Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » 11.500 de „stranieri” se intorc in puscariile României

11.500 de „stranieri” se intorc in puscariile României

Autor:

Uite ca viata de puscarias nu va mai fi la fel de „dulce” precum o cânta unii acum. Ce-i drept, barosanii vor ramâne cu telefoanele conectate la internet, cu bunatatile cumparate cu cardul de la magazin si chiar cu „sclavii” alesi dintre „bobocii” care vor fi nevoiti sa-i slugareasca la greu.

 

In schimb va fi aglomeratie. Si mai multa decât acum, când in evidentele Administratiei Nationale a Penitenciarelor figureaza 28 000 de „clienti”. La care se vor adauga cei 11 500 de români care pâna la sfârsitul anului vor fi retrimisi sa-si ispaseasca restul de pedeapsa in România.

*Paturi de mijloc*

Desi situatia spatiilor de „cazare” din penitenciarele românesti nu este inca disperata, ea risca sa se transforme
intr-un adevarat haos in lunile ce urmeaza. Când vor fi „repatriati” de pe meleagurile europene primii puscariasi mioritici. Conform tratatelor la care tara noastra a aderat, in acest an suntem obligati sa ne aducem inapoi detinutii aflati dupa gratii pe alte coclauri. Si nu sunt deloc putini, statisticile oficiale indicând ca numarul acestora depaseste peste 11 500 de condamnati.
O solutie de compromis dupa ce putinele locuri disponibile vor fi ocupate odata cu sosirea primelor loturi de ”stranieri” este preluarea modelului din aresturile sectiilor de politie. Unde, mai nou, au fost amenajate paturi de mijloc, care ocupa putinul spatiu liber care mai exista in celule.

*„Vin fitosii”*

Bineinteles, planurile pot fi date cu totul peste cap daca se continua cu acest ritm de zeci de vamesi si politisti arestati saptamânal. Pâna una –alta, gardienii alertati de psihologii din penitenciare au alta belea pe caschete. Cei care vor veni de afara sunt invatati cu alt fel de standarde de detinere, asa ca normal ca vor protesta in fata WC-urilor turcesti de la noi. Basca iminentele conflicte ce se pot declansa intre veteranii autohtoni si nou–venitii stranieri. Deci, numai gardian onest sa nu fii anul asta, mai ales la ce salarii le-au ramas.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!