AcasăNewsZiua Nationala a Romaniei ar trebui sa fie vara, spune Prigoana!

Ziua Nationala a Romaniei ar trebui sa fie vara, spune Prigoana!

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Deputatul PDL Silviu Prigoana a declarat ca intentioneaza sa propuna o modificare a Constitutiei astfel incat imnul national sa fie schimbat si a aratat ca si-ar fi dorit ca Ziua Nationala sa fie sarbatorita vara.

„Vreau sa propun un amendament la Constitutie pe partea de imn national, deoarece textul imnului este o chestie imposibila, intr-o limba romana de 100 de ani. Doar patru strofe le poti recita din imn ca sa nu ai probleme de dictie. E foarte greu textul”, a sustinut Prigoana.

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Hai la parada militara de la Arcul de Triumf!

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Premierul Emil Boc, huiduit la Alba Iulia!

El a adaugat ca imnul national trebuie sa fie schimbat cu o alta piesa. Deputatul PDL a mai spus ca ar vrea ca Ziua Nationala sa fie vara, in lunile mai-iunie, pentru ca familiile de romani sa sarbatoreasca in aer liber aceasta zi.

„Mi-as fi dorit ca de Ziua Nationala sa fie mai cald, sa te bucuri cu familia afara, in parcuri, nu sa stai zgribulit”, a sustinut Prigoana.

 

author avatar
Ciprian Purice
1.406 afisari

7 COMENTARII

  1. S-a trezit si Prigoana de dimineata si a spus „Baa, eu nu stiu sa recit imnul, nu am dictie”. Versurile sunt foarte frumoase, asa cu termeni invechiti. Iar data de 1 Decembrie are o insemnatate istorica foarte mare. Daca se va vota asa ceva, este o mare tampenie !!!

  2. Si boanghenii tot asta i-si doresc,sa nu mai fie pe 1 decembrie.Se vor gasii destui botanisti ca tine sa fie de acord.

  3. Imi pare rau pentru domnul Prigoana si tin sa il invit la clasa pe care o conduc pentru a corecta dificultatile in intelegerea si invatarea imnului. Daca elevii mei de clasa a IV-a reusesc sa il invete si sa il cante poate am sa reusesc acest lucru si cu domnia sa. Ori inainte de asta sa faca o vizita la logoped…

  4. Domnule Senator Prigoana, Marea Unire sa infaptuit la 1 Decembrie 1918, si nu vara, Cat priveste schimbarea Imnul National acest text Despeapta-te romane cuvinte greu de prountat cum spuneti dvs, a aprins flacara unitati neamului in inimile romanilor,ei atunci, au Facut Romania Mare pe care dvs. politicienii acum va straduiti sa faceti Romania Mica, Mioritica, imnul sa fie o manela, sa fie pe intelesul tutora, romanilor, adica la nivelul cultural in care dvs, politicieni ati adus tara felicitari domnule senator Prigoana.

  5. 1 Decembrie 1918, Unirea Românilor

    Întreaga suflere românească aduce în aceste zile un prinos de recunoștință bravilor bărbați ai neamului, care, acum 70 de ani, la 1 Decembrie 1918, au înfăptuit un destin și o Țara: România Mare. Legați cu tot ceea ce aveam mai bun în noi de istoria chinuită, dar eroica, (…) Se împlinesc la 1 Decembrie 92 de ani de când românii ardeleni s-au unit cu Țara Mama. Unire, la care, Biserica Greco-Catolica si-a adus o contibutie semnificatava.
    Nu trecuseră decât vreo 30 de ani de când tânarul episcop Atanasie, (Atanasie Anghel a studiat la Școli Calvine de aici ideia lui de a întoarce români la Ginta Latină n.n.) fapt pentru care biserica ortodoxa la numit pe tânarul episcop Despre care Nicolae Iorga a spus. Citez;
    (“Din umilința lui Atanasuie a iești mântuirea noastră). Reântorse-se la legea strămoșască, la Ortodoxia de Rit Bizantin marea majoritate a ardelenilor. Această reântoarcere avea să dea neamului nostru primul mare episcop ardelean, Inocențiu Micu Klain – cel care dintr-un început vedea acea sfântă și loc neprihănit – 1 Decembrie 1918 – Alba Iulia.

    Și el, tot tânăr, avea să-și sacrifice întraga lui viață tot pentru binele neamului nostru. Ajuns deputat în Dieta Transilvaniei, avea să ceară cu toata ființa sa drepturile ce ni se cuvenea ca națiunea ce-a mai veche a locului și ce-a mai numeroasă. Deputații unguri nu mai știau ce să facă cu acest Vlădica roman, și au început atunci a striga la el în Parla-ment, și ajunsese până acolo, încât să legifereze întroducerea obligatorie, în termen de 10 ani, a limbi magheare în școlile românesti.

    La aceasta, iată ce le-a răspuns Biserica lui Șincai, Petru Maior, și Samuel Micu Clain: ”De aceea, nu în 10 ani, dar nici în 10 secole, ba nici în secolele secolelor nu vom introduce limba magheară în școlile românesti! Deci, Biserica Blajului nu Iși pleacă capul nici de data aceasta.

