Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Pe scurt

Pe scurt

Autor:

*14.000 noi dosare de insolventa*

 

Aproximativ 14.000 de dosare de insolventa au fost deschise in primele opt luni, potrivit presedintelui Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din România (UNPIR), Arin Stanescu. “Tematica insolventei a devenit extrem de actuala odata cu intrarea pe nepusa masa a crizei economice in România. Si pina atunci au existat cazuri de insolvente, dar numarul dosarelor deschise in 2007 s-a ridicat la circa 7.800 si a crescut anul trecut la aproximativ 20.000”, a spus Stanescu, in cadrul unui seminar.

*Evaziunea, problema de securitate nationala*

Evaziunea a ajuns la dimensiunea unei probleme de securitate nationala, care cauzeaza distorsiuni majore concurentiale, si este nevoie de o decizie politica pentru a trece la plata corecta a impozitelor, a declarat, ieri, directorul directiei audit din BNR, Eugen Radulescu. “Nivelul evaziunii este endemic…. Exista slabiciuni majore pe intregul lant de colectare. Distorsiuni majore concurentiale. Unii platesc si altii nu platesc. Unii sint puternici si la ei nu ajung controalele, controalele ajung numai la cei fraieri”, a spus Radulescu.

*Numarul de angajati a scazut cu 5,4%*

Numarul mediu al salariatilor a scazut anul trecut, fata de 2008, cu peste 270.000 persoane (5,4%), la 4,77 milioane angajati, ca efect al crizei economice, iar costul mediu lunar al fortei de munca a urcat cu 5,6%, potrivit INS. Peste 53% dintre angajati sint barbati, respectiv 2,54 milioane persoane. Fata de anul precedent scaderea numarului mediu de barbati salariati (-181.300 persoane) a fost mai mare decit cea a femeilor (-90.700 persoane), se arata intr-un comunicat al Statisticii.

*Bulgarii au iesit din recesiune*

Economia Bulgariei a iesit din recesiune in trimestrul al doilea, cu o crestere de 0,5% a PIB fata de primele trei luni ale anului, ca urmare a avansului exporturilor, a declarat, ieri, premierul bulgar, Boiko Borisov. Oficialul bulgar a facut anuntul la a 96-a reuniune a sefilor institutelor de statistica din statele Uniunii Europene (UE), desfasurata la Sofia.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!