Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Ceaiuri naturale, pentru zile caniculare

Ceaiuri naturale, pentru zile caniculare

Autor:

Ceaiurile naturale, cu multa lamaie si gheata, indulcite sau nu, sunt ideale pentru a lupta in aceste zile cu canicula.

iced tea 199x300 Ceaiuri naturale, pentru zile caniculareDaca e cald, multi se reped la halba de bere sau la sucurile acidulate, insa e de stiut ca ceaiurile ne pot racori la fel de bine, fara sa deshidrateze corpul, cum face alcoolul si fara sa ne dea o doza serioasa de indulcitori si coloranti artificiali, cum se intampla in cazul sucurilor acidulate.

 

Puteti face si o selectie de plante pentru ceai mai putin folosit, pentru a varia gustul, in caz ca v-ati saturat de ceai de menta, musetel sau sunatoare pe care le tot facea bunica.

Verbina

Ceaiul de verbina ajuta la tratarea insomniilor si a starilor de nervozitate, fiind un excelent stimulent al metabolismului. Planta are proprietati vindecatoare cunoscute inca din antichitate si poate elimina oboseala. Un sfert de lingurita de frunze de verbina se pun intr-o cana cu apa fiarta si se lasa acolo cinci minute.

Roinita

Roinita este o planta medicinala care are proprietatea de a indeparta gazele din stomac, calmeaza spasmele si colicile si poate elimina nervozitatea. Roinita echilibreaza digestia si tonifica stomacul si poate fi preparata si ca salata. Ceaiul se face cu frunzele de roinita, prin fierbere.

Citronela

Citronela are un miros extrem de racoritor, care poate induce o stare de calm, de aceea este ideal ceaiul sa fie baut seara. O lingura de citronela pusa in apa fiarta se lasa in clocot zece minute, dupa care se pune la rece si se lasa o noapte inainte de a se consuma.

Limba mielului

Limba mielului este o planta folosita si ca zarzavat sau condiment, insa ceaiul din aceasta planta poate alina durerile si are efect diuretic, este depurativ si antiinflamator. Decoctul se prepara din 2-3 linguri de frunze la jumatate de litru de apa clocotita, ce se lasa sa fiarba inca 5-8 minute.




Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!