AcasăOldReteta de friptura din pulpa de miel cu cimbru. Simpla si delicioasa!...

Reteta de friptura din pulpa de miel cu cimbru. Simpla si delicioasa!

(foto: avantaje.ro)

O reteta de friptura din pulpa de miel, foarte usor se preparat si foarte gustoasa – in ajutorul gospodinelor care nu au foarte mult timp la dispozitie, dar care vor sa le pregateasca celor dragi un preparat traditional pentru masa de Pasti.

 

(foto: avantaje.ro)

De Pasti se spune ca de pe masa special pregatita de gospodine pentru aceasta mare sarbatoare a crestinatatii, Invierea Domnului, nu ar trebui sa lipseasca mielul. Si daca va ganditi sa va cumparati pulpe de miel, pentru a face o friptura gustoasa si sanatoasa si in acelasi timp usor de preparat, va oferim o reteta delicioasa. Aveti nevoie de 1,5 kg pulpe de miel, 1/3 pachet unt, 1 capatana de usturoi, 1 ceapa, 1 morcov, cimbru, sare si piper.

Cum se prepara friptura: Pulpa de miel se impaneaza cu usturoi, se sareaza si se asaza intr-o tava in care s-a pus untul (incalzit usor) si se baga la cuptor. Dupa ce pulpa de miel s-a rumenit frumos pe ambele parti, se scoate tava din cuptor si se adauga morcovul si ceapa taiate felii, condimentele dar si putina apa. Se introduce tava din nou la cupturor si se mai lasa cateva minute, in asa fel incat carnea de miel sa fie bine patrunsa.

Apoi se scoate pulpa de miel din tava si pune pe o farfurie intinsa. Intre timp, peste sosul din tava mai adauga putina apa si se mai lasa sa fiarba cateva minute, apoi se strecoara. Carnea de miel se taie felii subtiri si se asaza pe un platou. Peste feliile de carne de miel se toarna sosul fierbinte. Ca garnitura se pot servi cartofi natur sau prajiti si salata verde.

1.775 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger