aberatii!!!

  4. In sfarsit. Poate asa scapam si noi de japitzele astea comuniste care ne-au tinut pe loc atata amar de vreme si ne-au mancat tineretea si viata.

  5. Adică ne transformăm țara în ceva ce oficial nu mai există. Nici până acum nu prea existam de ceva vreme dar măcar nu era oficial. Așa că, în mod oficial, și gazele noastre care ne-ar putea asigura peste 90% din consumul intern, nu mai sunt ale noastre. Oficial. Să sperăm că Dumnezeu își va pierde răbdarea cu această UE dezmățată și degradată și o va pulveriza.

  6. Crizele majore din piata de energie si gaze, combustibili, plus conflictul din Ucraina au si o parte ,,buna” : au scos la iveala, pentru toti naivii, putreziciunea UE, in intregul sau. Politruci si birocrati care executa orbeste deciziile SUA.

  7. Chiar dacă se sparge UE , Românica va fi tot stat bananier , furnizor de sclavi în punctele cardinale . Independența se câștigă cu arma , vezi jertfa strămoșească , însă nu mai e cazul , a dispărut oportunitatea . Vom fi vreo anexă imperială sau de serviciu , nu mai decidem nimic de multă vreme , cel mai important e însă că avem toți prăjitor de pâine și faianță în baie . Let”s sparanghel !

    • lasa stramosii in pace, alte vremuri alte obiceiuri. daca independenta inseamna sa fiu la mana unor procurori si judecatori comunisti sau a puradeilor si mai comunisti decat ei atunci nu mersi, aleg UE cu tot cu dubioseniile lor lgbt blm ecologeala si falafel in hambar

      • pari isteț , atunci știi și diferența dintre fascism și comunizm . Tot procurorii ăia o să îi ai , doar nu vine moș Ion Roate . Pentru mulți , sportul principal va fi să agațe ceva cu lingura . Asta ne conferă egalitatea de șanse capitalistă , foamea nu are nevoie de enunțuri

        • ba n-or sa mai fie aia pentru ca la cat de avari sunt or sa-ui fure exact pe bruxelezi si metropola nu suporta sa fie trasa pe cosor de niste paduchi lesinati ca putorile securistocomuniste romanoide.

      • Atât de dobitoc esti, Anonimule, incat nu realizezi ca toti corupții de care vorbești sunt toți creațiile mUE. mUE sponsorizeza coruptia in România. mUE i-a pus si ii tine la putere pe idiotii care azi se kk in fața ta. Pana si ultimul neuron care ti-a ramas isi da duhul. Mare dobitoc esti, mă băutorule de pipi!

  8. Baaiii…redactie NATIONAL, asta este o stire la MISTO.!?? Sau a INEBUNIT Senatul Romaniei.! Se poate ca un maghiar din Ungaria,Bulgaria sa devina Presedinte sau Senator in parlamentul din Bucuresti.!?

  9. „Senatul a adoptat o hotărâre prin care își exprimă acordul față de o propunere de „”Directivă europeană””, care ar sprijini, astfel, o participare largă și favorabilă incluziunii cetățenilor mobili ai UE ” : Raspunsul este NU. Constituția României Art. 2 – Suveranitatea
    (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.
    (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. Art. 1 – Statul român
    (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

    • Constituția României a fost spartă de Arafat când s-a împiedicat de ea. Sau a fost spartă pentru Arafat. Luați-vă adio de la Constituția României. De la România ca țară, la fel. Actuala conducere a noastră ascultă de cei de afară care îi plătesc și îi protejează când jefuiesc ce-a mai rămas din țară împreună cu ei.

      • „Luați-vă adio de la Constituția României”. Constituția României – CAPITOLUL III – Îndatoririle fundamentale : Art. 54 – Fidelitatea faţă de ţară
        (1) Fidelitatea faţă de ţară este sacră.
        (2) Cetăţenii cărora le sunt încredinţate funcţii publice, precum şi militarii, răspund de îndeplinirea cu credinţă a obligaţiilor ce le revin şi, în acest scop, vor depune jurământul cerut de lege. Art. 55 – Apărarea ţării
        (1) Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România.

        • Ce rost are o constitutie pe care insasi statul , ma rog reprezentantii lui nu o respecta? Si ce ati facut voi ba prostilor cu suverantittea *ulii? Ne-ati nenorocit si calarit pe noi amaratii de rand si cand a mai incercat unul sa se culturalizeze si sa se dezvolte ati sarit pe el ca niste salabatici cruzi si primitivi ce sunteti si i-ati dat in cap. sa vedeti ce o sa svgeti *ula de somalez si o sa va palca scarbe comunsite. Si meritati bai k k tilor!

  10. Eu zic sa nu se mai faca alegeri; ce nevoie are colonia de alegeri? Sa fie numiti si gata, ca si asa iese cine trebuie. Si asa in subsidiar, acesti venetici din lume, vor jura pe Constitutia Romaniei????

