Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Jandarmeria „inghite” pompierii, „Doi s’un sfert” si „mascatii” Politiei

Jandarmeria „inghite” pompierii, „Doi s’un sfert” si „mascatii” Politiei

Autor:

Fara putinta de tagada, de când cu stripteas-ul caschetelor de la portile Cotrocenilor, jandarmii sunt noii favoriti ai Sistemului. Mai ales dupa decapitarea fostei conduceri, se vrea acum ca Jandarmeriei Române sa i se dea nu doar fonduri marite, dar si atributii pe masura.

 

Astfel, sursele noastre sustin ca se lucreaza la revitalizarea unui plan mai vechi, prin care mai multe structuri din cadrul ministerului, ca pompierii, DGIPI si trupele de interventie ale Politiei sa treaca la Jandarmerie.

*La „Cercetare”*

Soarta angajatilor DGIPI este deja transata. Atâta doar ca, nici in cele mai negre visuri ale lor ofiterii celebrei unitati „Doi s’un sfert” nu isi inchipuiau un asemenea scenariu horror. Astfel, desi multi dintre ei sperau si chiar isi faceau vorbele sa ajunga la alte structuri de elita ca DGA sau Directiile de Operatiuni Speciale ale Politiei, planul secret prevede ca acestia sa fie detasati la Jandarmerie. Unde vor intari rândurile Biroului „Cercetare – Documentare”, noul serviciu secret care se coace de zor. Si mai bizara este insa preluarea sub faldurile Jandarmeriei a pompierilor din cadrul IGSU. Ar fi o transformare in premiera pentru minister, a carei singura ratiune, cel putin la nivelul justificarii acestei decizii, ar fi stârpirea coruptiei existente in cadrul angajarilor la aceasta arma, chiar daca rezultatele din teren sunt multumitoare.

*Doar „Brigada”!*

In ultima vreme misiunile incredintate trupelor de interventie ale SSPIR sau DIAS sunt putine, lipsite de orice importanta si criticate la greu.
Astfel incât sunt mari probabilitati ca inevitabilul sa se intâmple prin trecerea la „urmatorul nivel” al jandarmizarii fortate a Politiei: existenta unui singur rând de „mascati” in cadrul Ministerului de Interne. Numai ca acestia ar urma sa fie doar membrii Brigazilor Speciale de Interventie ale Jandarmeriei!
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!