Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Gheorghe Falca, judecat de instanta, protejat de partid

Gheorghe Falca, judecat de instanta, protejat de partid

Autor:

Fani declarati ai curatirii partidului de colegii intrati in vizorul DNA-ului si/sau instantelor, democrat-liberalii se impiedica de primul hop: Gheorghe Falca, finul lui Traian Basescu.

 

Vestit primar al Aradului, Falca este mai avansat in relatia sa cu justitia (in comparatie cu mediatizatii Monica Iacob Ridzi si Dan Pasat), fiind de multicel trimis in judecata pentru fapte de coruptie. Fapte savârsite prin 2005, dupa cum reiese din ancheta procurorilor, care sustin ca, in calitate de primar al municipiului Arad, Gheorghe Falca ar fi primit de la Francisc Demeter si de la Radu Vasil un imobil mai valoros cu 111.550 de euro decât apartamentul dat la schimb.
Aceasta tranzactie s-ar fi efectuat pentru ca, in schimb, primarul sa-i favorizeze pe cei doi presupusi mituitori in obtinerea, la un pret subevaluat, a unui teren apartinând Consiliului Local Arad, situat in centrul orasului.

*Primarul Aradului, subiect tabu in PDL*

Sâcâit de DNA, care taman ce a obtinut stramutarea procesului de la Arad in Alba, Gheorghe Falca gaseste insa intelegere la colegii sai de partid. In timp ce pe cazurile Ridzi si Pasat s-a facut atâta tamtam, cerându-se imperios autosuspendarea din partid, când a venit vorba de Falca democrat-liberalii au dat-o cotita. Brusc, acestia si-au amintit ca, pâna la modificarea statutului in acest sens (daca se va modifica vreodata), membrii partidului nu pot fi obligati sa se autosuspende, nici macar atunci când sunt trimisi in judecata. “Problemele pe care le are domnul Falca sunt probleme pe care si le va rezolva in Justitie. In partid nu s-a luat inca nicio decizie, se va lua la Consiliul National de Coordonare din 5 mai. Pâna atunci, colegii care au probleme si le gestioneaza singuri, in spiritul legii”, a declarat vicepresedintele PDL Cezar Preda.
„Eu am sustinut problema de principiu, modificarea statutului. Orice persoana care are probleme cu Justitia trebuie sa se suspende din partid. Este o chestiune de principiu, nu de persoane”, a precizat Raluca Turcan. “In statutul partidului nu este cuprinsa, in prezent, aceasta prevedere care sa-i oblige pe membrii PDL sa se autosuspende, in cazul in care sunt trimisi in judecata pentru fapte de coruptie.
Aceasta decizie va fi luata in cadrul CNC. Daca masura va fi aprobata, va fi aplicata tuturor membrilor de partid. Ei vor fi obligati sa se autosuspende pâna la momentul in care justitia va decide ca nu sunt vinovati”, a explicat si Sulfina Barbu.

ANA-MARIA LUDATSER
SIMIONA BĂDULESCU
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!