AcasăOld„Acul care nu doare!”

„Acul care nu doare!”

S-a nascut o noua si revolutionara metoda de injectare a acidului hialuronic (S.I.T – Sliding Injection Technique) cu ajutorul unui ac care nu doare!

Dupa cum se cunoaste, acidul hialuronic este o proteina naturala purificata a pielii umane, comercializata sub diferite denumiri si variante. Este utilizat in special pentru reintinerirea faciala, prin umplerea ridurilor si depresiunilor cutanate, marirea unor zone cu deficite de volum (buze, regiuni temporale, pometi, santuri nazolabiale si labiomentoniere etc), dar si pentru rejuvenarea altor zone (gât, decolteu, fata dorsala a mâinilor).

*Ce este „acul care nu doare”*

Medicina moderna a facut un mare pas inainte prin crearea, pentru prima data in istoria ei, a acului care nu doare. Acesta este de fapt o microcanula atraumatica, flexibila, fara vârf ascutit, deci cu vârf bont, cu un diametru foarte mic, de 0,4 mm. Aceasta microcanula permite introducerea substantei (acidul hialuronic) folosind un numar foarte mic de puncte de penetrare cutanata, spre deosebire de tehnicile traditionale, care presupun injectii multiple cu ace cu vârf ascutit cu consecintele inerente (necesitatea anesteziei locale si riscul mai mare de durere, umflare) etc. Microcanula (acul care nu doare) permite modalitati noi de administrare, in stea sau in evantai (adica radiar) prin punctul de penetrare pe toata lungimea sa, ceea ce inseamna o distributie omogena a acidului hialuronic. Printr-un numar minim de puncte de penetrare se ating toate zonele de injectat, in diferitele straturi ale tegumentului (derm superficial, mediu, profund, hipoderm) de la nivelul fetei, gâtului, decolteului si fetei dorsale a mâinilor. Introducerea microcanulei presupune crearea in prealabil a unui mic orificiu cutanat cu ajutorul unui ac ascutit cu acelasi diametru de 0,4 mm. Prin acest minuscul orificiu penetreaza microcanula, introducându-se substanta prin avansarea radiara sau in linie exact la nivelul dorit. Astfel se redefinesc volumele faciale si se umplu ridurile si depresiunile din zonele amintite. De exemplu, pentru o hemifata (jumatatea longitudinala a fetei) vor fi necesare in acest sens numai 2-4 puncte de penetrare cutanata, comparativ cu cele câteva zeci de intepaturi din tehnicile clasice.
Astazi avem la dispozitie pentru pacientii nostri acul si tehnica ideale, care prezinta multiple avantaje – confort sporit, siguranta mai mare a gestului medical si igienei, implicit un randament optim.
Avantaje :

Durere foarte redusa sau inexistenta, ceea ce face inoportuna administrarea unui anestezic local (creme anestezice sau injectare cu seringa). Pe o scara de la 1 la 10 majoritatea pacientilor au plasat durerea in jurul lui 2, adica durere abia simtita, exclusiv in timpul procedurii.

Scade drastic riscul de echimoze (vânatai) sau hematoame datorita numarului extrem de mic de intepaturi si exactitatii tehnicii prin utilizarea microcanulei

Printr-un punct de penetrare se obtine accesul la o intreaga zona, de exemplu tot obrazul sau toata fata dorsala a mâinii

Din cauza confortului sporit pentru medic si pacient durata unei sesiuni de administrare se reduce considerabil

Control perfect al nivelului de injectare si distributia uniforma a acidului hialuronic, ceea ce duce la rezultate superioare

Absenta oricarui semn vizibil dupa procedura la nivelul zonelor de administrare (orificii invizibile, roseata usoara care dispare imediat)

Reinsertia sociala imediata a pacientului cu continuarea activitatii obisnuite imediat dupa procedura.

Dr. Sorin Adetu
Medic specialist chirurgie plastica
Centrul Medical ProEstetica
021-2305200; 0722525965

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger