Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Sefii vamesilor le-au dat cu flit ofiterilor sub acoperire

Sefii vamesilor le-au dat cu flit ofiterilor sub acoperire

Autor:

Dupa descinderea de la Albita, pentru prima oara, credibilitatea ofiterilor anticoruptie a fost pusa prima oara la indoiala. Dupa ce aici au fost retinuti doar politistii de frontiera, cei 87 de vamesi nefiind afectati in vreun fel.
Sursele noastre sustin insa ca anchetatorii nu au operat intentionat cu doua masuri. Pur si simplu ei nu au fost lasati sa monteze in luna noiembrie a anului trecut tehnica moderna de urmarire si pentru monitorizarea vamesilor suspectati de implicare in contrabanda de la Albita !

 

*„Pe acolo nu se trece”!*

Asa cum se intâmpla in operatiuni ultrasecrete de acest gen, doar foarte putini oameni au cunoscut toate dedesubturile activitatii sub acoperire a ofiterilor anticoruptie. Numai ca, pe lânga cei implicati direct, a trebuit sa li se ceara avizul si colaborarea si sefilor institutiilor vizate. Mai ales ca era vorba de montarea de tehnica de urmarire in calculatoarele conectate la sistemul Schengen, cu mari implicatii in siguranta nationala. Plus ca mai–marii Politiei de Frontiera si ai Autoritatii Nationale a Vamilor erau cei care trebuiau sa semneze transferurile ofiterilor sub acoperire, astfel incât sa nu apara suspiciuni. Totul a mers ca pe roate, sustin sursele noastre, doar pâna la Vama Albita. Unde, desi s-a primit „OK”-ul pentru filarea politistilor de frontiera, nu a fost permisa si pentru vamesi.

*Scurgeri de informatii?*

Cine s-a opus si de ce, ramâne de stabilit . Sau nu… Cert este doar ca ofiterii anticoruptie au fost neputinciosi in a demasca si implicarea vamesilor, atâta timp cât nu au putut folosi echipamentul necesar si nici macar sa-si infiltreze oameni. Mai mult, ei nu au mai putut beneficia nici de elementul surpriza, de atunci vamesii comportându-se ireprosabil la serviciu. Cel putin bine ca nu i-au atentionat si pe fostii parteneri de la Politia de Frontiera…

Tache
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!