AcasăOldCe e bine sa mancam de Pasti: Recomandarile celebrului dr. Mencinicopschi!

Ce e bine sa mancam de Pasti: Recomandarile celebrului dr. Mencinicopschi!

De Pasti nu e bine sa mancam mult si nici sa combinam alimente grele, la aceeasi masa, ne sfatuieste Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). De asemenea, e bine sa se evite consumul excesiv de alcool. Cat priveste alternativa la carnea de miel mai greu de digerat, puteti opta pentru carnea de pui, de curcan sau chiar peste.

(foto:ghidul-parintilor.ro)

Mai sunt doar cateva zile pana la Sfintele Sarbatori de Pasti. Si cum gospodinele se gandesc deja ce preparate delicioase sa puna pe masa de Pasti, tentatia culinara fiind foarte mare, Gheorghe Mencinicopschi, cunoscut de multi drept dr. Menci, se adreseaza in special celor care au tinut Postul Sfintelor Pasti si care, dupa ce nu au consumat o perioada lunga de timp carne, lactate si oua, vor consuma dintr-o data carne de miel, greu de digerat.

„Recomandarea cu mancarea foarte greu de digerat din perioada Pastilor trebuie sa se faca treptat. De aceea, in cele trei zile de sarbatoare, consumul va fi esalonat. Nu trebuie sa asociem toate mancarurile grele, caracteristice sarbatorii de Pasti la o masa. Nu este recomandat sa amestecam la aceeasi masa drob, ciorba si friptura de miel, stufat si cozonac, chiar daca aceasta dureaza cinci ore”, a precizat dr. Menci, potrivit Mediafax.

Directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) ne recomanda sa mancam pentru inceput la masa de Pasti cu o salata, care prepara sistemul gastro-intestinal pentru a putea primi mancarurile grele. „Putem incepe masa cu salata verde, de cruditati sau legume specifice anotimpului, adica urzici, leurda, papadie. Acestea sunt foarte sanatoase, avand efecte detoxifiante foarte puternice. Apoi sa ne rezervam o portie de drob, dupa care facem o pauza de o ora in care bem ceai sau alta bautura nealcolica si ne plimbam, facem miscare. Dupa o ora mancam un alt fel, de exemplu friptura, la care asociem legume la gratar”, a adaugat Mencinicopschi.

Carnea de miel, inlocuita cu pui, curcan sau peste

De asemenea, specialistul sfatuieste mesenii sa evite sa bea alcool in exces.  „Sa fim foarte atenti cu consumul de alcool, pentru ca in combinatie cu alimentele traditionale din carne de miel si cu cozonacul bauturile alcoolice pot crea reale probleme de sanatate”, a adaugat dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Pentru cei care nu vor sau nu pot manca preparate pe baza de carne de miel, dr. Menci le spune gospodinelor ca pot opta pentru carnea de pui, de curcan, sau chiar peste. „Exista meniuri in care mielul poate fi inlocuit cu carne de curcan bine preparat sau peste, cel mai vechi simbol al crestinismului. (…) De asemenea, sa avem grija ca si apa poate sa ne faca rau, de aceea nu se bea in timpul mesei, iar un consum prea mare ar putea sa inrautateasca digestia. Pentru a evita problemele digestive, este bine ca orice om sa aiba in casa suplimente alimentare cu enzime digestive cu saruri biliare sau fructe cum ar fi ananans crud si kiwi, care contin enzime ce usureaza digestia. Inca un sfat, si cei care nu au tinut post trebuie sa fie prudenti”, a mai spus dr Menci.

691 afisari

2 COMENTARII

  1. Cate putin din toate! Pana la urma, este o sarbatoare pentru suflet nu pentru burta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger