Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Dupa 34 de ani

Dupa 34 de ani

Autor:

Dupa 34 de ani, o pereche de dublu româneasca a reusit o victorie intr-un turneu ATP 500. Predecesorii au fost Ilie Nastase si Ion Ţiriac, la Aix-au-Pro­vence.

 

Ieri, perechea Victor Hanescu/Horia Tecau a câstigat proba de dublu din cadrul turneului de la Acapulco, dupa ce s-a impus, scor 6-1, 6-3, in fata brazilienilor Marcelo Melo/Brunos Soares. Ai nostri au invins in finala dupa 59 de minute, primul set fiind adjudecat in 23 de minute. Pentru succesul de la Acapulco, dotat cu premii in valoare totala de 1,1 milioane de dolari, Hanescu si Tecau si-au asigurat un cec in valoare de 78.000 de dolari si 500 puncte ATP.

*Pe urmele lui Nastase si Ţiriac*

De la celebrul dublu format din Ilie Nastase si Ion Ţiriac, românii nu au mai reusit sa faca o pereche competitiva. Exceptând victoria din finala Open România din 1998 (Andrei Pavel si Gabriel Trifu), turneu de dublu cu premii si puncte inferioare, sau competitiile de juniori, tandemurile românesti nu au mai excelat la aceasta proba. Ţiriac si Nastase au reusit sa câstige 11 turnee de dublu impreuna, cea mai importanta fiind la Roland Garros, in 1970, in fata americanilor Arthur Ashe si Charlie Pasarell, scor 6-2, 6-4, 6-3. Ultima victorie a celor doi a avut loc in 1977, la Aix-en-Provence, in fata perechii francezo-suedeze, Patrice Dominguez-Rolf Norberg, scor 7-5, 7-6.

*Urmeaza Cupa Davis*

La finalul saptamâni, la Buenos Aires, echipa României de Cupa Davis va intâlni Argentina. Adversarii nostri au trei jucatori din top 50 ATP: David Nalbandian, Juan Ignacio Chela si Juan Monaco. Hanescu si Tecau au incercat la Acapulco sa gaseasca o mai buna coeziune in jocul la dublu, simtind ca acolo este un punct slab al sud-amercanilor.

Sebastian Stan
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!