Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Politia de Frontiera scapa turma!

Politia de Frontiera scapa turma!

Autor:

Reteta aplicata in cazul primelor descinderi de la Siret nu a mai functionat cu acelasi succes si in urmatoarele cazuri. Inevitabil au aparut scurgerile de informatii, astfel ca Albita era cunoscuta de peste o saptamâna ca urmatoarea destinatie a mixajelor de ofiteri DGA, procurori DNA si jandarmi mascati.

 

Drept urmare, cei aflati la cel mai mare punct de trecere al frontierei de est nu s-au obosit macar sa mimeze uimirea. Intre timp isi angajasera avocati cu nume, scosesera din ascunzatori dispozitivele de inregistrare si chiar aveau pachetele pregatite de familie.
In schimb, toata lumea a ramas cu gura cascata când a vazut ca doar cei 53 de politisti de frontiera sunt „saltati”, iar nici unul dintre cei 87 de parteneri de-ai lor vamesi nu sunt deranjati macar cu o intrebare.

*Cupa Palatelor*

Anchetatorii au minimalizat aceasta separare a apelor, „scapând” informatii ca nu s-ar fi gasit alti vamesi prin zona ca sa le tina locul celor pe care urma sa ii ridice si astfel s-ar fi blocat traficul in zona! Pur si simplu aberant! Astfel, procurorii anticoruptie nu fac decât sa-si lase loc pentru o revenire, daca lucrurile iau o alta intorsatura.
Pentru ca, prin neglijarea vamesilor care aproape ca stateau cu mâinile intinse sa li se puna catusele la Albita, structurile implicate nu fac decât sa intareasca ipoteza ca, gata, la nivelul Vamilor jocurile deja s-au facut iar socotelile au fost incheiate. Asa ca intreaga magareata a contrabandei a cazut pleasca pe caschetele politistilor de frontiera. Care, cel putin, i-au batut mereu pe vamesi la celebra „Cupa a Palatelor” de la Husi. Este vorba despre „viloaicele” impozante pe care si unii si altii si le construiau la greu, din lefurile de 2 000 de lei pe luna, pe colinele micului orasel moldav.

*Sub „umbrela rudelor”*

Prezent la actiune, seful Vamii Albita parea si el mirat ca ofiterii DGA nu au intrebat un vames macar cât e ceasul. Emil Bordeianu, ai carui subalterni au scapat, macar momentan, din malaxorul arestarilor este fratele unui deputat UNPR, cumatrul unui alt deputat PDL si finul finului presedintelui Basescu…

Toni Matei
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!