AcasăOldReinventeaza-ti forma ochilor

Reinventeaza-ti forma ochilor

Privirea este unul dintre primele lucruri pe care ceilalti il remarca la tine si de aceea trebuie sa stii sa o pui  in valoare.

Poti avea orice infatisare vrei, pentru orice  ocazie — fata rea, fata cuminte, look dramatic, dupa preferintele tale. Pentru a obtine rezultate satisfacatoare, unul din aspectele pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand te machezi este forma ochilor tai.

OCHII MIGDALATI — reprezinta idealul si forma lor nu trebuie, in niciun caz, modificata prin machiaj — spre forma lor se tinde prin realizarea diverselor retusuri. Fardul de pleoape trebuie sa fie cat mai apropiat de culoarea irisului.

Ochi rotunzi

OCHII ROTUNZI — aici fardul de pleoape se aplica numai pe pleoapa superioara, urmarind conturul ochiului pana la mijlocul pleoapei, apoi se traseaza o linie orizontala care depaseste coltul extern al ochiului. Linia de contur porneste de la mijlocul pleoapei, se traseaza o linie orizontala, lasand un spatiu pana la marginea genelor, zona care poate fi umbrita cu tus. Genele se rimeleaza catre exterior, iar rimelul  se accentueaza de la partea cea mai ridicata a pleoapei pana la coltul extern al ochiului unde se insista mai mult pentru a obtine o alungire a ochilor.

Ochi proeminenti

OCHII PROEMINENTI —  acestia vor fi machiati cu un fard de pleoape mai inchis pe toata suprafata si, mai ales, pe cea bombata. Daca pleoapa inferioara este si ea proeminenta  se va machia cu acelasi fard inchis. Fardul trebuie sa fie cat mai mat, cel lucios compromitand retusul. Creionarea se face numai la unghiul extern al ochiului. Rimelul, de preferinta maro, va fi aplicat pe toata lungimea genelor.

OCHI INFUNDATI IN ORBITE — fardul de pleoape va fi mai dechis si se va aplica si pe pleoapa inferioara. Va fi mai accentuat catre extremitatea ochiului si estompat catre sprancene. Linia de contur se va aplica de la coltul interior al ochiului, la inceput mai subtire si se va ingrosa pe masura ce ne apropiem de extremitatea ochiului. Spatiul intre marginea pleoapei si linia de contur se va umple cu un fard deschis la culoare.

Ochi mici

OCHII MICI — linia de contur se traseaza usor ascendent catre marginea exterioara a ochiului, la 1-2 mm de marginea genelor, putand depasi unghiul intern si extern al ochiului. Rimelarea se va face doar pe varful genelor.

OCHII DESCENDENTI — vom urmari atenuarea liniei descendente prin fardul de pleoape care se va aplica din mijlocul pleoapei sub forma unei linii orizontale si va depasi  coltul exterior. Cu creionul de contur se va trasa o linie orizontala, care, de asemenea, va depasi  comisura ochiului. Spatiul dintre marginea pleoapei si conturul trasat se va umbri cu un fard deschis. Rimelarea se va face usor si numai la varfuri la coltul intern al ochiului, iar din mijloc pana la coltul extern se vor rimela puternic imprimand genelor o curba ascendenta.

OCHII PREA APROPIATI —  se vor folosi doua nuante de fard, unul deschis care se va aplica pe jumatatea interna a pleoapei superioare si unul mai inchis pe cealalta jumatate, estompandu-se spre sprancene. Rimelul se va aplica prin miscari oblice de jos in sus catre exterior.

OCHII PREA DEPARTATI — aici fardul mai inchis se va aplica pe jumatatea interna a pleoapei superioare si unul de nuanta mai deschisa pe cealalta jumatate. Daca pleoapa superioara este cazuta vom aplica fardul chiar sub arcada sprancenei si-l vom estompa spre ochi. Rimelul se va aplica in strat normal. Daca pleoapele inferioare sunt umflate vom aplica pe ele un fond de ten mai inchis.

PONT — pentru un machiaj reusit  foloseste o crema hidratanta. Crema va impiedica uscarea pielii sau aparitia ridurilor fine care s-ar putea sa te deranjeze mai tarziu.

IMPORTANT — aplicarea unei baze de machiaj special creata pentru zona ochilor va impiedica strangerea fardului in pliul pleoapei.

Casiana Stefan, estetician Centro Donna Spa

author avatar
eNational
1.864 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger