Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Emil Boc declara razboi benzinarilor!

Emil Boc declara razboi benzinarilor!

Autor:

Premierul Emil Boc are un dinte impotriva benzinarilor. Nemultumit de raportul deja intocmit de institutiile de resort, seful Executivului a solicitat Consiliului Concurentei un nou material, mai bine documentat si argumentat.

 

Evaziv. Asa a caracterizat Emil Boc raportul privind cresterea pretului la carburanti, intocmit de Consiliul Concurentei. Luat la rost de premier, Bogdan Chiritoiu, presedintele CC, a explicat ca nu a putut sa strânga probe care sa indice daca pe piata carburantilor exista sau nu o situatie de monopol. Scuzele lui Chiritoiu nu l-au impresionat pe prim-ministru, acesta solicitând Consiliului, ca impreuna cu ANAF, sa realizeze o analiza suplimentara.

*România, locul 2 la scumpirea carburantilor*

Toata agitatia a inceput dupa ce tara noastra a ocupat locul doi la nivelul statelor membre UE in ceea ce priveste scumpirea carburantilor, statisticile aratând ca in perioada 12 ianuarie 2009 – 20 decembrie 2010, pretul litrului de benzina a crescut, in euro, cu peste 71%. Pus in fata faptului implinit, premierul Boc a solicitat atunci ANAF un raport pe tema. Document finalizat in ianuarie 2011 si care mentiona, negru pe alb, ca majorarea pretului la pompa nu se justifica. Una dintre contradictiile semnalate se referea la diferenta dintre cotatiile internationale si pretul perceput de benzinari.
Concret, in 2010 pretul la pompa s-a majorat cu 1leu/litru (cotatia internationala crescând cu doar 15% de la 850 dolari/tona la 980 dolari/tona), in timp ce in 2009, majorarea a fost de 50 de bani/litru, cotatia internationala dublându-se practic de la 470 dolari/tona la 850 dolari/tona.

Vlad Pavel, 27 ani, inginer
„Nu ma intereseaza ce se va intâmpla si ce zice Boc. Imi e tot una daca se ieftineste cu 2 bani sau daca se scumpeste cu 2 bani. Daca s-ar ieftini cu un leu, m-ar ajuta. Eu voi merge cu masina in continuare, o folosesc in uz personal si consuma mult”.

Vali Popa, 60 ani
„Nu stiu ce a zis Boc, dar stiu ca se vor scumpi toate, nu numai benzina”.

Viorica Musat, 40 ani, inginer
„Masina e un necesar pentru mine, nu un lux. Si daca Boc spune ca se va scumpi benzina, si daca nu, eu nu voi renunta la ea. Probabil incet, incet voi renunta la altele, dar la masina nu”.

Mitica Pop, 35 ani, sofer
„Boc sa-si bage politica unde stie! Sa-si bage benzina si tot ce are in fund”.

Valentina Bares, 24 ani, vânzatoare
„Eu nu am masina, dar stiu ca daca se scumpeste benzina, se vor scumpi toate alimentele. Ce zice dl Boc nu ma intereseaza pentru ca va fi tot cum vor ei”.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!