Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Ultima statie inaintea Mortii

Ultima statie inaintea Mortii

Autor:

*Ploaia, bat-o vina…*

 

Daca la Maternitatea Giulesti s-a gasit pina la urma o asistenta Cirstea, la Tulcea, cu siguranta, doar ploaia este de vina. A cazut ca bezmetica toata noaptea si pamintul de sub digul din zona industriala s-a surpat. Tocmai cind autobuzul firmei Marcel Prestcom trasese pe dreapta pentru a-i face loc unui alt camion.
Pentru ca din februarie, de cind se lucreaza la centura ocolitoare, oamenii care trebuiau sa vina la munca in zona industriala o faceau pe digul contra inundatiilor. Chiar daca nu era drum public, nu era semnalizat, nu era intarit, nu era… Hai sictir, autoritati incompetente!

*“Marfa” pentru Raed*

Da, e socant, dar digul mortii de la Tulcea nu a facut decit sa ofere “marfa” pentru oamenii bravului secretar de stat Raed Arafat. SMURD-ul a functionat din nou impecabil. Mai mult incurcati de politisti si oficialitati, “oamenii in rosu” au descarcerat si condus la spitalul din Tulcea pe toti cei 76 de pasageri.
Doi erau deja morti, alti doi au cedat la Reanimare. Un prim elicopter a plecat spre Bucuresti cu cele mai grave cazuri: o femeie gravida in 6 luni si un barbat paralizat, cu coloana vertebrala facuta franjuri. A mai plecat un elicopter. Alte masini au demarat spre Constanta.
Sa ne rugam barem ca statistica sa nu se modifice la capitolul decedati…

O luasera pe jos pe dig, sa ajunga la serviciu. Plouase toata noaptea si in spatele lor vad un autobuz.
E cel al colegilor de la Textile Gel&Co Rom. Angajatii de la firma vecina, Italfin, ii fac cu mina soferului, care opreste si ii ia si pe ei. Se inghesuie cu totii in picioare, in fata, bucurosi ca au scapat de noroiul de pina la fabrica. E ora 6.27. Habar nu aveau ca s-au suit in ultima statie dinaintea mortii. Peste trei minute, autobuzul avea sa se rastoarne…

*Autobuzele groazei*
Anul acesta au avut loc prea multe accidente soldate cu zeci de victime in care au fost implicate microbuze sau autobuze:
– 12 februarie: 4 morti, 3 raniti, un microbuz a intrat intr-un autotren la Poarta Alba
– 12 iunie: 3 morti, 10 raniti dupa ce un microbuz a intrat intr-un autobuz in comuna brasoveana Maierus
– 3 iulie: 8 raniti, un microbuz s-a rasturnat in localitatea Biled, Timis
– 10 iulie: 7 raniti, un autobuz s-a ciocnit cu un TIR in Buzau
– 29 noiembrie 2005, in Ialomita: 16 morti, 11 raniti, un microbuz a lovit un copac.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!