Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Guvernul arunca bani pe iarba verde de la tara!

Guvernul arunca bani pe iarba verde de la tara!

Autor:

Sub pretextul imbunatatirii calitatii aerului, guvernantii sunt gata sa comita o noua smecherie. Concret, Executivul va dirija 30 de milioane de euro pentru crearea de spatii verzi la sate.

 

Sate in care iarba si copacii abunda, in timp ce asfaltul, canalizarea, gazele si chiar curentul electric sunt doar proiecte stiintifico-fantastice. Dar cum prin catunele tarii banii pot sa dispara mai usor, guvernantii au alocat mai mult de jumatate din suma destinata proiectului catre aceste zone. Astfel, din cele 53 de milioane de euro dedicate inverzirii tarii, 23 de milioane merg catre orase (unde poluarea este la ea acasa) si 30 de milioane catre sate. Culmea, banii vin din buzunarul contribuabililor, mai exact al celor care au platit taxa de prima inmatriculare in acest caz.

*Au paduri, nu au canalizare*

Localitatile cuprinse in proiect sunt, in majoritatea lor, situate in zone pitoresti cu râuri si paduri. Asa se face ca localitatea Vladesti din Arges va fi dotata cu una bucata parc, in valoare de 250.000 de euro (in conditiile in care intreg bugetul primariei pe 2010 a fost de 540.000 de euro), desi comuna este inconjurata de paduri, iar localnicii cultiva pomi fructiferi.
Aceeasi situatie se regaseste si in Mures, localitatea Zau de Câmpie, unde pe 3,5 hectare se intinde cea mai importanta rezervatie de bujor de stepa din România. Daca la spatii verzi comunele stau bine, când vine vorba de apa si canalizare acestea se regasesc doar pe hârtie. De strazi ca lumea nici nu mai incape vorba, in cel mai fericit caz unele localitati având doar drumul principal asfaltat. Asta insa nu-i impidieca pe guvernanti sa arunce banii pe bancute, garduri si trei fire de iarba. (A.M.L.)
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!