Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Lasa 500 de milioane pe noapte la Bamboo!

Lasa 500 de milioane pe noapte la Bamboo!

Autor:

Asa cum „National” a dezvaluit in premiera, cruciada anticoruptie s-a mutat la vamile de interior, unde se face contrabanda de sute de milioane de euro cu legume si fructe.

 

Dupa vamile de la frontiere, a venit rândul celor din interior sa fie locatiile preferate ale descinderilor mascatilor. Este urmarea fireasca a operatiunii „legume si fructe” declansata de politistii Directiei de Investigare a Fraudelor, sub atenta monitorizare a procurorilor anticoruptie, la sfârsitul anului trecut.
Noul front a fost deschis la Ploiesti, acolo unde viata de noapte a sefului vamii locale are toate ingredientele unor savuroase dezvaluiri de presa. Astfel, desi in declaratia de avere este sarac lipit pamântului si dator vândut bancilor, Cornel Costea, saltat ieri de DNA, nu se sfia sa lase si câte o jumatate de miliard de lei vechi pe noapte la fitosul club „Bamboo” din Capitala.

*Cruciada legumelor*

La inceputul lunii decembrie a anului trecut, la nivelul IGPR a fost declansata cea mai complexa operatiune de combatere a evaziunii fiscale pe piata neagra a legumelor si fructelor. Unde, de peste doua decenii, legea o fac gruparile de crima organizata turcesti si arabe. Mai mult de nevoie decât din propria initiativa, toate efectivele Serviciilor de Investigare a Fraudelor din tara au fost trimise sa dea iama prin complexurile angro, unde desi se vând zeci de mii de tone de marfa zilnic, chitantele fiscale sunt mai rare decât comerciantii autohtoni. Campania a coincis cu lansarea unei investitii de câteva milioane de euro in sere a miliardarului ploiestean Ioan Niculae, cel care a si cerut sprijinul autoritatilor pentru stârpirea concurentei. De, instinct de businessman…

*Rivalul lui Poponet*

In urma „pogromului”, dealerii turci si arabi care faceau de ani de zile vama TIR-urilor cu marfa in Ilfov sau Bucuresti s-au mutat la Ploiesti. Acolo unde sef al vamii fusese numit politic Dorel Costea. Un tânar inspector vamal care in declaratia de avere figura doar cu un salariu anual de ­18 340 lei anual si un apartament luat prin credit imobiliar.
In schimb, seful vamii suspectat de DNA ca lua spaga câte 10 000 euro pentru marile transporturi a lasat in clubul „Bamboo” 12 500 euro, intr-o singura noapte de distractie. Mult, mai ales ca punea in pericol recordul lui Poponet, cu 15 000 de euro la o singura nota!

*Basescu vrea controale in toate vamile*

Portul Constanta nu va scapa de controalele DNA, ci dimpotriva, anunta Traian Basescu: „Nicio vama nu trebuie sa ramâna necontrolata dupa ce am vazut ce s-a intâmplat pâna acum. Sunt convins ca Portul Constanta trebuie sa fie o prioritate. Dar nu mizati pe faptul ca nu este. El este si acum o prioritate”. In context, seful statului a precizat si ca verificarea la sânge a vamilor este perceputa in exterior “ca un succes in lupta anticoruptie a DNA-ului”.

Tache
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!