Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Românii vând bine electrocasnice si automobile

Românii vând bine electrocasnice si automobile

Autor:

Exportul românesc este dominat de produse cu valoare adaugata mare. Pentru prima data electricele si electronicele au depasit produsele care au legatura cu industria auto

 

Electronicele românesti sunt cele mai vândute produse la export, depasind componentele auto care detineau suprematia pâna in 2009. Astfel, potrivit datelor INS pentru primele 11 luni din 2010, aparatele electrice precum si cele de inregistrat si redat sunetul s-au exportat de 6,32 miliarde de euro. Pe locul doi gasim autovehiculele, al caror vârf de lance este Dacia. Acestea au fost cumparate de 4,27 miliarde euro.
Turbinele, motoarele si dispozitivele mecanice fabricate in România s-au vândut de aproape 3 miliarde de euro, fiind urmate de otel, fonta precum si de carburanti.
De 1,45 miliarde de euro s-au exportat obiectele de imbracaminte româneasca, altele decât tricotajele si cele crosetate.
Pe locul sapte in top gasim mobila si aparatele de iluminat, in timp ce pe opt avem lemnul si produsele din lemn.
Topul este incheiat de cauciuc si articolele din acest produs cu 1,07 miliarde de euro si de incaltaminte cu 1,05 miliarde de euro.
Per total, in perioada amintita exporturile României au fost de 34 de miliarde de euro.
In acelasi timp importurile au totalizat 42,6 miliarde de euro, ceea ce marcheaza un deficit comercial de 7,4 miliarde de euro. Pe primele locuri intre cele mai importate produse se gasesc aceleasi electronice, cazanele, turbinele, motoarele precum si carburantii si gazele naturale.

ANDREI ISPAS
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!