AcasăOldSeverin se declara victima unui complot ca in cazul DSK

Severin se declara victima unui complot ca in cazul DSK

Europarlamentarul Adrian Severin a declarat, luni, pentru Mediafax, dupa audierea in Comisia JURI, ca doreste clarificarea cazului sau, acuzând „manevre absolut asemanatoare si de inscenari absolut din aceeasi familie” ca in cazul lui Dominique Strauss-Kahn. Severin a fost audiat, luni, in Comisia JURI din Parlamentul European, care dezbate ridicarea imunitaţii sale.

„A fost importanta aceasta intâlnire pentru ca a fost prima mea ocazie dupa doua luni de zile sa ma adresez colegilor mei, constituiţi intr-o structura oficiala, pentru a le spune ca avem de-a face cu o minciuna si pentru a le demonstra ca nu este vorba despre un act ilegal, ci despre incercarea de a provoca un fapt ilegal. Si nu este vorba despre dovedirea unui fapt ilegal de catre cineva, ci este vorba despre o inscenare”, a declarat Severin pentru Mediafax, adaugând ca audierea a fost pentru el „o ocazie de clarificare a lucrurilor”.

Intrebat ce probe le-a prezentat colegilor europarlamentari din Comisia JURI, Severin a explicat ca este vorba despre un e-mail trimis de falsa companie de lobby care atesta faptul ca suma de 12.000 de dolari nu i-a fost oferita pentru introducerea unui amendament, ci pentru a face parte dintr-un consiliu de experţi.

„Se afirma ca am luat o anumita suma de bani ca sa promovez un anume amendament. Si eu am dat efectiv corespondenţa, e-mail-ul exact de la cei care acuza – de la firma falsa pe care a constituit-o Sunday Times – prin care am aratat ca mi s-a oferit acea suma de bani ca sa fiu membru intr-un Consiliu de Experţi. Deci intre a depune un amendament contra unei sume de bani si a primi un onorariu in calitate de membru intr-un Consiliu de Experţi este o diferenţa ca de la cer la pamânt. Si le-am prezentat documentul scris. Mie imi pare rau ca nimeni in ţara nu m-a intrebat asta, pentru ca daca m-ar fi intrebat, probabil ca le-as fi aratat acest document si lucrurile s-ar fi clarificat de la inceput”, a explicat Severin.

„Singura problema pe care o au este ca ei nu sunt o instanţa de judecata care poate sa se pronunţe asupra fondului. Singura chestiune in discuţie este daca sa preia ei investigarea cazului in Parlamentul European sau sa o lase autoritaţilor române. Despre asta se va discuta in zilele urmatoare la nivelul Comisiei. Daca se considera ca autoritaţile române sunt mai potrivite spre a trage concluziile clarificatoare, atunci mi se va ridica imunitatea, ca un act tehnic pe care nu il contest si am si spus foarte clar ca nu ma deranjeaza lucrul acesta”, a mai spus Severin.

„Aceasta farsa s-a construit cu mare maiestrie”

„Eu cred ca am reusit sa-i conving pe colegii mei de nevinovaţia mea in aceasta discuţie. Aceasta farsa s-a construit cu mare maiestrie. As spune, daca se poate afirma asa ceva, in chip profesionist. Prin urmare, trebuie o ancheta foarte serioasa si sofisticata pentru ca ea sa fie demontata nu numai pentru mine. Eu nu am nici o teama personala. Insa trebuie demontata pentru opinia publica, care a fost inselata. Pentru ca aici victima principala este opinia publica, eu sunt victima colaterala. Dar opinia publica este cea care este victima. As indrazni sa spun ca si in cazul domnului Strauss-Kahn. Este vorba despre manevre absolut asemanatoare si de inscenari absolut din aceeasi familie”, a declarat Adrian Severin.

Intrebat daca totusi in cazul lui Strauss-Kahn victima a fost alta, si nu opinia publica, Severin a spus ca in cazul fostului sef FMI, publicul nu a fost victima in atât de mare masura deoarece „acolo (in Franţa, n.red.) a fost si o presa mai vigilenta si mai ales mai puţin fericita de faptul ca un compatriot este in situaţie dificila”. „In ceea ce priveste presa româna, mi-e teama ca cea mai mare parte a ei a facut dovada unei bucurii nesfârsite ca, iata, un român este terfelit in strainatate”, a spus Severin.

Eurodeputatul a fost audiat, luni, in Comisia JURI a PE, raportul intocmit in cazul sau urmând sa fie votat in urmatoarea sedinţa a Comisiei, programata in iunie.Europarlamentarii din Comisia JURI l-au audiat pe Adrian Severin, luni seara, urmând ca discuţiile legate de acest caz sa continue marţi dimineaţa. Dupa incheierea discuţiilor, raportorul Enrico Francesco Speroni va redacta un raport, care va fi supus votului la urmatoarea sedinţa JURI, programata pentru 20-21 iunie. Comisia JURI a fost sesizata, potrivit procedurilor, in legatura cu ridicarea imunitaţii europarlamentarului Adrian Severin, dupa ce Direcţia Naţionala Anticorupţie a adresat o cerere in acest sens Parlamentului European la 5 aprilie.

Inregistrarea il contrazice pe Severin

La data de 21 martie 2011, in urma unor materiale audio video date publicitaţii de publicaţia britanica The Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu.

Reporterii de la Sunday Times au inregistrat o discuţie cu europarlamentarul PSD Adrian Severin, in biroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio in care eurodeputatul vorbeste despre demersurile facute pentru introducerea unui amendament la o directiva europeana.

Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputaţi – un român, un sloven si un austriac – sa plateasca 100.000 de euro in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar putea-o obţine. Cei trei deputaţi au acceptat, a relatat atunci AFP. Adrian Severin, fost vicepremier român, a trimis un e-mail falsilor lobbyisti, afirmând: „Doar ca sa stiţi ca amendamentul pe care il vreţi a fost depus la timp”. La scurt timp, el a trimis o factura de 12.000 de euro pentru „servicii de consiliere”.

 

72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger