Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Meserii cautate in perioada de criza

Meserii cautate in perioada de criza

Autor:

Criza a afectat atât de rau unele domenii profesionale incât cei care si-au pierdut locul de munca nu au mai gasit niciun loc in care sa profeseze ce au invatat.

 

Potrivit unui studiu realizat in 2010, aproximativ 20% din subiectii investigati isi simt amenintat actualul loc de munca. De doua ori mai multi spuneau, insa, ca au sanse scazute sa se angajeze in alta parte.
In plus, un sondaj realizat de MyJob.ro arata ca 41,37% dintre români se asteapta sa fie dati afara in 2011. O varianta in astfel de situatii este reorientarea profesionala si cursurile de formare, unele cu diplome recunoscute si in Europa.

*Machiaj sau design interior, printre cele mai cautate cursuri*

Cele mai cautate cursuri sunt cele de limbi straine, urmate de cosmetica si machiaj, design interior, contabilitate, grafica pe calculator.
– Un curs de machiaj si cosmetica va invata despre structura pielii, produse, tehnici si materiale folosite.
Dupa absolvirea cursului urmeaza un alt curs de câteva zile in urma caruia se obtine un certificat de competente profesionale recunoscut si in tari membre UE. Cursul la distanta de la Eurocor are 16 module, fiecare costând 56 de lei.
– Un curs de design interior va invata notiuni de arhitectura, de imbunatatirea functionalitatii unei locuinte, va arata care sunt culorile cele mai potrivite pentru amenajarea camerelor. Cursul Eurocor costa 57 de lei pentru fiecare dintre cele 16 module, iar la final se obtine o diploma recunoscuta si in UE.

*Contabilitate sau design web*

– Cursul de contabilitate va pregateste pentru patrimoniu, conturi, active imobilizate, stocuri, contabilitatea creantelor si datoriilor, a veniturilor si cheltuielilor, despre bilant si balanta. Se obtine o diploma recunoscuta si in tarile europene. La Eurocor, un modul costa 57 de lei.
– Cursul de grafica pe calculator va invata programe precum CorelDRAW X3, Adobe Photoshop CS4 si InDesign CS4. Fiecare dintre cele 16 module costa 57 de lei. La cursurile de design si programare web se invata tipurile de website-uri existente, in ce consta structura si ergonomia unui website, cum se utilizeaza limbajele de programare si care sunt tendintele in domeniu.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!