Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Renault Twizy electric, un scuter acoperit pe patru roti

Renault Twizy electric, un scuter acoperit pe patru roti

Autor:

 

Renault a lansat versiunea finala a modelului Twizy, autovehicul electric de oras cu doua locuri ce va putea fi achizitionat la un pret de pornire de 6.990 euro. O alternativa eficienta la scuterele cu doua sau trei roti, propunerea francezilor va ajunge in showroomuri la sfarsitul anului.

Renault Twizy 300x199 Renault Twizy electric, un scuter acoperit pe patru rotiCea mai ieftina versiune este Twizy 45, echipata cu un motor electric de 10 CP, si atinge o viteza maxima limitata electronic la 45 km/h, suficient pentru deplasarea in urbele aglomerate. Peste suma de 6.990 euro, se adauga lunar 45 euro pentru inchirierea bateriilor, care ii vor oferi modelului o autonomie de 100 km. Aceasta versiunea poate fi condusa fara permis.

Versiunea de top este denumita pur si simplu Twizy si este pusa in miscare de o unitate electrica de 20 CP, care ii permite sa atinga o viteza maxima de 80 km/h. Aceasta este disponibila cu doua niveluri de echipare, Urban si Technic, la un pret de 7.690 si respectiv 8.490 Euro. Suplimentar, in fiecare luna proprietarul ca trebui sa achite suma de 49 euro pentru baterii. Autonomia este aceeasi.

Noul Renault Twizy masoara 2,33 metri in lungime si are o latime de 1,19 metri, fara oglinzi retrovizoare. Modelul cantareste doar 450 kg, dintre care bateriile au o greutate de 100 kg. Soferul beneficiaza de o centura in patru puncte, in timp ce pasagerul din spate are la dispozitie una in trei puncte.

Citadina electrica dispune de un cablu de alimentare de 3 metri, bateriile putand fi reincarcate complet in aproximativ 3,5 ore la o priza normala.

Optionalele sunt cel putin la fel de inedite ca autoturismul in sine: portiere laterale, un spatiu de depozitare cu o capacitate de 50 de litri sub scaunul posterior, senzori de parcare spate, protectie anterioara suplimentara si un kit Bluetooth Parrot complet, cu conexiuni USB si iPod.

Lista de preturi ar putea suferi modificari importante in cazul in care vor fi acordate stimulente din partea guvernului.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-11-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!