Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » El e „Jeffrey zgârie-brânza“!

El e „Jeffrey zgârie-brânza“!

Autor:

Bancherul care ne-a pus latul de gât e foarte „econom“ cu banii lui

 

Jeffrey Franks a refuzat sa dea ceva maruntis unui român “amarât”, nefiind deloc sensibilizat de soarta acestuia

E clar: România a dat de naiba in negocierile cu FMI, iar sansele ca sa obtinem clementa din partea fondului sunt zero! Seful FMI in România, Jeffrey Franks, e zgârcit din cale-afara, iar un reporter “National” a descoperit acest lucru pe pielea lui!

Sâmbata la prânz, inainte ca Franks sa aiba o intâlnire cu liderii PNL, ziarul nostru i-a intins o capcana. Deghizat intr-un cersetor, un reporter „National“ l-a abordat pe bancher in parcarea hotelului
unde e cazat si i-a cerut niste bani.
Discutia dintre reporterul incognito si Jeffrey Franks a durat 7 secunde, iar bancherul a fost extrem de taios. El a lasat sa-i treaca pe la ureche doleantele “cersetorului” fara sa se opreasca, asa cum ar fi fost de bun-simt, si a refuzat sa aiba vreun gest de darnicie fata de “amarâtul” care ii ceruse ajutorul. Ceea ce spune tot despre cât de marinimos e Jeffrey!

*Se lafaie in lux la hotel*

Din pacate, acesta e omul care supervizeaza negocierile dintre FMI si România si care, pâna acum, a pus conditii de nesuportat autoritatilor de la Bucuresti. Despre Franks, se spune ca practic a fost trimis in România ca sa preia neoficial functia de premier si sa taie in carne vie. Si prin ce a facut pâna acum, a confirmat cu vârf si indesat aceasta teorie.
In ultimele zile in care s-au aflat pe urmele lui, reporterii nostri au descoperit ca bancherul este un tip mai mult decât „retinut“ cu banii lui. Nu ia masa altundeva decât la Hilton, unde trece totul pe “camera”, nu lasa bacsis chelnerilor si a cerut bon de decont chiar si pentru niste obiecte de artizanat cumparate, miercurea trecuta, de un insotitor de-al sau de la un boutique de pe Calea Victoriei.
Ăsta e Jeffrey cu care s-au pricopsit românii. Când vine insa vorba de protocol, lucrurile nu mai stau asa. Seful FMI in România locuieste intr-un apartament care costa aproape 550 de euro pe noapte (in jur de 23 de milioane de lei vechi, cât vreo patru salarii de functionar public, dupa taiere). Mai mult, lui Franks i s-a pus la dispozitie si un Nissan Patrol cu numere de corp diplomatic, ca, deh, in Dusterul românesc ar fi tusit, oficialii români facând plecaciuni la picioarele lui de parca l-ar fi intâlnit pe Iisus din Nazaret.

*Ce a cerut Jeffrey Franks românilor*

„Lista neagra“ a conditiilor pe care FMI, prin vocea lui Franks, le impune Guvernului Boc (in aparenta) si milioanelor de români (in realitate) pare sa nu se mai termine.
Dintre numeroasele „bobârnace“ primite de la FMI, e suficient sa amintim doar câteva.

Reducere drastica a cheltuielilor bugetare, ceea ce a implicat imediat micsorarea salariilor in sectorul bugetar cu 25%, propunerea de reducere a pensiilor cu 15% si majorarea cotei TVA de la 16% la 24%.

Inghetarea salariilor bugetare in 2011, reprezentantii FMI spunând clar ca nu se pot face mariri de salarii anul viitor.

Pastrarea salariului minim pe economie la nivelul actual, desi sindicatele cer macar o majorare la nivelul de 700 de lei.

Reducerea pierderilor inregistrate la companiile de stat (Transelectrica, Hidroelectrica, CFR etc).

Modificarea OUG 50 privind creditarea populatiei. FMI nu vrea ca Ordonanta sa se aplice pentru creditele in derulare.

*Stenograma “atacului”*

Reporterul incognito: Buna ziua… (n.n. – in paralel, colegul nostru ii intinde mâna)
Jeffrey Franks: Buna ziua… (n.n. – usor nedumerit)
Rep.: Sa va mearga bine! Imi dati si mie 20 de euro?
J.F.: Nu! (n.n. – seful FMI in România a ezitat o clipa sa se opreasca)
Rep.: Va rog, macar 5 euro…
J.F.: Nu, nu… (n.n. – si a continuat sa mearga)
Rep.: Nici 5 euro? Doar atât…
J.F.: Pleaca de aici… (n.n. – “Get lost”, aruncat printre dinti si schitând un rânjet mai mult de batjocura).

Adrian ArteneComenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-11-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!