Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Un rus, primul strain proprietar de club de fotbal din Italia!

Un rus, primul strain proprietar de club de fotbal din Italia!

Autor:

Visul gruparii italiene de fotbal Venezia Calcio de a reveni in Serie A, dupa o pauza de 9 ani, costa 150 de milioane de euro si este promis de un afacerist rus, Iuri Korablin, fost primar in orasul Khimki.

 

In vara anului 2002, Venezia Calcio retrograda in Serie B, pe mâna controversatului Maurizio Zamparini, astazi presedinte la Palermo. Adulmecând sfârsitul, Zamparini (autorul expresiei “Mutu este un tiganus talentat”) a vândut gruparea lagunara si a plecat in Sicilia. Imediat, Venezia avea sa se prabuseasca, atât din punct de vedere sportiv, dar mai ales financiar. La sfârsitul stagiunii 2004-2005, echipa de pe “Stadio Pierluigi Penzo” retrograda in Serie C1, iar pe 22 iunie 2005 societatea avea sa fie declarata falimentara. Astazi, Venezia – formatie pe la care au trecut fotbalisti precum Marco Delvecchio, Filippo Maniero, Luis Oliveira, Christian Vieri, Alvaro Recoba, Amantino Mancini, Flavio Roma sau Mario Santana – se zbate in anonimatul Seriei D.

*Clauza in contract: in cinci ani, trebuie sa readuca Venezia in Serie A!*

La mijlocul acestei luni, Yuri Vladimirovici Korablin (51 de ani), fost primar al orasului rus Khimki, localitate aflata la nici 20 de kilometri de capitala Moscova, semna actele de achizitionare a pachetului majoritar la Football Club Unione Venezia. Documentele cuprind si o clauza speciala: afaceristul rus se angajeaza sa readuca Venezia in Serie A, in decurs de cinci ani. Korablin a devenit, astfel, oficial, primul proprietar strain din fotbalul italian, inaintea perfectarii afacerii intre familia Sensi si americanii de la Boston International Group, privind vânzarea/cumpararea clubului AS Roma, si neluând in calcul participatia familiei Ghadaffi la Juventus Torino.

*Investeste 150 de milioane in echipa si construieste un nou stadion*

Vestea preluarii echipei de catre fostul edil al orasului Khimki (Korablin s-a implicat si in revitalizarea formatiei de fotbal locale, FC Khimki) a fost primita bine de fanii gruparii italiene, un club fondat in 1907, si refondat in 1987, 2005 si 2009.
Noul Consiliu de Administratie ii mai cuprinde pe Alex Samokhin, mâna dreapta a rusului, dar trei italieni: Enrico Rigoni, Ignazio Guerra si Massimo Ven­tu­rini. In prezent, Venezia activeaza in esalonul 5 al fotbalului italian, ocupând locul secund in Seria C, la doua puncte de liderul Treviso, alta echipa care a jucat in prima liga italiana.
Korablin – un priceput afacerist in domeniul imobiliarelor – a anuntat ca va investi in proiectul pentru revenirea in Serie A suma de 150 de milioane de euro, dar va finanta si construirea unei noi arene, la Tessera, in apropierea Aeroportului International “Marco Polo”.

Sebastian Stan
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!