Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Lucescu imobiliare. Vezi unde si-a investit banii antrenorul român!

Lucescu imobiliare. Vezi unde si-a investit banii antrenorul român!

Autor:

Antrenorul care a plecat acum 45 de ani din „Aparatorii Patriei“ ca sa cucereasca lumea nu are, paradoxal, nici o proprietate in cartierul din Sectorul 4 al Capitalei. In schimb, detine o groaza de imobile in cea mai tare zona a Bucurestilor.

 

In ziarul nostru de luni, v-am prezentat ultima achizitie imobiliara a antrenorului de la Sahtior Donetk, o vila din Primaverii, situata pe strada Pictor Daniel Rosenthal. Insa, in urma unei investigatii amanuntite, efectuate de catre reporterii „National“, am descoperit ca familia reputatului tehnician poseda mai multe proprietati imobiliare scumpe, semn ca majoritatea banilor câstigati din fotbal de catre „Il Luce“ au fost investiti in cladiri pretioase. Concret, Mircea si Neli Lucescu detin nu mai putin de cinci imobile in Sectorul 1, respectiv un bloc de apartamente lânga Televiziune, o impunatoare casa in apropiere de Piata Dorobanti, doua vile in Primaverii, precum si un apartament in buricul Bucurestilor.

*1997, prima achizitie: „Casa Gusti“*

Asadar, casa din Daniel Rosenthal este ultima cumparata de sotii Lucescu. Prima proprietate a fost achizitionata in urma cu 14 ani, „Il Luce“ platind 230.000 de dolari pe o vila de pe strada Armindenului, in Cartierul Primaverii. Imobilul, unul inclus in patrimoniul national, fiind cunoscuta drept „Casa Dimitrie Gusti“, a facut obiectul unui diferend intre urmasii regretatului lider taranist Ion Ratiu si fostul antrenor al primei reprezentative de fotbal. Imobilul a fost ridicat in prima jumatate a secolului XX.

*De la apartamentul din Stirbei, la blocul de pe Grigore Mora*

In 2002, pe când antrena formatia Besiktas Istanbul, Mircea Lucescu a cumparat un apartament in Stirbei Voda, la câtiva pasi de Ateneul Român, investitie urmata la câteva zile de o alta, o casa pe strada Londra, facuta cadou fiului Razvan. La cinci ani distanta, sotii Mircea si Neli Lucescu hotarasc sa finanteze, impreuna cu familia antreprenorului Dumitrescu, ridicarea unui bloc de apartamente pe strada Grigore Mora. Aici, Lucestii detin, impreuna cu asociatii lor, un numar de 9 apartamente, majoritatea inchiriate. Ca fapt divers, pretul chiriei intr-un astfel de apartament ajunge si la 2.500 de euro pe luna.

*Vila pe Belgrad, apartamente in Rosenthal*

In plin boom imobiliar, in 2008, Mircea Lucescu mai cumpara o vila cu 9 apartamente, impreuna cu aceeasi familie Dumitrescu. Este vorba despre o cladire cu patru etaje, amplasata pe strada Belgrad, in faimosul perimetru bucurestean in care toate strazile poarta nume de capitale. In fine, in acest an, vine rândul casei din Pictor Daniel Rosenthal. Sotii Lucescu si-au cumparat in aceasta cladire doua apartamente, pe care Neli Lucescu se ingrijeste deja sa le renoveze.

Sebastian Stan / Mihai Koblenko
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!