    In scimb, adunarea era dominată de steaguri românești și austriece, steagul împăratului în care romanii Iși vedea salvarea. In celebru său discurs din Catedrala Blajului, din 2/14 mai 1848, Simion Barnutiu adresandu-se tineretului avea sa spuna asa: “Asa este, fiilor, nu ne-am ungurit, nu ne-am nemțit, nu ne-am rusit, ci ne-am luptat ca români pentru pământul și numele nostru, ca să v-il lăsăm vouă, dinpreuna cu limba noastra prea dulce, ca cerul sub care s-a nascut”, Așa avea să sintetizeze marele român, spiritul școli naționale a Blajului. Aceste idei și concepte sociale stăteau la însași temelia Bisericii care nu era alta decat biserică ortodoxa de Rit Bizantin. (ca romanii să aibe o indentitate în lume Biserica Ortodoxă Bizantina a primit numele de Biserica Greco-Catolica Unita cu Roma.) lucru care a deranjat ortodoxiile slavone.) Ideile ne ducea spre Alba-Iulia, ne ducea spre visul nostru milenar – Unirea.

    Biserica Blajului, în drumul său triunfal spre Unire, avea să mai intâlnească obstacole. Ea nu-și mai plecă capul în fața neaveniților la noi, în Ardeal. Biserica Blajului a participat din plin la crearea și la activitățile Partidului Național Român din Ardeal, partid ce organizase românii-ardeleni, care nu încetau să Iși ceară dreptate, pământurile și depturile ce le fuseseră furate de sute de ani de ceai veniti de sute de ani din câmpiile Asiei.
    Partidul Național al Românilor Ardeleni, în frunte cu Ion Ratiu, cel care prin 1892, cerea din nou drepturile de la împarat, dar acesta se făcea că nu aude și nu vede, iar guvernul luase hotărârea de a aresta și condamna întreaga conducere a Partidului Național Român din Ardeal. Proces cunoscut sub numele de “ Procesul Memorandului”, a avut loc la Cluj, și pedeapsa cea mai mare fusese dată preotului Vasile Lucaciu, fiu al Bisericii Greco-Catolice și al Partidului National Român.

    Lupta Bisericii Blajului pentru Unirea cu Țara creștea, la proporții, scăpase de sub controlul vreunei puteri pămantene. Biserica începuse să fie puternica. Astfel, în anul 1912, ne-au fost răpite cateva parohii, pentru a se forma Episcopia Magheară Greco-Catolica de Hajdu Dorogh.

    Blajul a protestat și a trimis o delegație la Papa, în frunte cu episcopul Vasile Hossu spre a-i arăta Papei Pius ca fapta ruperii acestor parohii românești din trupul Biserici Blajului este ne principiala și aducatoare de nedreptate romailor. Papa și-a dat seama de adevăr și a exclamat m-au inselat. Biserica Blajului a fost invitată să participe în acest timp la conferința națională romano – catrolica magheară din Ungaria. (…) Blajul se pregătise din timp pentru un asemenea eveniment. Pregătirea a durat 250 de ani. Pentru prima data în istoria noastra, un mitropolit își organizase studenții, călugări, maicile, și clerul Blajului, în Gărzi Naționale. La fel mitropolitul Vasile Suciu.

    Problema Marii Adunări de la Alba-Iulia s-a pus pentru prima data intre ofiterii gene-ralului Moșoiu și ierahii Blajului. Aici, la Blaj, s-a luat decizia de a se organiza Aduna-rea Neamului Romanesc de la Alba –Iulia. (…),

    Adunarea de la Alba-Iulia a fost condusă de; Gheorghe Pop de Baești / Vasile Goldiș / Aurel Lazar / Iustin Mureșan / Octavian Goga / Iuliu Maniu / Cicero Pop / Alexandru Vaida Voevod / Miron Cristea / Iuliu Hossu si alti. (Iuliu Maniu. drept recunostintă ortodoxa in stil balcanic a fost ucis la inchisoarea se la Sighet de romanașii de-ai noștri, ortodocsii, fii ai Romainiei Mari, (tot drept recunoștintă, pentru ca a citit Actul Unirii al Transilvaniei cu Țara, la 1 Decem, 1918, Episcopul greco-catolic de Gherla, Iuliu Hossu a fost ținut în arest, la Mânastirea Caldarușani, grav bolnav a fost internat al un Spital în Buc. unde a murit. spre satisfacția IPSS-Lor, Patriarhii ai BOR, Iustinian Marina, Moisescu, si Teoctist. Pe cadavrele a 7 episcopi greco-catolici, pe averea Blajului și, pe cei circa 2-3 milioane de romani greco catolici trecuti cu securistii la ortodoxie, sa înfăptuit Republica Popoulara Română pâna 1998, apoi România Mare unde BOR este majoritară. A dventi majoritară pe, sudoarea, munca, jalea si pe suferința marilor patrioț care au fost, romanii greco-catolici, in prezent tinuti la colț nu de unguri ci de fratii lor romani ortodoxi grec-slavini.
    Spicuiri Din scrisoarea semnată de Iohn Popa, Cleveland. USA, publicat în Ziarul Universul, Aristide Buhoiu.-Los Angeles. (adougirile din paranteza le-am luat din articole semnate de Virgil Trufasiu, Los Angeles.

    1 Decembrie 2010
    Ioan Marinoiu, ortodox, veteran de razboi

  6. Hai sa facem Ziua noastră Națională când tăiem și porcul, sa mâncam și sa bem pana cădem sub masa. Da-o dracu de însemnătate istorica a zilei tarii noastre și sa facem cum vor Gunoierii!
    Iar în loc de imnul nostru Național sa cantam imnul prostituatelor cărora vrea Domnul PRIGONIT sa le legalizeze munca.

    O tara de borfași ( de alta naționalitate), de talhari si violatori și de prostituate sa facem din ROMANICA noastră.

    Idei idioate, legi idioate, de la oameni fără principii, idioti, care incearca sa vada daca prostia lor este aplaudata si dobitocii care ii aleg ! :))

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger