Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » A anulat botezul fiicei!

A anulat botezul fiicei!

Autor:

Cornel Costea, seful Biroului Vamal Ploiesti, a uimit prin naturaletea cu care a marturisit, in fata judecatorilor, ca a luat mita.

 

Convins probabil ca nu mai are nimic de pierdut, Costea a povestit pe indelete cum, in perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, a primit 90.000 de lei, bani din care 30.000 i-a pastrat el iar restul i-a impartit vamesilor si „altor persoane”. „Alte persoane ca P.P. si P.S., bani care, dupa stiinta sa (a lui Costea – n.r.) ajungeau la presedintele S.B.”, dupa cum a aratat ulterior instanta. Prins in flagrant delict, in momentul când primea 10.000 de lei (pentru favorizarea unor firme turcesti de import-export), Costea nu s-a jenat sa precizeze ca suma respectiva facea parte „dintr-o restanta mai mare”, recunoscând totodata ca cei 10.000 de lei au ajuns in biroul sau conform instructiunilor chiar de el date „numitului V.C.V.”. Surprinzator de vorbaret, Cornel Costea a narat judecatorilor pe indelete si cum nu s-a multumit cu cei aproximativ 40-50.000 de euro deja incasati de la patronul firmelor cu pricina, ci a pretins un supliment de 20.000 de lei, moment in care patronul l-a si denuntat la DNA.

*Magistratii lauda „curajul” lui Costea*

Surprinsi de dezinvoltura manifestata de Costea in fata instantei, judecatorii au conchis ca exista „date si indicii temeinice din care rezulta presupunerea rezonabila ca acesta a savârsit faptele pentru care este cercetat” si au decis arestarea lui pentru 29 de zile. Nu inainte insa de a semnala “curajul deosebit” de care a dat dovada Cornel Costea care, desi stia de operatiunile de control declansate la toate vamile din tara, a continuat sa primeasca mita, fapta care “denota un profund dispret fata de valorile sociale”.

*Procurorii au stricat botezul*

Un ghinion nu vine singur niciodata, adevar valabil si in cazul Costea. Nu de alta, dar retinerea acestuia a avut loc taman in ajunul botezului organizat pentru fiica sa. Organizare pe picior mare, pe masura personajului, cu local de soi si invitati alesi pe sprânceana. Programata sa aiba loc la sfârsitul acestei saptamâni, petrecerea s-a anulat aproape de la sine, odata cu schimbarea de domiciliu a tatalui.

ADELINA IONICEL
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!