Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Cum te pot orbi lentilele de contact

Cum te pot orbi lentilele de contact

Autor:

Lentilele de contact sunt de multe ori folositoare, dar neingrijite corect si purtate in situatii necorespunzatoare pot duce la orbire.

lentile de contact 300x300 Cum te pot orbi lentilele de contactDe exemplu, daca adormi fara sa le scoti sau fara macar sa le dezinfectezi, te paste un pericol destul de mare, din cauza infectiilor corneei, partea din fata a ochiului pe care sta lentila. Lasate netratate, un mic disconfort poate periclita vederea pe perioada nedeterminata, ajungand chiar sa compromita ochiul total. Daca ai facut acest lucru deja si observi o inroseala, ca si cand ai avea conjunctivita, trebuie sa te indrepti imediat spre cabinetul unui doctor, mai ales daca simti si durere. Organul beneficiaza de o protectie naturala fata de corpurile straine, cu ajutorul unui lichid care acopera ochiul si care contine enzime ce nu lasa nimic sa se lipeasca de ochi. Totusi, unele bacterii precum pseudomonas sau acanthamoeba sparg aceasta suprafata protectoare. Ele se pot gasi in apa de la robinet, in ape murdare din piscine sau se pot forma pe lentilele nespalate.

 

Daca le folosesti mai mult de o luna este din nou periculos, caci micile crapaturi care apar in plastic lasa loc bacteriilor sa se dezvolte. In plus, infectiile fungice sunt adesea contractate de cei care viziteaza tari foarte calduroase.

Nu este bine sa iti lasi lentilele spre pastrare in baie sau in apa de la robinet, ci in solutie speciala, care nu este plina de elemente nocive microscopice, si este indicat sa te speli bine pe maini inainte sa le manevrezi. S-ar putea ca primele simptome sa nu fie resimtite, iar atunci cand iti dai seama ca ceva este in neregula sa fie prea tarziu, iar infectia sa fi avansat deja. Durerea va fi destul de intensa, poti avea probleme grave de vedere si sa ai nevoie de o multime de medicamente, chiar operatii. S-ar putea sa resimti o sensibilitate la caldura, vedere incetosata, ochii sa-ti lacrimeze in continuu si sa se inroseasca. Oamenii care nu-si dau jos lentilele atunci cand dorm sunt cu 20% mai predispusi la probleme.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!