  11. AM AVUT RABDARE SA CITESC TOATE COMENTARIILE , UN LUCRU ESTE EVIDENT SI DE NECONTESTAT ” 32 DE ANI ATI VOTAT ,ATI ALES PANA ATI CULES INTRE DOUA RELE ,SAU INTRE 2-3 GASTI DE DERBEDEI DE TRADATORI ,DE HOTI SI CURVE ! ,IAR REZULTATUL SE VEDE SI IL SIMTITI CU VARF SI INDESAT.
    CINE A ALES-O PE CLOTILDE ?,VOI ,CE FACEA CLOTILDE INAINTE SA O ALEGETI ?,FACEA JOCURILE MURDARE ! SI ATI ALES-O !.
    CATE MINORITATI SUNT IN ROMANIA ??,AU ALESI IN PARLAMENT ?,AU SI S-A SCHIMBAT CEVA ?,AU JUCAT CU CEL CARE AVEA PUTEREA .
    L-ATI ALES PE JOHANIS PRESEDINTE CA ERA NEAMT !,IAR NEMTII SUNT IN GENERAL SERIOSI ,OAMENI DE CUVANT ,F BUNI IN MESERIA LOR !,AZI CEL MAI HULIT DINTRE PAMANTENI DUPA CEAUSESCU ESTE JOHANIS !.
    VA LEGATI DE CONSTITUTIE !!, CONSTITUTIA E FACUTA DEMULT PRES DE CATRE PUSLAMALELE SI DERBEDEII DIN POLITICA .
    IN CONCLUZIE -TREZITI-VA SI NU MAI VOTATI CU CAPUL IN TRAISTA !,RENUNTATI CA VOTURILE SA FIE MANARITE DE STS !!, NU INTELEGETI CA DE 70 DE ANI NU CONTEAZA CINE VOTEAZA CONTEAZA CINE NUMARA !!, DE LA STALIN CITIRE .

    • Din păcate, oameni că cel care bate din palme și se bucură de această situație impusă de către cei de la Bruxelles, sunt destui.Noi românii cădem pe spate în fața oricărui străin și ne ploconim, iar pe ai noștri nu știm cum să-i urăm.Ar trebui să vedem cum ungurii își apără pământul și se ajuta între ei, suedezii nu au căzut pe spate sa intre în UE finlandezii la fel.Va bucurați că suntem în UE, dar ați făcut un bilanț să vedeți ce ați câștigat? Nb s-au obligat să dăm toată avuția țării celor care sunt în gașca cu ei, am intrat în UE pt că au ce sa jecmănească, daca eram o țară săracă nu ne-ar fi băgat în seamă.Nu va mai bucurați ,că UE nu are nicio stima pt noi ,decât că au găsit prosti care să-i slugărească in defavoarea poporului.Suntem chiriași in propria tara, și dacă se pune aplicare mizeria asta ,vor veni tot felul de neisprăviți precum clitilda, fritz johannis care nu au nici o treabă cu țară și poporul.Treziti-va!In câțiva ani Romania nu va mai exista.Sa de-a Dumnezeu să mă înșel.

  12. Anticonstituțjonal, NU SE POATE!
    Constituția României, art 16, al 3:
    „Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară.”

    • suge-o bah cu constitutia ta comunistoida. ce scrie javra inc onstitutie ? ca suntem stat national si unitar. ce nu scrie in constitutie? ca unitar inseamna centralizat nu omogen., iar cu nationalu’ dacoroman lasati-o in plm mai moale. de jur imprejur slavi numa’ noi dacoromani. toi migratorii au trecut pe aici si al dracu’ niciunu nu s-a asezat aici toti au trecut mai departe numa’ noi am ramas pe loc. Intrebare daca numa’ noi am ramas pe loc atunci de ce plm au „descalecat’ unii? si de unde veneau?
      hai jet cu minciunile voastre ca sunt satul de ale mele.

    • pai ce sa zica si securistii prinsi cu chilotii in vine de trenul istoriei? ad hominem ca altceva nu stiu. si daca suntem avangardisti?

      • Esti bolnav greu de cîta ura ai adunat si te inteleg.
        Insa esti exact precum copiii ce spun :e mai bine la Paris decit la Motofeni(un sat de prin Romania)
        Ce se intimpla astazi este ireversibil si bine nu poate fi ,din duverse motive Sa fie o putere centralizzata..dar daca in miezul puterii alea intra o dementa senila si o iau toti cu tivda?La cit de prosti suntem le urmam sfaturile orbeste.
        Bine o fi dar inca i rau .lumea i proasta rau:isi tot scuipa in degete sa numere teancuri de bani iluzorii.

        • o nu furnicutzo , am trecut demult de ura , sunt intr-o cu totul alta liga, chiar dimensiune as putea spune., una in care este totul linistit, extrem de clar si in care inteleg totul perfect! Chiar e mai bine la Paris decat la Motofeni si daca as fi inteles asta acum juma de secol eram departe acum. tocmai ca noul sistem nu inseamna o putere centralizata si chiar daca ar fi si ar intra in miezul ei o dementa senila tot nu are cum s fie mai rau decat dementa si senilitatea comunista. eu stiu ce vorbesc ca am trait-o pe pielicica din dotare. repet comunismul e demonic! LA PROPRIU!

    • mai multi decat crezi securistule! prosteala securist nationalista a boului ala de ceasca si sinistrei plus sleahta sau mai bine zis satra din jurul lor nu mai tine. LA MOARTE CU VOI SI NATIA VOASTRA SPURCATA DE SECURISTI COMUNISTI! MURITI! preferabil in chinuri dar la cat de periculosi sunteti n-are rost sa riscam. plus ca voua va cam place tortura.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger