Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Salutari de la Agigea!

Salutari de la Agigea!

Autor:

*Explicabil astfel de ce aceasta locatie este o zona interzisa pentru anchetatorii anticoruptie, care chiar si atunci când au incalcat-o, au plecat de aici la fel cum au venit*

 

La „Bursa pariurilor” inca se dau lupte crâncene, la cel mai inalt nivel, pe pronosticurile privind o eventuala extindere a operatiunii „Vami curate” si in Portul Constanta. Mai mult ca sigur raspunsul este nu. Sau daca se va face vreo mascarada de descindere, probabil deja au fost selectati „pionii” de sacrificiu.

In schimb, sunt si oameni care privesc fara incrâncenare, amuzati chiar, la „Batalia pentru Constanta”, data pe frontul declarat al anticoruptiei intre grupurile de interese politice. Si asta pentru ca afacerile lor sunt la adapost. Nu prea departe, ce-i drept, la Agigea Sud. Unde, dupa cum sustin sursele noastre, isi desfasoara activitatea mai multe firme sub acoperire ale Serviciului Român de Informatii.

*Noroc cu Mercedes!*

In toata aceasta isterie a descinderilor televizate si a datului la gioale aferent intre potentatii zilei care isi „fractureaza” reciproc imensele surse ilegale de venit, linistitul Port Agigea Sud nu intrase in ecuatia cruciadei anticoruptie. Zile intregi, singura „tinta” din zona era considerat „fratele” mai mare din Constanta. Asta pâna când a scapat informatia privind Revelionul petrecut in America de Mircea Basescu impreuna cu Iulian Teseleanu, fost sef al Vamii Agigea, mutat in urma cu ceva vreme la Galati. Dar tocmai când dezvaluirea incepuse sa faca valuri si Agigea repetata, fie si adiacent, tot mai des in stiri, s-a gasit nepotul Mercedes sa-i raspunda obraznic unchiului Bercea Mondial. Si uite cum pacea s-a asternut din nou peste aceasta zona uitata de lume…

*Cu coada intre picioare*

Totusi, in cele doua zile de tocat subiectul, s-a facut referire si la un control mai vechi la Agigea, initiat de nimeni altii decât temutii procurori anticoruptie. Probele incepusera sa curga gârla, numai ca, fapt fara precedent pâna acum, semeata DNA si-a bagat repede coada intre picioare si a abandonat naibi totul. Ca doar pâna si la acest nivel se stie ca fuga o fi ea rusinoasa, dar cel putin e sanatoasa. De ­altfel, pâna acum, toate echipele de ancheta care s-au perindat prin zona au plecat primind de aici, vorba titlului filmului regizorului Cornel Diaconu, „Salutari de la Agigea”. Si atât.

*Din umbra*

Nu au iesit din criza, pentru ca nici macar nu apucasera sa intre in ea! Este fericita situatie financiara a câtorva firme care opereaza si prin intermediul Portului Agigea Sud si despre care surse din DNA sustin ca ar fi de fapt firme controlate din umbra de catre Serviciul Român de Informatii. Prin intermediul unor apropiati ai sistemului sau chiar a unor ofiteri sub acoperire. Este vorba despre afaceri banoase, dar si cât se poate de legale, legislatia din România fiind expres modificata in urma cu ceva vreme astfel incât sa permita SRI-ului sa se autofinanteze, pentru a putea actiona mai eficient in contextul luptei antiteroriste.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!